E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Muffins med hindbær og hvid chokolade

16. januar 2015 af Anne au Chocolat 33 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Mellem jul og nytår kom vores lille Kaj til verden. Han er så vidunderlig, og vi lever pt i en lykkelig baby-boble af kærlighed (og manglende søvn). Tjek ham ud på nederste billede 🙂

Det er derfor også længe siden, at jeg har åbnet bloggen, og jeg er håbløst bagud med at besvare jeres søde kommentarer og spørgsmål. Det gør jeg snart! Jeg har heller ikke ønsket jer glædelig jul og godt nytår. Sådan en lille SuperKaj vender op og ned på alting. På den dejligste facon.

Men jeg har fået bagt et par gange, og i dag får I opskriften på de lækreste og mest saftige hindbærmuffins med stykker af hvid chokolade.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Muffins med hindbær og hvid chokolade
6 stk

90 g sukker
70 g smør, blødt
1 æg
50 g skyr
60 g mel
1/2 tsk bagepulver
125 g hindbær, friske og frosne
65 g hvid chokolade, hakket i tern
1 spsk sukker

Pisk sukker og smør godt sammen i en skål. Tilsæt ægget under omrøring og dernæst skyr. Vend derefter mel og bagepulver i. Kom tilsidst hindbær og hvid chokolade i dejen (gem lidt af chokoladen til at komme på toppen). Kom dejen i muffinsforme og drys med det resterende chokolade og 1 spsk sukker. Bag kagerne i ovnen ved 190 grader i ca. 20 minutter. Køl dem af og NYD! 🙂

Processed with VSCOcam with f2 preset

Skrevet i: Kager

Previous Post: « En skarp konkurrence: Vind 2 lækre japanske knive
Next Post: Vind et Valrhona chokoladekursus hos Nikolaos Strangas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cecilie skriver

    17. januar 2015 kl. 09:07

    Hvor ser Kaj dog über CUTE ud!! Han er da bare SÅ sød og ikke til at stå for i supermande dragten 😀 Tillykke med ham! Og hvor ser muffinsene lækre ud! Dem tror jeg, at jeg skal bare i dag 🙂

  2. LunaBærmonster skriver

    17. januar 2015 kl. 09:55

    Endnu engang stort tillykke med den lækre dreng! Og du skal ikke undskylde for noget med manglende svar – sådan er det nu engang, når man får børn, og det tror jeg også, de fleste er med på. 🙂

  3. Anne-Sofie skriver

    17. januar 2015 kl. 11:40

    Nåårh hvor er han sød, jeg har lyst til at spise hans tykke kinder! Tillykke med ham.

  4. Nana skriver

    17. januar 2015 kl. 12:47

    Stort tillykke med SuperKaj! Det er imponerende, at du allerede har fået lagt noget på bloggen, og de ser bare gode ud, de muffins 🙂

  5. Anne-Marie skriver

    17. januar 2015 kl. 20:02

    Super stort tillykke med jeres fine Kaj.

    Kh.
    Anne-Marie

  6. Marianne Andersen skriver

    18. januar 2015 kl. 09:52

    Hjertelig tillykke med den lille guldklump
    Nyd ham i fulde drag for tiden flyver afsted
    Min den minste er 16 år og ælste er 27 år og lige
    Blrvet mor for 7 mån siden mvh. Marianne

  7. Annette skriver

    19. januar 2015 kl. 11:20

    Tillykke med jeres SuperKaj,hvor ser han dejlig ud.
    Nyd ham nu og læg bloggen lidt på hylden noget tid,det kan alle da forstå!
    Dine muffins ser skønne ud,hindbær og hvid chokolade er en god kombi..

  8. Pia Nordgaard skriver

    20. januar 2015 kl. 09:10

    TILLYKKE med skønne Kaj … det er fantastisk og stort at få barn 🙂 held og lykke til hele familien .
    Spørgsmål til muffins med hvid chokolade … hvis jeg bruger “frosne bær” kommer de så direkte ned i dejen ell. skal de tø først ?

  9. Anna skriver

    20. januar 2015 kl. 12:46

    Sådan en sød lille fyr. Og hvor er han heldig at kunne dufte til al din hjemmebag! 😉
    Stort tillykke med ham

  10. Sophie skriver

    21. januar 2015 kl. 16:25

    Wow. Du laver da også bare den sødeste muffin i babyovnen!. Stort tillykke med jeres lille superKaj.

  11. Ditte skriver

    23. januar 2015 kl. 08:37

    Stort tillykke med ham Anne – han ser skøn ud <3
    Dine muffins ser også godt ud – de må prøves en dag 🙂
    Knus fra Ditte

  12. Sara Lagoni skriver

    4. februar 2015 kl. 08:53

    Sikke en masse lækkerhed 🙂

    Hvor ser kagerne søde ud, næsten lige så søde som den lille supermand <3

  13. Karin skriver

    8. februar 2015 kl. 20:05

    Stort tillykke med super Kaj. Han ser åhh så sød ud 🙂

    Og når det så er sagt så er dine superkager heller ikke at kimse af så jeg bliver på kanalen også selvom det der “mor” tager tid og energi væk fra bloggen 😉

  14. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:39

    Kære Cecilie,
    Tusind tak for din søde hilsen 🙂
    kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:40

    Kære Luna
    Du er sød <3
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:40

    Kære Anne-Sofie
    🙂 De er blevet endnu tykkere!
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:41

    Kære Nana
    Tak skal du have 🙂
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:41

    Kære Anne-Marie
    Mange tusind tak!
    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:41

    Kære Marianne
    Mnange tak 🙂
    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:42

    Kære Annette
    Tusind tak for din søde hilsen!
    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:42

    Kære Pia,
    Jeg beklager sent svar. Ja bare frosne bære ned i dejen 🙂
    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:43

    Kære Anna
    Du er sød 🙂

  23. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:43

    Tihi tak Sophie z3

  24. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:43

    Kære Ditte
    Af hjertet tak <3
    Kram

  25. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:43

    Kære Sara
    Mange mange tak <3
    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2015 kl. 18:44

    Kære Karin
    Det er jeg glad for at høre 🙂
    Kh Anne

  27. Lærke Gade Villemoes skriver

    4. april 2015 kl. 00:00

    Øv altså 🙁 nu har jeg lavet dine muffins 2 gange og hver gang falder de sammen når de kommer ud af ovnen… Har fulgt opskriften til punkt og prikke, men de ender hver gang med at blive mørke i kanterne og ubagte indeni…
    Hvad gør jeg galt???!!

  28. Kagebageren skriver

    15. august 2015 kl. 15:10

    Hej, jeg oplever samme problem som Lærke Gade Willemoes. Det ser ud som om, der er for lidt mel i dejen. Og alt for meget fyld. De bliver simpelthen for svampede med al det hindbærsaft og skyr.
    Kombinationen af hindbær og hvid chokolade er ellers god.
    Mvh Kagebageren

  29. Rikke skriver

    6. september 2015 kl. 16:26

    Jeg har samme problem som Lærke, har givet mine muffins over dobbelt så lang tid som der står i opskriften, men de er bare fuldkommen ubagte og falder sammen 🙁 Måske er der en fejl i opskriften?

  30. Nicola Anne Hare skriver

    29. september 2015 kl. 16:51

    Glæder mig sådan til at smage dem færdige, selv dejen smager fantastisk

  31. Christie skriver

    18. januar 2016 kl. 02:50

    Har netop bagt disse muffins – de blev fantastisk gode! Havde læst et par kommentarer om at de blev for svampede og ikke bagt ordentligt indeni. Jeg brugte derfor friske hindbær (mindre væde), og justerede mel op til 100 gram – der kom en knivspids mere bagepulver i for at sikre at de hævede. De hævede flot, holdt formen, og smager himmelsk! Næste gang 3-dobler jeg opskriften 😉

Trackbacks

  1. Hindbærmuffins med hvid chokolade • Gastroequation siger:
    26. august 2016 kl. 13:47

    […] De her hindbærmuffins er enkle at lave og smager virkelig godt. Opskriften har jeg fundet hos Anne her. Jeg har modificeret den lidt, men de er stadig gode. Nogle kan måske tænke, at hvid chokolade […]

  2. hvide muffins – ISFB siger:
    9. juli 2018 kl. 05:27

    […] Muffins med hindbær og hvid chokolade … […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap