E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Olivenolie is

6. april 2012 af Anne au Chocolat 21 kommentarer

I går lagde jeg et billede op af denne is på min facebook fanpage med spørgsmålet om, der var nogen, som kunne gætte, hvad det var for en slags. Der var mange interessante bud og flere af dem refererede til de vanillekorn, man kunne spotte. Og ganske rigtig er der tale om en vanilleis, men den er tilsat olivenolie.
I tænker sikkert alle “olivenolie og vanilleis, hvad er det dog for en spøjs kombination?”, men jeg kan love jer for, at det er et hit. Det kræver bare en god rigtig god olivenolie. En af den slags man normalt kun bruger til at dyppe brød i, fordi den smager så godt.

Første gang jeg fik kendskab til olivenolie is var på køkkenskolen i Tourrettes. Vi brugte den fabelagtige olivenolie fra den mere end 140 år gamle Niçois‘ke olivenolieproducent  Nicolas Alziari, som vi i øvrigt brugte til alt i køkkenet, indtil Birthe og Arne begyndte at få produceret olie af deres egne oliventræer på grunden. Det var også ret fantastisk.

På køkkenskolen kunne vi tit finde på at servere olivenolie isen til bagte figner eller anden form for frugt. Bagte blommer mindes jeg også at have gjort isen selskab, og det er lidt det, jeg prøver at lade som om med den tykke røde blommeskive her på billederne.

Olivenolien giver ud over sin dejlige smag også en ekstra fyldig konsistens til isen. Så vidt jeg kan huske, var isen på køkkenskolen udelukkende baseret på sødmælk. Men jeg tryllede mig frem til min egen version og fik lavet en vanilleis-base på sødmælk og fløde. Sådan kan jeg nemlig normalt godt lide den og tænkte, at olivenolien heller ikke havde noget imod at blive blandet med halv sød og halv fløde.

Tror I på mig, når jeg siger, at denne is er fantastisk ? : )

Olivenolie isen laves således:

200 ml piskefløde
200 ml sødmælk
4 æggeblommer
100 g sukker
1/2 stang vanille
1/2 dl god olivenolie

Bring sødmælk, fløde og halvdelen af sukkeret i kog i en gryde sammen med vanillestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer lyse og luftige sammen med det resterende sukker og vanillekornene. Fjern vanillestangen og hæld hurtigt mælken over blommerne, mens der piskes godt og grundigt med piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op til 83 grader under konstant omrøring. Køl derefter straks gryden (og iscremen) ned, ved at putte den ned i køkkenvasken fyldt med vand og isterninger. Tilsæt olivenolie og rør rundt . Køl cremen helt af (og gerne i køleskabet) inden den køres på ismaskinen.

Skrevet i: Is Tags: bagte blommer, blommer, god olivenolie, olivenolie, olivenolie is, Provence, Sydfrankrig, vanille is, vanillekorn

Previous Post: « Den sødeste påskehilsen
Next Post: Pecan Pie med chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    6. april 2012 kl. 10:23

    Det lyder rasende spændende – lige noget for mig!

    Håber du får en rigtig god – og sød – påske 🙂

  2. Bettina skriver

    6. april 2012 kl. 10:31

    OMFG!

  3. heidi skriver

    6. april 2012 kl. 12:09

    Spændende ingrediens til is – det skal helt klart prøves 🙂

  4. Sacha skriver

    6. april 2012 kl. 12:58

    Det lyder virkelig spændende med olivenolie, for mig er olivenolie en madolie på fod med raps, solsikke osv. noget jeg bruger til at stege, bage osv.

  5. Sophie skriver

    6. april 2012 kl. 13:35

    Uh, det lyder spændende! Men må jeg spørge: hvilken ismaskine har du? Er nemlig selv på udkig 🙂

  6. Tanja skriver

    6. april 2012 kl. 16:07

    Anne, jeg er så glad for, at jeg læser dette indslag mens jeg befinder mig i Spanien! Nu skal jeg helt sikkert have en god olivenolie med hjem (og selvfølgelig mange poser mandelmel 😉 )

    God påske!

  7. Christine skriver

    6. april 2012 kl. 16:20

    Jeg tror aldrig i mit liv, jeg har set en is, der så mere indbydende ud end denne! Jeg må prøve den så snart, jeg vender hjem. Det lyder fantastisk med enten figner eller blommer til 🙂
    God påske!
    Chris

  8. Katrines (glutenfrie) Kokkerier skriver

    7. april 2012 kl. 13:58

    Hej Anne!
    Jeg har selv arbejdet hos Arne og Birthe og kan stadig huske den skønne smag, hvis man lige lukker øjene og drømmer sig tilbage. Den er meeega lækker, men kræver en god og mild olie. Og så der den jo rigtig god til rødvinsporcherede friske figner med kanel og vanilje…mmmm! Det er længe siden jeg har lavet den, så tak for påmindelsen..:)
    Jeg kan kun sige, at den SKAL prøves!
    Hilsen Katrine

  9. Rikke skriver

    7. april 2012 kl. 15:29

    En mega flot dessert 🙂

  10. Lisa skriver

    7. april 2012 kl. 16:04

    Det lyder rigtigt spændende 🙂 Er det en olie, man kan købe i DK? Eller kan du anbefale et andet ligeså godt mærke, der kan fåes herhjemme?

  11. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:26

    Kære Piske

    Jeg er også sikker på, at det er en is lige for dig 🙂

    Kh Anne

    Ps. jeg håber også at du har en skøn påske!

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:26

    Kære Bettina
    Olivenolie is, FTW 🙂

    Kram

  13. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:27

    Kære Heidi
    Fedt at du har lyst til at prøve at lave is med olivenolie i 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:28

    Kære Sacha
    Ja, det virker også lidt mærkeligt, når man står og hælder olien ned i iscremen, men det fungerer SÅ godt 🙂

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:29

    Kære Sophie
    Jeg har en Musso sorbetière på 18 kg og med kompressor, som jeg købte i Kunst og Køkkentøj for snart 6 år siden. Og den er så god som ny, så det er en fantastisk investering 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:30

    Kære Tanja
    Det lyder godt med god olivenolie og mange poser mandelmel 🙂

    Håber du nyder påsken!

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:30

    Kære Chris
    Du er sød! 🙂 Jeg glæder mig til at høre mere om dit sydfranske eventyr!

    God påske til dig også.

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:32

    Kære Katrine
    Næ hvor sjovt, at du også har været på køkkenskolen. Hvornår var du mon det ? 🙂

    Det er en skøn skøn is, som vækker minder!

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:32

    Kære Rikke
    Mange tak skal du have 🙂

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:33

    Kære Lisa
    Min bror har foræret mig denne italienske olie, som han vist havde købt ude hos Laudrup Vine 🙂

    Kh Anne

  21. Benedikte Capion skriver

    9. april 2012 kl. 17:09

    Wow, det lyder virkelig spændende 🙂 og lækkert! Jeg tror på dig 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap