Det er sommer, det er sol og det er søndag. To af tingene stemmer, og det emmer altså langt væk af sommer i dag. Så skønt!
I får opskriften på denne lækre sommerlige mandelkage med hvid chokolade, rabarber og hindbær. En variant af denne kage her, som gerne må nydes med en kugle vaniljeis til eller en skefuld creme fraiche.
Nyd solens smukke stråler ♥
Mandelkage med hvid chokolade, rabarber og hindbær
8 personer
100 g mandler
100 g smør
100 g hakket god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
2 æg
100 g sukker
1/2 vaniljestang
30 g hvedemel
100 g rabarber, skåret i skiver
60 g hindbær, friske eller frosne
15 g mandelflager
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Evt. skovsyre og citronmelisse til pynt.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til let og luftig konsistens i en skål. Vend mel i. Tilsæt den smeltede blanding af hvid chokolade og smør til kagedejen lidt ad gangen under omrøring. Vend de fintblendede mandler i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Tryk rabarber og hindbær ned i dejen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 45 minutter. Køl kagen helt af og sæt den gerne på køl en håndfuld timer, inden den nydes. Den kan dog også sagtens spises før.
Stine skriver
S E R H E L T V I L D T L Æ K K E R U D!!!
Kan man bage den dagen før, den skal serveres?
KH Stine
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine,
T A K !
Ja, det kan du sagtens! 🙂
Kh Anne
Sara skriver
Kære Anne,
Den ser flot ud! Hvis jeg laver halv portion hvor længe ville du da give den i ovnen? Og er det for meget at lave den 2 dage før?
Vh Sara
Anne au Chocolat skriver
Kære Sara,
Mange tak. Hvor stor en form ville du bruge?
Kh Anne
Sara skriver
Den mindste jeg har er 20cm. Er det helt umuligt? Kh Sara
Anne au Chocolat skriver
Kære Sara,
Beklager det sene svar – har lige haft trukket stikket og været i Pinseferiemode de sidste par dage. Den hele portion plejer jeg jo at bage i en 20 cm form, så tænker, at kagen bliver meget flad, hvis du halvere opskriften. Alternativt kunne det være at du har nogle muffinsforme, du kan bage den i?
Kh Anne
Marianne skriver
Den ser super lækker ud – den skal prøves =)
Hvad nu hvis man har super mange rabarber, kan man så bytte hindbærene ud med rabarber? Altså så det udelukkende er rabarber? Og vil man evt skulle tilrette i resten af opskriften?
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne,
Det kan du sagtens gøre 🙂
Anette skriver
Har du prøvet at fryse den?
Anne au Chocolat skriver
Kære Anette,
Nej det har jeg ikke, men jeg er sikker på, at det fungerer fint!
R skriver
What if I want to make this exact cake without the melted white chocolate. Could I leave out the white chocolate and keep all the other measurements the same?