E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Pecan Pie med chokolade

9. april 2012 af Anne au Chocolat 37 kommentarer

Forleden fandt jeg min gamle eksterne harddisk frem fra gemmerne, og i den forbindelse blev jeg lykkeligt genforenet med min “hjemmelavede opskrifter” mappe, hvor jeg blev mindet om, hvor mange både søde og salte sager, jeg har kreeret og skrevet op igennem tiden. Listen er lang og fyldt med ting, jeg skal bage til jer her på bloggen. Blandt andet snublede jeg over denne lækre pecan pie med chokolade. Det er snart fire år siden, at jeg sidst bagte den, men jeg kunne straks huske, hvordan den smagte, da jeg genlæste opskriften. Det var en tærte, jeg i sin tid havde et yderst passioneret forhold til, og som jeg havde eksperimenteret mig frem til. Lige som jeg stadig gør, når jeg går i køkkenet. Det er altså min foretrukne fremgangsmåde.

I øvrigt fandt jeg min eksterne harddisk frem, da jeg har sagt farvel til min gamle pc og købt mig en mac. Det var vist på tide. Jeg er også hoppet med på iPhone-bølgen, dér føler jeg mig dog stadig særligt som en newbie. Hvis I er på Instagram, er I velkomne til at følge mig og mine billeder. Jeg hedder “anneauchocolat” derinde : )

Inden jeg giver jer opskriften, har jeg lyst til at forklare, hvorfor jeg holder så meget af denne tærte. For mig er pecan pie ren nostalgi og en tærte min mor bagte i slut halvfemserne. Dengang forelskede jeg mig hurtigt i kombinationen af de lidt søde og sprøde pecannødder i sirup-smør blandingen og den dejlige mørdej. Fyldet var smagt til med en lillebitte smule salt, som var med til at åbne op for alle de forskellige smagsnuancer i pecannødderne, smørret, siruppen og den brune farin (sådan opfattede jeg i hvert fald saltets rolle dengang). Og så skulle den helst serveres med letpisket fløde til.
Da jeg var omkring 20 år, fik jeg lyst til at lave min egen pecan pie, og jeg drømte naturligvis om at putte chokolade i. Jeg tilføjer ikke chokolade til hvad som helst, men i pecan tærten var chokoladens eksistens ekstra berettiget. Tærten smagte i hvert fald dengang som en lille bid af himlen, og det gjorde den også i torsdags, da jeg bagte den igen. Denne gang brugte jeg Alpaco fra Valrhona, som jeg tidligere har erklæret min kærlighed til.

Opskriften lyder således:

Tærtedej:
190 g mel
45 g flormelis
95 g smør, koldt
65 ml koldt vand
1 knivspids salt

Bland mel, flormelis og salt i en skål (gerne i en røremaskine). Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør indtil det ligner revet parmesan. Saml dejen med det kolde vand. Lad den hvile på køl i en times tid.

Fyld:
100 g brun farin
150 g sirup (jeg brugte en mørk sirup)
50 g saltet smør
3 æg
200 g pecannødder, grofthakket
100 g mørk chokolade, smeltet
1 knivspids salt

Smelt brun farin, sirup og smør sammen og afkøl det lidt, inden æggene tilsættes. Tilsæt pecannødder og til sidst chokolade og salt.
Rul tærtedejen ud og læg den i en smurt høj tærteform (ca. 22 cm i diameter) og fordel fyldet. Pynt eventuelt af med nogle hele pecannødder. Bag tærten ved 180grader varmluft i ca. 30-35 min.

Server tærten lun eller afkølet med letpisket flødeskum til.

Skrevet i: Desserter, Kager Tags: Alpaco, flødeskum, mørdej, mørk chokolade, pecan nødder, pecan pie, pecan pie med chokolade, tærte, tærtedej, valrhona

Previous Post: « Olivenolie is
Next Post: Dejlig kaffe og en sirlig citrontærte på Coutume Café i Paris »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ninette skriver

    9. april 2012 kl. 09:21

    Uhm hvor ser den helt utrolig lækker ud! Den skal jeg vist snarest forsøge at bikse sammen… Tak for opskriften 🙂

  2. foodfanatic skriver

    9. april 2012 kl. 10:42

    Søde Anne
    Den tærte lyder guddommelig. Jeg skal prøve den på et tidspunkt. Er selv fan af kombinationen med salt. Det giver virkelig noget ekstra.
    Glæder mig til at se dig snart.
    Kram Nadia

  3. Mette skriver

    9. april 2012 kl. 10:50

    Kæreste Anne,

    Mums – dejlig inspiration. Jeg har vist en pose pecans ude i skuffen, som jeg skal ud at kigge lidt på!

    Min veninde Amys forældre har et pecantræ i forhaven …… i Texas…..øv, der er langt!

    Hav en skøn mandag.

    kh, Mette

  4. René skriver

    9. april 2012 kl. 11:04

    Hej Anne

    Det ser fantastisk ud. Jeg har ind imellem spekuleret på om man kan lave pie i en pizzaovn evt. til desert. Umidelbart er jeg bange for at ovnen er for varm, men måske på eftervarmen??
    Har du nogen erfaring med det?

    mvh, René

  5. Jane skriver

    9. april 2012 kl. 14:02

    Ahhhh, den ser ualmindelig lækker ud. Jeg har ingen pecans på lager, men nogle mandler. Måske det også vil være godt… Det skal vist lige prøves af.

  6. Daniella skriver

    9. april 2012 kl. 16:20

    Nøj hvor ser den god ud!

    Jeg tænkte på om du ikke havde nogle gode og velsmagende opskrifter til når jeg skal holde studenterfest til sommer? 🙂

  7. Benedikte Capion skriver

    9. april 2012 kl. 17:09

    Den lyder virkelig, virkelig god! Jeg elsker pekannødder, så det lyder lige som noget for mig…

  8. Annie skriver

    9. april 2012 kl. 18:43

    Jeg har gennem længere tid tænkt på hvor du køber din valhrona chokolade? Jeg bor i en lille by og kan ikke finde det nogle steder, så hvis du havde nogle råd til hvor man kan finde det?? :o) Har læst med lidt tid og har også set nogle opskrifter der skal afprøves engang ved lejlighed :o) Desværre er jeg ikke sådan en der lige spontant går i køkkenet og bager (men jeg ville gerne være det), det skal planlægges i god tid i forvejen, ellers synes jeg hurtigt det bliver uoverskueligt desværre :-/ måske jeg bliver bedre til det med lidt “træning” ;o)

  9. Annie skriver

    9. april 2012 kl. 20:13

    Kære Anne :o)

    Ja jeg bor i Nykøbing Mors lige pt. så det er ikke det store vi har af specialforretninger :o) og det mest “exclusive” chokolade jeg har set er vist en marabou premium ;o) men det kan sagtens være fordi jeg ikke ved hvor jeg skal kigge, og ellers må jeg jo finde et sted på nettet :o)

  10. Greg skriver

    9. april 2012 kl. 21:18

    Work of Art!

  11. Simone skriver

    10. april 2012 kl. 09:19

    Den SMAGTE himmelsk!

  12. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 16:28

    Kære Ninette
    Du kan roligt kaste dig ud i denne skønne opskrift. Den er ikke spor svær 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 16:28

    Kære Nadia

    Tusind tak 🙂 Vi er vist glade for salt, os to!

    Jeg glæder mig til at se dig torsdag.

    Kram fra mig

  14. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 16:30

    Kære Mette

    Du kan tro, at den smagte godt 🙂 Og lige nu er jeg ekstra glad ved tanken om, at jeg frøs en kvart tærte ned! Det er altid godt, hvis trangen skulle melde sig (og det gør den tit).

    Wauw, jeg gad godt have et pecantræ! Men jeg skal vist lige starte med at få mig en have 😉

    God tirsdag.

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 16:31

    Kære René

    Jeg har absolut ingen erfaring med tærte og grill. Men mit umiddelbare gæt ville også have noget med eftervarmen at gøre 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 16:32

    Kære Jane
    Ja mandler kan sikkert også godt. Eller hasselnødder eller valnødder.
    Dog tror jeg, at den er bedst med pecannødder. Men man ved jo aldrig! 🙂

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 16:36

    Kære Daniella

    Det kunne da sagtens tænkes 🙂 Hvad er du til ? Og har du kigget i mit opskriftindex ?

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 16:37

    Kære Annie
    Jeg har sendt en mail til dig 😉

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 16:38

    Kære Greg

    Thanks! Den smagte fantastisk 🙂

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 16:38

    Kære Simone
    Yes! Dejligt at den hittede hos dig og Anders. God bedring 🙂

    Kys

  21. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    11. april 2012 kl. 16:19

    Kæreste Anne!!!! hvor ser din pekanpie lækker ud og åbner også op for minder hos mig….chokolade og nødder er hinandens sjælevenner….. Som vanligt bliver jeg både glad og imponeret over din evne til at forny…. du kreere som en kunstner….. der med sin pensel fuldender sit kunstværk – med det sidste strøg maling!!!

  22. Daniella skriver

    12. april 2012 kl. 11:44

    Ja, jeg har kigget i indekset. Der har jeg efterhånden lavet 7-8 opskrifter, og de er bare gode. Mums!

    Men jeg tænkte noget kageværk, evt. en lækker og speciel lagkage med studenterpynt. Eller små cupcakes som kan dekoreres flot i rød/hvid (studenterfarverne).

  23. Daniella skriver

    12. april 2012 kl. 11:44

    Jordbær må meget gerne være en del af det!

  24. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2012 kl. 13:02

    Kære Nanna
    Tusind tak for din søde kommentar 🙂

    Kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2012 kl. 13:03

    Kære Daniella
    Jeg skal nok lige tænke over det 🙂

    Kh Anne

  26. Mette Lindgaard skriver

    23. april 2012 kl. 18:51

    Åh, den lyder som en drømmetærte 🙂

  27. Anne au Chocolat skriver

    24. april 2012 kl. 20:44

    Kære Mette
    Den smagte også som en drøm ! 🙂

    Kh Anne

  28. Anne skriver

    28. juli 2013 kl. 10:33

    Hej Anne..
    Vil bare sige, at jeg lige har lavet den her kage – og tror muligvis, at det er er den bedste jeg nogensinde har lavet! Alt ved den er bare genialt, den bliver uden tvivl en af mine “go to” kager for eftertiden!
    Tusind tak for en lækker blog som altid giver ny inspiration.

    Hilsen en fellow kage-og-chokolade-elskende Anne 🙂

  29. Anne au Chocolat skriver

    28. juli 2013 kl. 20:35

    Kære Anne
    Ih det er jeg bare glad for at høre. Jeg synes også, at den er helt fantastisk 🙂
    Kh Anne

  30. Mette skriver

    25. oktober 2013 kl. 13:05

    Kære Anne,

    Kan man bage den fortryllende kage i to etaper? Så man bager bunden i forvejen (et par timer), og så laver fyldet og bager færdig en times tid inden servering?
    Sådan at den er helt frisk og lun på tallerknen?

  31. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2013 kl. 09:15

    Kære Mette,
    Ja det tror jeg bestemt godt 🙂
    Kh Anne

  32. Christina skriver

    6. september 2014 kl. 15:10

    Hej Anne
    Jeg har netop bagt denne kage, men at vurdere hvornår den er færdig voldt mig problemer.
    Hvordan tjekker du det?
    Jeg prøvede at prikke i den, men der kom konsekvent kagerester med op på kniven, som jo normalt betyder at kagen ikke er færdig

    Hilsen Christina

  33. Christina skriver

    7. september 2014 kl. 21:23

    Hej Anne

    Jeg har netop bagt denne kage, men at vurdere hvornår den er færdig voldt mig problemer.
    Hvordan tjekker du det?
    Jeg prøvede at prikke i den, men der kom konsekvent kagerester med op på kniven, som jo normalt betyder at kagen ikke er færdig?

    Hilsen Christina

  34. Maria skriver

    24. september 2014 kl. 22:28

    Tror du man kan lave den med hasselnødder istedet for? Jeg har nemlig rigtig mange friske liggende…

  35. Ida skriver

    19. november 2015 kl. 22:42

    Hej anne – kan kagen laves dagen i forvejen og opbevares i køleskab indtil den skal bruges? Eller skal den helst være frisk/lun, når den serveres? (:

  36. Matilda Devillers skriver

    17. april 2016 kl. 20:18

    Hello !
    Your pie seems really good and I want to try to do it. But I don’t understand what you mean by sirup ? Its a sirup of what ?
    Thank you

  37. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2016 kl. 21:01

    Hi Matilda,
    It is a dark syrup!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap