E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Æble og kanel..

1. september 2009 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

applecin

Den danske æblesæson er i efteråret, hvorfor man som hovedregel burde lave al sin æblemad dér. Jeg elsker imidlertid æbler i bagværk og is så meget, at jeg snyder og leger æblesæson hele året. Men jeg har altid in mente, at efteråret udgør den bedste legeplads! Og det er jo den 1. september i dag..

Min yndlings æblekage er egentlig bare en pund-til-pund-og-otte-æg-kage med æbler, kanel og sukker i midten. I mine øjne må man ikke undervurdere, hvor meget  æblet og kanelen komplimenterer hinanden. Det gør de især i denne kage og udløser altid en comfort-agtigt fornemmelse hos mig, når jeg spiser den. Lun med creme fraiche (den fuldfede) til! Sådan serverer jeg den altid, præcis som min mor gør og som min mormor gjorde.

Min mor bager den i en stor springform, men jeg har halveret opskriften og i stedet bagt dem som fire små kager.

Og endelig opskriften:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
Fyld:
1 stort æble, skåret i tynde skiver
4 spsk sukker blandet med kanel

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend til sidst mel i. Smør 4 små forme og fordel halvdelen af dejen deri. Drys med kanelsukker, læg et lag æbler ovenpå og drys igen med kanelsukker. Fordel resten af dejen på toppen og bag i omkring 25-30 minutter.

God fornøjelse.. og husk den fuldfede!

Skrevet i: Uncategorized Tags: æble, kanel, pund-til-pund

Previous Post: « Dark Milk
Next Post: En financier »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    7. april 2010 kl. 21:22

    De ser rigtig lækre ud, og når det er din yndlingsæblekage MÅ den jo være god 🙂 Pund-til-pund opskriften er jo klassisk – er det med vilje, at der ikke skal bagepulver i? Passer dobbelt af din portion så til en alm. springform?

    – Mette

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. april 2010 kl. 21:54

    Ja det passer rigtig fint med dobbelt op til en almindelig springform 🙂

  3. Elisabeth H skriver

    10. september 2012 kl. 19:48

    Jeg bagte denne i går, som en lille kage. Havde også kanelsukker og æbler på toppen af kagen, i tillæg til indeni. Fungerer meget godt! Spiste den med vanille-is på det som ser ud til at være årets sidste sommerdag. Tak for opskriften! Og for en meget inspirerende blog!

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. september 2012 kl. 20:12

    Kære Elisabeth,
    Yes det lyder bare godt. Det er en dejlig dejlig kage, som gør sig allerbedst med danske efterårsæbler 🙂

    kh Anne

  5. Heidi skriver

    19. september 2012 kl. 21:45

    Skal der ikke bruges bagepulver ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 10:16

    Kære Heidi
    Det kan sagtens tilføjes, men jeg kan bedst lide fyldige og lidt tunge kager 🙂

    Kh Anne

  7. Stine skriver

    3. september 2013 kl. 20:13

    Kære Anne
    Kan man erstatte noget af melet med kokosmel? Hvad tror du?
    KH Stine

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2013 kl. 21:57

    Kære Stine
    Ja det lyder da som en god idé 🙂

    Kh Anne

  9. Lise Ørum skriver

    18. oktober 2013 kl. 11:36

    Åha den er god – har bagt den flere gange nu. Putter dog lidt revet macipan i bunden, bare for lidt ekstra hygge 🙂

  10. Dorte skriver

    25. januar 2016 kl. 23:28

    Hvad er størrelsen på en alm. springform? 🙂

Trackbacks

  1. Pund-til-pund-kage med pære og kanel « Anne au Chocolat siger:
    25. juni 2010 kl. 11:06

    […] derfor kan jeg nu skrive om den lækre pærekage, min mor serverede til dessert! Jeg har tidligere her beskrevet, hvor meget jeg elsker pund-til-pund kager, og pærekagen er lavet på samme måde […]

  2. Pund-til-pund-kage med pære og kanel - Anne au Chocolat siger:
    14. september 2016 kl. 09:06

    […] derfor kan jeg nu skrive om den lækre pærekage, min mor serverede til dessert! Jeg har tidligere her beskrevet, hvor meget jeg elsker pund-til-pund kager, og pærekagen er lavet på samme måde […]

  3. Pund-til-pund-kage med pære og kanel - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:37

    […] derfor kan jeg nu skrive om den lækre pærekage, min mor serverede til dessert! Jeg har tidligere her beskrevet, hvor meget jeg elsker pund-til-pund kager, og pærekagen er lavet på samme måde […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap