Tag lige dele jordbær, rabarber og sukker og foren dem sammen med vanilje til den lækreste sommersøde aromatiske syltetøj. Den slags jordbær-rabarber syltetøj som smager godt på nybagte boller, pandekager, i tærter, på vaniljeis og i særdeleshed til morgenmaden. Både grød og yoghurt bliver lige det lækrere af en stor skefuld af denne syltetøj.
Jeg lavede syltetøjet med resten af rabarberne fra tærten her samt økologiske sødmefulde spanske jordbær. Det blev så godt og vellykket, men åh jeg glæder mig som et lille barn til, at vi inden længe skal guffe danske jordbær i lange baner. Det gør mine tre drenge også! Og så skal jeg lave en ny portion sommersyltetøj.
Jordbær-rabarber syltetøj med vanilje
1 stort glas
150 g jordbær
150 g rabarber
150 g sukker
1 stang vanilje, korn af
Skær jordbær og rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vaniljestang og -korn. Bring i kog, og lad det simre i 10-15 minutter, til jordbær og rabarber er kogt bløde, og syltetøjet begynder at tykne let. Hæld syltetøjet på et skoldet glas og luk låget til, mens syltetøjet er varmt.
Christel skriver
Kære Anne,
Hvor lang tid holder sådan en hjemmelavet syltetøj?
Det lyder bare så lækkert! 😀
Anne au Chocolat skriver
Kære Christel,
Tak 🙂 I 2-3 uger i hvert fald! Kh Anne