E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Marcipanspecier med nougatmidte

28. november 2020 af Anne au Chocolat 1 kommentar

En videreudvikling af de smørsprøde marcipanspecierne tilbage fra 2009. Her med den lækreste midte af hasselnøddenougat. Åh de er gode! En ny julesmåkage-favorit her i familien… ♥

Marcipanspecier med nougatmidte
200 g blødt smør
90 g flormelis
75 g marcipan fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
1 vaniljestang
knap 250 g mel
75 g hasselnødnougat fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)

Rør smør cremet med flormelis, revet marcipan og vaniljekorn i en skål. Tilsæt mel, ælt hurtigt til en sammenhængende dej. Del dejen i to og form dejen til ca. 2½ cm tykke ruller  Tryk hver rulle flad. Skær nougaten ud i tynde stænger og fordel på midten af dejen. Fold forsigtigt dejen ind over for at “indkapsle” nougatmidten. Kom en småkagerulle af gangen over på et stykke bagepapir og pak rullerne ind i bagepapir og læg dem i køleskabet natten over eller minimum 3 timer. (Man kan også fryse en af rullerne og bage tættere på jul).
Skær rullerne i 4-5 mm tykke skiver og læg dem med afstand på en bageplade beklædt bagepapir. Bag specierne ved 175 grader i ca. 12-15 minutter. De skal kun blive let gyldne.
Lad de bløde kager afkøle på en bagerist. Opbevar dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Julerier og nyt hus
Next Post: Biscotti med en smag af jul »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bettina Lerke Sørensen skriver

    13. december 2020 kl. 14:28

    Hej Anne!

    Tak for endnu en lækker opskrift!
    Er de 175 grader alm ovnvarme eller varmluft?

    De bedste julehilsner fra en kæmpe fan 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap