Det var helt spontant, at disse små tærter med kokos, chokolade og blåbær blev kreeret i går formiddags. Jeg var gået i gang med at rydde op i mine bageforme, men stoppede da jeg fandt de små tærteforme og gik i køkkenet i stedet for at bage.
Den smørsprøde tærtedej efterlod en enkelt æggehvide til mig, som jeg så brugte til det cremede kokosfyld med de knasende ristede hasselnødder. De bagte og afkølede tærter fik selskab af lidt af den toplækre hasselnøddesmør med chokolade fra forleden og blev pyntet med blåbær, ristede hasselnødder og lidt hvide chokoladeperler. Kræs for kageelskere!
Min mand spiste med stor glæde to af tærterne sammen med en kop kaffe, da han kom hjem fra arbejde i går eftermiddags. Det var i øvrigt hans søde mormor Jytte, som et par dage forinden var kommet forbi med en masse øko blåbær. De er ikke lige frem i sæson, men jeg har alligevel nydt dem på min morgenmad og disse tærter.
Kaj fik også en lille smagsprøve <3
Et tip: Man kan sagtens bruge denne mælkechokolade topping i stedet for hasselnøddesmørret med chokolade eller denne her.
Små tærter med kokos, chokolade og blåbær
8 stk
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Kokosfyld:
1 æggehvide
45 g kokosmel
20 g ristede hasselnødder, finthakket
65 g sukker
Pynt:
Stuetempereret hasselnøddesmør med chokolade
Blåbær
Ristede hasselnødder
Hvide chokoladeperler fra Valrhona
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm i diameter i bunden af formen og 7,5 cm i toppen) med dejen.
Kokosfyld:
Varm forsigtigt kokosmel, hasselnødder, sukker og æggehvide i en gryde under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og køl massen af. Fordel kokosmassen på tærtebundene og bag tærterne i 13-15 minutter ved 175 grader varmluft, til de er fint gyldne. Køl af.
Pynt:
Fordel en stor skefuld hasselnøddesmør med chokolade på hver tærte og pynt med blåbær, ristede hasselnødder og hvide chokoladeperler fra Valrhona.
Anastasia skriver
So pretty and delicious! I want to bake them!
Anne au Chocolat skriver
Dear Anastasia,
THANK you <3
Iben skriver
Kan man mon bage dem i muffinsforme eller 1 stor tærteform? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Iben,
Jeg tror sagtens, at du kan gøre begge dele 🙂
Iben skriver
Mange tak for svar – jeg fandt nogle metalforme, og de er blevet så lækre! 🙂