Solen skinner smukt her til morgen, og i dag serverer jeg både opskriften på en rigtig solskinskage for jer og en skøn konkurrence. Jeg har nemlig fået lov til at udlodde hele det nye smukke Hammershøi stel fra Kähler. Det vil altså sige, at én heldig vinder kan få lov til at få hele Hammershøi-stellet til fire personer. Det består af fire størrelser tallerkener, kopper, skåle, karafler (en lille + en stor), opbevaringsglas (et lille + et stort), salatskål og -bestik og et kværnsæt. Er det ikke en fantastisk præmie? Jeg er helt vild med stellet, og det passer perfekt til vores nye lyse lækre lejlighed. Se hele stellet her, så ved I, hvad I kan vinde.
Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen, skal I blot skrive en sommerhilsen til mig i kommentarfeltet nedenfor. Hvis I ikke har kommenteret før på bloggen, skal jeg lige godkende jeres kommentarer, inden de vises i kommentarfeltet (bare lige til orientering). Jeg trækker en vinder lørdag den 13. juni kl.15. Konkurrencen er slut, og vinderen Kia har fået besked. Tak til alle som deltog!
Jeg servede denne lækre upside-down nektarinkage med birkes og saltkaramel for min mor og Christian forleden på vores nye Hammershøi tallerkener og dejlig kaffe i kopperne. Det vakte stor glæde hos os alle tre. Kagen kan også med fordel serveres sammen med en kugle vanilleis eller en klat creme fraiche! Opskriften får I nedenfor her.
Nektarinkage med birkes og saltkaramel
6-8 personer
2-3 nektariner
10 g smør
1 spsk sukker
Kagedej:
190 g smør, blødt
190 g sukker
3 æg
190 g mel
1/2 tsk bagepulver
1 tsk birkes
Saltkaramel:
100 g sukker
1 dl piskefløde
25 g smør, saltet
evt lidt salt
Skær nektarinerne i tynde både. Fór en rund kageform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir og smør den med smørret. Drys sukker på. Fordel nektarinbådene på bunden.
Kagedejen:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æg et ad gangen. Vend derefter mel, bagepulver og birkes i. Hæld dejen i kageformen og bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 45 min. Tjek kagen med en strikkepind, hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagen færdigbagt. Tag kagen ud af ovnen. Lad den stå i formen i 5 minutter og vend den derefter forsigtigt ud på en bagerist til afkøling med bunden opad.
Saltkaramel:
Smelt sukker til lysebrun karamel i en tykbundet gryde. Opvarm fløden imens i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgenovnen. Tag sukkeret af varmen og rør fløden i og derefter smørret. Lad den køle lidt af og smag evt. til med salt. Hæld karamellen i en skål og servér den til kagen, når den er afkølet.
Vi har også taget de fine skåle i brug til morgenmad. Og nedenfor kan I se, at karaflerne også kan bruges som blomstervaser, tihi!
Maj skriver
Den bedste sommerhilsen i tankerne til dig, mens denne lækre kage bages!
Emilie skriver
Kære Anne
Vi elsker din blok herhjemme og har begge dine kogebøger på hylden. Lige så sent som i går (og i tirsdags..!!) lavede jeg den lækre skyris fra “Lykken er is”, og den er intet mindre end fantastisk. Jeg finder meget inspiration i dine indlæg og flotte billeder, og det holder mit humør højt midt i masser af lektier og eksaminer fortiden.
Jeg håber, at du får en vidunderlig og lykkebringende sommer med din lille familie. Du ønskes alt det bedste.
Kærligst Emilie
Marie Louise R. skriver
Kære Anne, tillykke med din nye flotte mor titel og tak for en viundelrig blog. Den nektarinkage ser jo helt vidunderlig ud.
Anna skriver
Kære Anne.
Mange tak for god inspiration til dejlige søde lækkerier, som jeg deler din glæde ved at lave. Jeg håber du får en skøn sommer med alt hvad der er dejligt.
Sommerhilsner fra Anna.
Anne-Sophie skriver
Lige på falderebet! Sikke nogle fine farver. Hav en skøn lørdag i det flotte sommervejr 🙂
Grit Riegels Jørgensen skriver
Hej Anne.
Elsker billederne fra dine opskrifter, får bare lyst til at lave og spise dem alle.
Håber du har en rigtig god sommer
Mvh
Grit
Fru Gertsen skriver
Hej Anne…
Jeg bruger ofte din side til inspiration 🙂
For hvor er det nogle smukke kager og desserter du laver.
Jeg ønsker dig en fantastisk glædelig sommer.. Og hvad med at lave et tema for sommeren?
Bær i alle afskygninger til sommerens grill-aftner, desserter, fester og alt det andet, hvor vi bruger bær…? Bare en idé @):-
Rigtig god sommer..
Venligst Line
Line Andersen skriver
Kæreste Anne!
Dejligt, at du er ved at være “tilbage” på bloggen igen efter fødslen af din skønne søn! Jeg har fulgt med herinde fra start og din chokoladeballade er stadig min favoritdessert – både til mig selv og min kæreste, men også når jeg har gæster! Den kan jo varieres ud i det uendelige! Jeg har tænkt på længe, eftersom jeg er vildt stor fan af “den store bagedyst” og Mette Blomsterbergs dessertprogrammer, om det ikke kunne være vildt fedt at få dig og Maja på skærmen også! Det stemmer jeg for!
Det ville være super lækkert at vinde sættet, især fordi jeg som studerende “lider” af IKEA-tallerkener hjemme hos mig 😉 ville gerne servere chokolade-ballade på kähler tallerkener næste gang!
Hav en dejlig sommer sammek med din familie! Jeg glæder mig til at følge med fortsat 🙂
Renee Svanholm Hinze skriver
Hvem var den heldige vinder 🙂
kia melchior skriver
wuuhuuu..
hvor dejligt.