E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Søde minder fra en dejlig efterårsferie

23. oktober 2018 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I dag viser efteråret sig fra sin velkendte side, blæsende, fuld af regn og kulde. Heldigvis sidder jeg inde i varmen med en kop kaffe foran computer, og så er det faktisk ret hyggeligt med det lidt rå vejr, selvom det smukke solstrålende løvfaldsommervejr i sidste weekend og uge jo klart var at foretrække.

Christian og jeg nåede lige at få de første par varme dage med herhjemme, og så rejste vi ellers til Nice på efterårsferie fra mandag til fredag. Bare ham og mig. Første lille ferie uden ungerne. Kaj og Emil blev passet af farmor og mormor, som de begge knuselsker. De havde det så godt herhjemme, og det samme havde vi ved Rivieraen. Selvom jeg gerne indrømmer, at jeg savnede drengene fra start til slut, så var det det hele værd at få lov til kærestetid, sove længe, spise aftensmad når man ville og drikke kaffe på en café uden ungerne prøvede at stikke af, holde i hånd og generelt selv at sætte dagsordenen.

Vi spiste lækre kager fra LAC i det gamle bydel af Nice, en smørsprød og saftig æble tarte tatin samt en fabelagtig chokolademoussekage med saltkaramel og hasselnød.

Den bedste udsigt over Nice, promenaden og stranden. Her kunne jeg stå i timevis og kigge.

Vi besøgte naturligvis også køkkenskolen, jeg arbejdede på i Tourrettes-sur-Loup fra 2005-06 lige efter gymnasiet. Det var tre år siden sidste besøg, og det er sådan et sted, jeg kan gå rent fysisk og savne, fordi det har været så skelsættende og vigtig en periode i mit (mad)liv at arbejde på La Cuisine du Jardin hos Birthe Sandager og Arne Fusager. Duftene, smagene og stemningen sidder stadig dybt i mig.

Det var så dejligt et gensyn med Birthe og Arne og deres fantastiske og evigt inspirerende køkkenskole.

Lige her på deres terrasse har vi spist mange måltider med den smukkeste udsigt over Middelhavet.

Arnes grill er verdens fineste, hvis I spørger mig!

Birthe og kursisterne havde lavet disse lækre, silkebløde og yderste farvefine viol panna cottaer med violsirup, masser af vanilje og knas på toppen i form af mørk chokolade, valnødder og kandiseret viol. Ren lykke ♥

Inden vi kørte op til køkkenskolen, gik vi en tur i den pittoreske middelalderby, som er centrum i Tourrettes-sur-Loup. Den stemning og de fine gader. Suk! Her gik jeg tur hver eneste eftermiddag det år, jeg arbejdede på køkkenskolen.

Skrevet i: Søde stunder

Previous Post: « En hyggelig invitation til god kaffe og lækker kage
Next Post: Kagerne fra en fantastisk hyggelig aften »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna skriver

    23. oktober 2018 kl. 12:01

    Hvor meget kostede sådan et år? Lyder så spændende!

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2018 kl. 12:30

    Kære Nanna,
    Det kostede ikke noget, da jeg arbejdede og boede på køkkenskolen dernede 🙂 Jo altså jeg fik købt en masse franske kogebøger og køkkengrej med hjem! Det var så spændende og godt et år, kan du tro!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap