Jeg bliver i rabarbertemaet og serverer i dag små sommersøde tærter med frangipane creme og bagte rabarber for jer på bloggen. Så simpelt og godt. Jeg lavede dem til Anna, som er et nyt bekendtskab på direkte kurs mod at blive et hjertevarmt venskab. Det er aldrig for sent at få nye venner ♥
Ha’ en dejlig lun og solstrålende weekend.
Små frangipanetærter med bagt rabarber
4 stk
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
2 æg
Bagte rabarber (gang opskriften med 2)
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér 4 runde, perforerede tærteringe på 6,5 cm (Følg linket her (reklame link)) på bagepapiret og beklæd både bundene (bagepapiret) og kanterne (ringene) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens frangipanen laves.
Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet over på bagepladen. Fordel frangipanen på mørdejsbundene og bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter. Køl af
Pynt med bagte rabarber, skovsyre og chokoladeperler.
Nanna Kofod skriver
Hej Anne,
Hvis man gerne vil lave tærterne som én tærte, tænker du så en 20.5 cm tærtering? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna,
Ja præcis 🙂 God idé!
Kh Anne