Små mandelsøde og bløde frangipanetærter med blåbær bagt i den sprødeste og lette mørdejsbund og pyntet med masser af bær på toppen. Jeg serverede tærterne for min mor og tvillingebror i går, og de var så begejstrede. Min mor, som er tærtemesteren i vores familie, roste min mørdej til skyerne. Det sødeste kompliment <3
Mørdejen her er ikke sødet, hvilket passer helt perfekt til den sødmefulde og marcipanagtige frangipanecreme.
Små frangipanetærter med masser af bær
8 små tærter
Mørdej:
300 g mel
200 g koldt smør
1/4 tsk salt
ca. 50 ml iskoldt vand
Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel
2 æg
80 g blåbær
Pynt: jeres favoritbær
Mørdej:
Kom mel, smør i tern og salt i skål og smuldr med fingrene, til det ligner “revet parmesan”. Tilsæt vand lidt ad gangen med en dejskraber. Kom dejen ud på et meldrysset bord og saml den hurtigt. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i to timer. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 3-4 mm tykkelse og udstik tærtedejen, så den passer til de små tærteforme. Kom dejen* i tærteformene.
Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Fordel mandelcremen på mørdejsbunden og tryk derefter blåbærrene ned i frangipanecremen.
Bag tærterne ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter**, til de er fint gyldne og tærtedejen er sprød. Køl af og pynt med jeres favoritbær.
* Hvis der er dej i overskud, kan det snildt fryses!
** Bagetid varierer efter tærteformene. De skal have længere tid, hvis de er lavet af porcelæn som disse.
Skriv et svar