Denne næsten eksotisk smagende tærte med smørsprød bund, saftig mandelfrangipane og en silkeblød og yderst aromatisk ganache lavet på Valrhonas Inspiration Passion – som jeg har skrevet om her – serverede jeg i fredags for to af mine søde veninder her fra rækkehusrækkerne. Toppet med et drys af frysetørret hindbær og en masse friske. Den vakte glæde hos Rikke og Line, kan I tro. Og noget af det bedste jeg ved er at spise kage med veninder, jeg holder af. Så jeg var også glad ♥
Ha’ en dejlig ny uge!
Passionstærte med frangipane og hindbær
6-8 personer
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Frangipane:
40 g smør, blødt
40 g sukker
40 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1/2 æg, sammenpisket
Passions ganache:
200 g Inspiration Passion fra Valrhona
15 g glukose sirup
100 ml piskefløde
Pynt:
Frysetørrede hindbær
Friske hindbær
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm (reklamelink) på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og bag tærten i ca. 18-20 minutter. Køl tærten helt af.
Passions ganache:
Hak Inspiration Passion ultrafint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløde op til 80 grader i en gryde og hæld over den hakkede chokolade. Rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Stavblend ganachen og hæld den oven den afkølede tærtebund. Stil den på køl natten over eller i hvert fald i 4-6 timer til den har sat sig.
Server med et drys af frysetørret hindbær og masser af friske hindbær.
Mercedes skriver
Anne, det ser rigit lækkert ud, men jeg tænker at de passionsfrugt bønner er måske ikke så nemt at finde? Kunne det bruges passionsfrugt pure blandet med hvid chokolade eller andet for at få sammen konsistence?