E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mandelkage med hvid chokolade, rabarber og hindbær

6. maj 2018 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Det er sommer, det er sol og det er søndag. To af tingene stemmer, og det emmer altså langt væk af sommer i dag. Så skønt!

I får opskriften på denne lækre sommerlige mandelkage med hvid chokolade, rabarber og hindbær. En variant af denne kage her, som gerne må nydes med en kugle vaniljeis til eller en skefuld creme fraiche.

Nyd solens smukke stråler ♥

Mandelkage med hvid chokolade, rabarber og hindbær
8 personer

100 g mandler
100 g smør
100 g hakket god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
2 æg
100 g sukker
1/2 vaniljestang
30 g hvedemel
100 g rabarber, skåret i skiver
60 g hindbær, friske eller frosne
15 g mandelflager

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Evt. skovsyre og citronmelisse til pynt.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til let og luftig konsistens i en skål. Vend mel i. Tilsæt den smeltede blanding af hvid chokolade og smør til kagedejen lidt ad gangen under omrøring. Vend de fintblendede mandler i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Tryk rabarber og hindbær ned i dejen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 45 minutter. Køl kagen helt af og sæt den gerne på køl en håndfuld timer, inden den nydes. Den kan dog også sagtens spises før.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små frangipanetærter med bagt rabarber
Next Post: Smukke syrener i søde sager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine skriver

    6. maj 2018 kl. 20:16

    S E R H E L T V I L D T L Æ K K E R U D!!!
    Kan man bage den dagen før, den skal serveres?
    KH Stine

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. maj 2018 kl. 14:14

    Kære Stine,

    T A K !

    Ja, det kan du sagtens! 🙂
    Kh Anne

  3. Sara skriver

    17. maj 2018 kl. 10:04

    Kære Anne,

    Den ser flot ud! Hvis jeg laver halv portion hvor længe ville du da give den i ovnen? Og er det for meget at lave den 2 dage før?
    Vh Sara

  4. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2018 kl. 20:33

    Kære Sara,
    Mange tak. Hvor stor en form ville du bruge?
    Kh Anne

  5. Sara skriver

    18. maj 2018 kl. 16:46

    Den mindste jeg har er 20cm. Er det helt umuligt? Kh Sara

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2018 kl. 12:18

    Kære Sara,
    Beklager det sene svar – har lige haft trukket stikket og været i Pinseferiemode de sidste par dage. Den hele portion plejer jeg jo at bage i en 20 cm form, så tænker, at kagen bliver meget flad, hvis du halvere opskriften. Alternativt kunne det være at du har nogle muffinsforme, du kan bage den i?
    Kh Anne

  7. Marianne skriver

    4. juni 2018 kl. 11:20

    Den ser super lækker ud – den skal prøves =)

    Hvad nu hvis man har super mange rabarber, kan man så bytte hindbærene ud med rabarber? Altså så det udelukkende er rabarber? Og vil man evt skulle tilrette i resten af opskriften?

  8. Anne au Chocolat skriver

    4. juni 2018 kl. 20:28

    Kære Marianne,
    Det kan du sagtens gøre 🙂

  9. Anette skriver

    22. juni 2018 kl. 14:59

    Har du prøvet at fryse den?

  10. Anne au Chocolat skriver

    23. juni 2018 kl. 19:53

    Kære Anette,
    Nej det har jeg ikke, men jeg er sikker på, at det fungerer fint!

  11. R skriver

    7. maj 2019 kl. 15:02

    What if I want to make this exact cake without the melted white chocolate. Could I leave out the white chocolate and keep all the other measurements the same?

Trackbacks

  1. Mandlikook valge šokolaadi, rabarberi ja vaarikatega | Cook the day away! siger:
    21. juli 2018 kl. 19:39

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap