E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Søde minder fra en dejlig efterårsferie

23. oktober 2018 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I dag viser efteråret sig fra sin velkendte side, blæsende, fuld af regn og kulde. Heldigvis sidder jeg inde i varmen med en kop kaffe foran computer, og så er det faktisk ret hyggeligt med det lidt rå vejr, selvom det smukke solstrålende løvfaldsommervejr i sidste weekend og uge jo klart var at foretrække.

Christian og jeg nåede lige at få de første par varme dage med herhjemme, og så rejste vi ellers til Nice på efterårsferie fra mandag til fredag. Bare ham og mig. Første lille ferie uden ungerne. Kaj og Emil blev passet af farmor og mormor, som de begge knuselsker. De havde det så godt herhjemme, og det samme havde vi ved Rivieraen. Selvom jeg gerne indrømmer, at jeg savnede drengene fra start til slut, så var det det hele værd at få lov til kærestetid, sove længe, spise aftensmad når man ville og drikke kaffe på en café uden ungerne prøvede at stikke af, holde i hånd og generelt selv at sætte dagsordenen.

Vi spiste lækre kager fra LAC i det gamle bydel af Nice, en smørsprød og saftig æble tarte tatin samt en fabelagtig chokolademoussekage med saltkaramel og hasselnød.

Den bedste udsigt over Nice, promenaden og stranden. Her kunne jeg stå i timevis og kigge.

Vi besøgte naturligvis også køkkenskolen, jeg arbejdede på i Tourrettes-sur-Loup fra 2005-06 lige efter gymnasiet. Det var tre år siden sidste besøg, og det er sådan et sted, jeg kan gå rent fysisk og savne, fordi det har været så skelsættende og vigtig en periode i mit (mad)liv at arbejde på La Cuisine du Jardin hos Birthe Sandager og Arne Fusager. Duftene, smagene og stemningen sidder stadig dybt i mig.

Det var så dejligt et gensyn med Birthe og Arne og deres fantastiske og evigt inspirerende køkkenskole.

Lige her på deres terrasse har vi spist mange måltider med den smukkeste udsigt over Middelhavet.

Arnes grill er verdens fineste, hvis I spørger mig!

Birthe og kursisterne havde lavet disse lækre, silkebløde og yderste farvefine viol panna cottaer med violsirup, masser af vanilje og knas på toppen i form af mørk chokolade, valnødder og kandiseret viol. Ren lykke ♥

Inden vi kørte op til køkkenskolen, gik vi en tur i den pittoreske middelalderby, som er centrum i Tourrettes-sur-Loup. Den stemning og de fine gader. Suk! Her gik jeg tur hver eneste eftermiddag det år, jeg arbejdede på køkkenskolen.

Skrevet i: Søde stunder

Previous Post: « En hyggelig invitation til god kaffe og lækker kage
Next Post: Kagerne fra en fantastisk hyggelig aften »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna skriver

    23. oktober 2018 kl. 12:01

    Hvor meget kostede sådan et år? Lyder så spændende!

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2018 kl. 12:30

    Kære Nanna,
    Det kostede ikke noget, da jeg arbejdede og boede på køkkenskolen dernede 🙂 Jo altså jeg fik købt en masse franske kogebøger og køkkengrej med hjem! Det var så spændende og godt et år, kan du tro!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap