E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mandelkage med hvid chokolade, rabarber og hindbær

6. maj 2018 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Det er sommer, det er sol og det er søndag. To af tingene stemmer, og det emmer altså langt væk af sommer i dag. Så skønt!

I får opskriften på denne lækre sommerlige mandelkage med hvid chokolade, rabarber og hindbær. En variant af denne kage her, som gerne må nydes med en kugle vaniljeis til eller en skefuld creme fraiche.

Nyd solens smukke stråler ♥

Mandelkage med hvid chokolade, rabarber og hindbær
8 personer

100 g mandler
100 g smør
100 g hakket god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
2 æg
100 g sukker
1/2 vaniljestang
30 g hvedemel
100 g rabarber, skåret i skiver
60 g hindbær, friske eller frosne
15 g mandelflager

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Evt. skovsyre og citronmelisse til pynt.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til let og luftig konsistens i en skål. Vend mel i. Tilsæt den smeltede blanding af hvid chokolade og smør til kagedejen lidt ad gangen under omrøring. Vend de fintblendede mandler i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Tryk rabarber og hindbær ned i dejen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 45 minutter. Køl kagen helt af og sæt den gerne på køl en håndfuld timer, inden den nydes. Den kan dog også sagtens spises før.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små frangipanetærter med bagt rabarber
Next Post: Smukke syrener i søde sager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine skriver

    6. maj 2018 kl. 20:16

    S E R H E L T V I L D T L Æ K K E R U D!!!
    Kan man bage den dagen før, den skal serveres?
    KH Stine

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. maj 2018 kl. 14:14

    Kære Stine,

    T A K !

    Ja, det kan du sagtens! 🙂
    Kh Anne

  3. Sara skriver

    17. maj 2018 kl. 10:04

    Kære Anne,

    Den ser flot ud! Hvis jeg laver halv portion hvor længe ville du da give den i ovnen? Og er det for meget at lave den 2 dage før?
    Vh Sara

  4. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2018 kl. 20:33

    Kære Sara,
    Mange tak. Hvor stor en form ville du bruge?
    Kh Anne

  5. Sara skriver

    18. maj 2018 kl. 16:46

    Den mindste jeg har er 20cm. Er det helt umuligt? Kh Sara

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2018 kl. 12:18

    Kære Sara,
    Beklager det sene svar – har lige haft trukket stikket og været i Pinseferiemode de sidste par dage. Den hele portion plejer jeg jo at bage i en 20 cm form, så tænker, at kagen bliver meget flad, hvis du halvere opskriften. Alternativt kunne det være at du har nogle muffinsforme, du kan bage den i?
    Kh Anne

  7. Marianne skriver

    4. juni 2018 kl. 11:20

    Den ser super lækker ud – den skal prøves =)

    Hvad nu hvis man har super mange rabarber, kan man så bytte hindbærene ud med rabarber? Altså så det udelukkende er rabarber? Og vil man evt skulle tilrette i resten af opskriften?

  8. Anne au Chocolat skriver

    4. juni 2018 kl. 20:28

    Kære Marianne,
    Det kan du sagtens gøre 🙂

  9. Anette skriver

    22. juni 2018 kl. 14:59

    Har du prøvet at fryse den?

  10. Anne au Chocolat skriver

    23. juni 2018 kl. 19:53

    Kære Anette,
    Nej det har jeg ikke, men jeg er sikker på, at det fungerer fint!

  11. R skriver

    7. maj 2019 kl. 15:02

    What if I want to make this exact cake without the melted white chocolate. Could I leave out the white chocolate and keep all the other measurements the same?

Trackbacks

  1. Mandlikook valge šokolaadi, rabarberi ja vaarikatega | Cook the day away! siger:
    21. juli 2018 kl. 19:39

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Fordi jeg har julesager på hjernen 🎄🥰🍫🍰🍒

Her får I endnu en opskrift til samlingen 🏷

Julebrownie med kanel, hvid chokolade og amarena kirsebær
12 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
125 g hvedemel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g hvid chokolade
140 g Amarena kirsebær
Flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, kom den mørke chokolade deri, og lad den smelte sammen med smørret. Køl den af. 
Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade, og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter.
Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, inden den skæres ud.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap