Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Marcipanspecier med nougatmidte

28. november 2020 af Anne au Chocolat 1 kommentar

En videreudvikling af de smørsprøde marcipanspecierne tilbage fra 2009. Her med den lækreste midte af hasselnøddenougat. Åh de er gode! En ny julesmåkage-favorit her i familien… ♥

Marcipanspecier med nougatmidte
200 g blødt smør
90 g flormelis
75 g marcipan
1 vaniljestang
knap 250 g mel
75 g blød nougat

Rør smør cremet med flormelis, revet marcipan og vaniljekorn i en skål. Tilsæt mel, ælt hurtigt til en sammenhængende dej. Del dejen i to og form dejen til ca. 2½ cm tykke ruller  Tryk hver rulle flad. Skær nougaten ud i tynde stænger og fordel på midten af dejen. Fold forsigtigt dejen ind over for at “indkapsle” nougatmidten. Kom en småkagerulle af gangen over på et stykke bagepapir og pak rullerne ind i bagepapir og læg dem i køleskabet natten over eller minimum 3 timer. (Man kan også fryse en af rullerne og bage tættere på jul).
Skær rullerne i 4-5 mm tykke skiver og læg dem med afstand på en bageplade beklædt bagepapir. Bag specierne ved 175 grader i ca. 12-15 minutter. De skal kun blive let gyldne.
Lad de bløde kager afkøle på en bagerist. Opbevar dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Julerier og nyt hus
Next Post: Biscotti med en smag af jul »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bettina Lerke Sørensen skriver

    13. december 2020 kl. 14:28

    Hej Anne!

    Tak for endnu en lækker opskrift!
    Er de 175 grader alm ovnvarme eller varmluft?

    De bedste julehilsner fra en kæmpe fan 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap