I ved, hvor meget jeg E L S K E R mine chokolykkelige morgenstunder. Jeg sætter ekstra meget pris på dem i weekenden, hvor jeg har endnu bedre tid til at nyde morgenmaden.
Jeg vågnede ret tidligt i morges og var hurtigt i gang med kogebogssagerne i et par timer, før jeg fik lavet morgenmad. Til min kaffe spiste jeg denne portion havregrød med birkes og kanel, kokosflager og lidt frysetørrede hindbær, og så ikke én men tre chokolader. Hvid, mælk og mørk. Ivoire 35%, Jivara 40% og Caraïbe 66% fra Valrhona.
Er I blevet bedre til at putte chokolade på jeres morgenmad? (altså med andre ord: husker I at forkæle jer selv fra morgenstunden? Det kunne være i form af lidt revet chokolade) 🙂
Madling skriver
Nej, chokolade er i min verden til dessert. Bortset lige fra Nutella ved særlige lejligheder. Men vi har også to børn, og de skal ikke have chokolade til morgenmad… og det synes jeg nu heller ikke at vi skal 😉
Den ser lækker ud din grød, og jeg ville bestemt gerne servere den som dessert. Til morgenmad der nøjes vi med frugt på grøden 🙂
God weekend.
Mia skriver
Hvorfor spørgsmålet “er I blevet bedre til at putte chokolade på jeres morgenmad?”
Jeg undgår musli osv indholdende chokolade, da jeg ikke synes det er noget jeg skal spise hver dag 🙂
Jesper skriver
Hos mig står den enten på æg (på mange måder) og bacon med grøntsagsjuice eller en god omgang grovmusli fra Kornkammeret tilsat friske bær, nødder og hakket mørk chokolade.
Der går sjældent en dag, uden der ryger lidt chokolade indenbords på den ene eller anden måde 🙂
fattig-bloggeren skriver
Haha hvor er du vild 🙂 Nogle gange fortjener man altså også bare alt den forkælelse det kan trække 😉 Mums det ser godt ud!
Feriehilsener fra fattig-bloggeren
Anne au Chocolat skriver
Kære Madling,
Jeg putter også primært kun chokolade på min morgenmad de dage, hvor jeg ved, at jeg ikke skal spise en masse kage og så videre 🙂
Men jeg synes, at det er rart med chokoladet livsnydelse lige fra morgenene. Og der skal faktisk ikke mere end 3 gram chokolade til min morgengrød (her brugte jeg lidt mere for synets skyld)
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mia,
Jeg kan sagtens følge dig, og jeg følte mig også en anelse fræk, da jeg stillede spørgsmålet 🙂
Jeg spiser jo chokolade hver dag – men ikke særligt mange gram – og så synes jeg bare, at det er en rar måde at peppe morgengrøden lidt op på. Bare 3-4 g chokolade er nok til at gøre det 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Jesper
Det lyder dejligt 🙂 Jeg elsker også æg og bacon! Haps!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære fattig-bloggeren
Ja, det er nemlig lige det med at forkælelse sig selv, der er alfa omega 🙂
Kh Anne
Lilly skriver
Du er herlig:)
Anne au Chocolat skriver
Kære Lilly
Mange tak altså 🙂
Kh Anne
Rebecca skriver
Hej søde Anne. Har observeret, at du tit spiser grød om morgenen, så jeg tænkte, at jeg lige ville dele min egen absolut BEDSTE morgengrød. Den er selvfølgelig super sund – men sød og perfekt med lidt chokolade på toppen. Der er egentlig ikke noget hokus pokus over den. Grøden koger jeg af havregryn, kokosmel (det grove), 2-4 tørrede dadler skåret i stykker, lidt salt, vand og evt. hørfrø.
Den smager SÅ godt og syndigt, og er aldeles perfekt toppet med ristede hasselnødder, morbær, pære og chokolade. Prøv også samme fremgangsmåde med tørrede abrikoser istedet for dadler – så lækkert.
Kh en ung chokolade fellow
Anne au Chocolat skriver
Kære søde Rebecca,
Mange tak for et godt tip til lækker morgengrød. Det må jeg prøve snart! 🙂
Kh Anne