E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

1 kg Special Orange chokokærlighed til Meyers Chokolade Ballade

8. december 2012 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

I går havde jeg denne 1 kg Special Orange chokoladeblok fra Valrhona med i køkkenet til fri leg. Resultatet af legen serveres omkring kl.15 i Meyers Madhus til Chokolade Ballade. Jeg er dog i Madhuset hele dagen – fra 13-17 – og jeg håber, at I hilser på mig, så vi kan spise lidt chokolækkert sammen, hvis I kigger forbi.

Jeg har aldrig lagt skjul på, at mit forhold til chokolade er meget passioneret. Altid. Men i går var det som at blive chokoladeforelsket påny, da jeg begyndte at hakke i den julede og yderst velsmagende orangechokolade fra Valrhona. “Slap af”, tænker en del af jer nu. Men prøv lige at se, hvor smuk chokoladen ser ud, efter jeg havde været i gang med den savtakkede kniv. Det er chokokærlighed!

Jeg smagte naturligvis på chokolade og balladen undervejs.

Står den på julebag hos jer i weekeden? Hvis I har lyst til at fortælle mig om jeres bageeventyr, så hold jeg endelig ikke tilbage 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, Chokolade ballade, chokoladeballade, Chokoladeballadekage, Claus Meyer, Meyers Madhus, Special Orange, valrhona

Previous Post: « Syltede ribs og sprøde safranmandler
Next Post: Endnu en chokogave fra mig til en af jer den 2. søndag i advent »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane skriver

    8. december 2012 kl. 10:52

    Det er smukt. Jeg forstår godt din forelskelse. Jeg har orangechokoladen i både lys og mørk udgave fra Valrhona på lager. Har du smagt den lyse med orange?
    Jeg har haft en honningkagedej liggende i lidt over en måned. I dag skal den tilsættes krydderier og bages, forkæles med en god abrikosmarmelade, luftig smørcreme, toppes med mørk chokolade og kokos. Desuden har jeg gjort klar til syltet appelsinskal, som senere skal druknes i en lækker chokolade( Caraibe).

  2. Sofie Christensen skriver

    8. december 2012 kl. 11:31

    Uuh, hvor ser det lækkert ud! Jeg glæder mig utrolig meget til at hilse på dig i dag, smage din jule-chokoladeballade og alle de andre lækre chokoladesager inde i madhuset : )

  3. Loua skriver

    8. december 2012 kl. 12:59

    Undskyld, at jeg spørger, men der er én ting jeg undrer mig enormt meget over; hvordan kan du holde dig i form med alt det lækre chokolade du får lavet? Bare lidt nysgerrig – for det kan jeg ikke, hvis jeg fik alt det 😉 😉

  4. Charlotte Rugbjerg skriver

    8. december 2012 kl. 17:37

    Det var en sand fornøjelse at besøge dig (og alle de andre) i Meyers Madhus i dag! I morgen skal jeg til julehygge og overvejer om ikke de andre vil sætte stor pris på min hjemmelavede panforte – med chokolade. Den er jeg nemlig selv helt vild med!

  5. Lotte skriver

    8. december 2012 kl. 18:09

    Der skal i høj grad julebages og laves konfekt i denne week-end. Den står på brunkager, jødekager og finskbrød. På konfekt fronten står den på tradtionel marcipan m/nougat og cornflakes knas og så skal jeg prøve dine chokolade trøfler og dadelkugler. Især dine opskrifter glæder jeg mig til, for det er 1 gang jeg prøver dem. Mmmm glæder mig til at smage på det hele 🙂

  6. Astrid skriver

    8. december 2012 kl. 19:17

    Hele min dag har stået på julebag! Fra kl. 13 til 18 har vi stået 6 kvinder i køkkenet og bagt så det duftede helt ud i garagen! Der var så mange kager, at vi formentlig kunne kageføde hele Københavns befolkning! Jeg er meget stor fan af din side og fryder mig sådan over at have en choko-fælle. Min veninde og jeg brugte engang 3 timer på at spise 2 små kager hver fra Summerbird i Kongens Haves efterårsvejr – det er ægte kærlighed! 🙂

  7. Astrid skriver

    8. december 2012 kl. 23:15

    Kære Anne, du kan bare noget med chokolade, som jeg bare drømmer om. Elsker at du er så passioneret omkring det, du laver. Stor inspirationskilde og jeg elsker at prøve nogle af dine mange opskrifter af herhjemme.

  8. Ellen skriver

    9. december 2012 kl. 08:49

    Kære Anne, du er virkelig en stor inspirationskilde for mig ind i chokoladens verden, og ja, Valrhona oser af luksus og æstetik.

  9. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2012 kl. 09:42

    Kære Jane,
    Nej den har jeg ikke prøvet – altså den lyse med orange. Det er vist en kæmpe fejl 🙂

    Den honningkagedej lyder himmelsk!

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2012 kl. 09:42

    Kære Sofie,
    Vi fik hilst på hinanden, ik? 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2012 kl. 09:45

    Kære Loua,
    Jeg plejer at være i meget bedre form, men har ikke trænet de sidste fire måneder. Jeg prøver bare at spise varieret og en masse grønt 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2012 kl. 09:46

    Kære Charlotte
    Det var dejligt at se dig igen. Håber ikke, at du fik chokoladechok 🙂

    Vi ses igen snart, er jeg sikker på.

    Kh Anne og god panforte!

  13. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2012 kl. 09:47

    Kære Lotte
    Uhm, det lyder super lækkert. Hvilken opskrift på finskbrød bruger du?

    Jeg kunne godt spise en lille chokotrøffel lige nu 😉

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2012 kl. 09:49

    Kære Astrid

    Tak for en fin kommentar. Det lyder til, at du lever et kagekærligt liv også 😉

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2012 kl. 09:49

    Kære Astrid

    Tusind tak. Det er dejligt, at jeg kan være med til at inspirere 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    9. december 2012 kl. 09:50

    Kære Ellen,

    Det glæder mig meget, at du synes om min blog og ikke mindst Valrhona 😉

    Kh Anne

  17. Arendse skriver

    9. december 2012 kl. 15:00

    1 kg, hvad er det for en bette mængde?! 🙂
    Jeg brugte dagen i går på at udvælge 7,5 kg chokolade, så burde der være til julen over.
    God jul og god advent
    Hilsen Arendse

  18. Sofie Christensen skriver

    9. december 2012 kl. 17:25

    Jo, det gjorde vi : )
    Og det var rigitig hyggeligt og inspirerende at snakke med dig om chokolade, konfekt, praktik og Roskilde og ikke mindst smage din fantastiske chokoladeballadekage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap