Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Æble og kanel..

1. september 2009 af Anne au Chocolat

applecin

Den danske æblesæson er i efteråret, hvorfor man som hovedregel burde lave al sin æblemad dér. Jeg elsker imidlertid æbler i bagværk og is så meget, at jeg snyder og leger æblesæson hele året. Men jeg har altid in mente, at efteråret udgør den bedste legeplads! Og det er jo den 1. september i dag..

Min yndlings æblekage er egentlig bare en pund-til-pund-og-otte-æg-kage med æbler, kanel og sukker i midten. I mine øjne må man ikke undervurdere, hvor meget  æblet og kanelen komplimenterer hinanden. Det gør de især i denne kage og udløser altid en comfort-agtigt fornemmelse hos mig, når jeg spiser den. Lun med creme fraiche (den fuldfede) til! Sådan serverer jeg den altid, præcis som min mor gør og som min mormor gjorde.

Min mor bager den i en stor springform, men jeg har halveret opskriften og i stedet bagt dem som fire små kager.

Og endelig opskriften:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
Fyld:
1 stort æble, skåret i tynde skiver
4 spsk sukker blandet med kanel

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend til sidst mel i. Smør 4 små forme og fordel halvdelen af dejen deri. Drys med kanelsukker, læg et lag æbler ovenpå og drys igen med kanelsukker. Fordel resten af dejen på toppen og bag i omkring 25-30 minutter.

God fornøjelse.. og husk den fuldfede!

Skrevet i: Uncategorized Tags: æble, kanel, pund-til-pund

Previous Post: « Dark Milk
Next Post: En financier »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap