Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Æble og kanel..

1. september 2009 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

applecin

Den danske æblesæson er i efteråret, hvorfor man som hovedregel burde lave al sin æblemad dér. Jeg elsker imidlertid æbler i bagværk og is så meget, at jeg snyder og leger æblesæson hele året. Men jeg har altid in mente, at efteråret udgør den bedste legeplads! Og det er jo den 1. september i dag..

Min yndlings æblekage er egentlig bare en pund-til-pund-og-otte-æg-kage med æbler, kanel og sukker i midten. I mine øjne må man ikke undervurdere, hvor meget  æblet og kanelen komplimenterer hinanden. Det gør de især i denne kage og udløser altid en comfort-agtigt fornemmelse hos mig, når jeg spiser den. Lun med creme fraiche (den fuldfede) til! Sådan serverer jeg den altid, præcis som min mor gør og som min mormor gjorde.

Min mor bager den i en stor springform, men jeg har halveret opskriften og i stedet bagt dem som fire små kager.

Og endelig opskriften:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
Fyld:
1 stort æble, skåret i tynde skiver
4 spsk sukker blandet med kanel

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend til sidst mel i. Smør 4 små forme og fordel halvdelen af dejen deri. Drys med kanelsukker, læg et lag æbler ovenpå og drys igen med kanelsukker. Fordel resten af dejen på toppen og bag i omkring 25-30 minutter.

God fornøjelse.. og husk den fuldfede!

Skrevet i: Uncategorized Tags: æble, kanel, pund-til-pund

Previous Post: « Dark Milk
Next Post: En financier »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    7. april 2010 kl. 21:22

    De ser rigtig lækre ud, og når det er din yndlingsæblekage MÅ den jo være god 🙂 Pund-til-pund opskriften er jo klassisk – er det med vilje, at der ikke skal bagepulver i? Passer dobbelt af din portion så til en alm. springform?

    – Mette

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. april 2010 kl. 21:54

    Ja det passer rigtig fint med dobbelt op til en almindelig springform 🙂

  3. Elisabeth H skriver

    10. september 2012 kl. 19:48

    Jeg bagte denne i går, som en lille kage. Havde også kanelsukker og æbler på toppen af kagen, i tillæg til indeni. Fungerer meget godt! Spiste den med vanille-is på det som ser ud til at være årets sidste sommerdag. Tak for opskriften! Og for en meget inspirerende blog!

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. september 2012 kl. 20:12

    Kære Elisabeth,
    Yes det lyder bare godt. Det er en dejlig dejlig kage, som gør sig allerbedst med danske efterårsæbler 🙂

    kh Anne

  5. Heidi skriver

    19. september 2012 kl. 21:45

    Skal der ikke bruges bagepulver ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2012 kl. 10:16

    Kære Heidi
    Det kan sagtens tilføjes, men jeg kan bedst lide fyldige og lidt tunge kager 🙂

    Kh Anne

  7. Stine skriver

    3. september 2013 kl. 20:13

    Kære Anne
    Kan man erstatte noget af melet med kokosmel? Hvad tror du?
    KH Stine

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2013 kl. 21:57

    Kære Stine
    Ja det lyder da som en god idé 🙂

    Kh Anne

  9. Lise Ørum skriver

    18. oktober 2013 kl. 11:36

    Åha den er god – har bagt den flere gange nu. Putter dog lidt revet macipan i bunden, bare for lidt ekstra hygge 🙂

  10. Dorte skriver

    25. januar 2016 kl. 23:28

    Hvad er størrelsen på en alm. springform? 🙂

Trackbacks

  1. Pund-til-pund-kage med pære og kanel « Anne au Chocolat siger:
    25. juni 2010 kl. 11:06

    […] derfor kan jeg nu skrive om den lækre pærekage, min mor serverede til dessert! Jeg har tidligere her beskrevet, hvor meget jeg elsker pund-til-pund kager, og pærekagen er lavet på samme måde […]

  2. Pund-til-pund-kage med pære og kanel - Anne au Chocolat siger:
    14. september 2016 kl. 09:06

    […] derfor kan jeg nu skrive om den lækre pærekage, min mor serverede til dessert! Jeg har tidligere her beskrevet, hvor meget jeg elsker pund-til-pund kager, og pærekagen er lavet på samme måde […]

  3. Pund-til-pund-kage med pære og kanel - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:37

    […] derfor kan jeg nu skrive om den lækre pærekage, min mor serverede til dessert! Jeg har tidligere her beskrevet, hvor meget jeg elsker pund-til-pund kager, og pærekagen er lavet på samme måde […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap