Først og fremmest vil jeg med hånden på hjertet indrømme, at jeg er en lidt dårlig blogger hernede i Paris. Der sker stadig bare alt for meget og tiden flyver stadig bare for hurtigt afsted. Nu er der under to måneder til, jeg er tilbage på dansk jord, og jeg føler, at jeg endnu mangler at smage så meget her i byernes by. Jeg har dog smagt meget!! I dette indlæg viser jeg lidt af de mange søde sager, jeg har spist siden sidste blogindlæg! 🙂
Denne lækre dessert fik jeg med min mor på den dejlige restaurant La Régalade. Det var en slags blommecrumble med saltet karamel. Stegte blommer, sprød crumble på toppen, karamelis med et lækkert drizzle af ekstra karamel øverst. Miam det var godt. Efter desserten fik vi en madeleinekage hver – mor kunne ikke mere, så jeg måtte spise begge to 🙂
Jeg fik en smuk pistaciekage på mit stamsted Merce and the Muse i det nordlige Marais-kvarter i Paris. Den blev spist på en skøn eftermiddag for et par uger siden, hvor jeg har taget en masse danske venner med – a danish invasion. Det var så hyggeligt!
Søde Simone fik denne svampede chokoladekage med pistacie – og ja selvfølgelig smagte jeg den.
I sidste uge var jeg i Lyon og fik blandt fingrene i disse to macarons fra Sève på det overdådige marked Les Halles de Lyon Paul Bocuse. Den ene var “au chocolat” og den anden var “caramel au beurre salé”. Mmm.. de var fantastiske og hvor jeg dog elsker saltet karamel (i skrivende stund spiser jeg faktisk en karamel med fleur de sel, jeg lige har købt en dåse af på chokolademessen Le Salon du Chocolat her i Paris) . En af de andre dage vendte jeg tilbage for at prøve en af deres macarons salés med foie gras. Den var interessant, men jeg er glad for, at jeg også købte en “aux pommes tarte tatin” til at søde ganen med bagefter.
En anden dag i Lyon stod den på frokost på en hyggelig lille restaurant Daniel et Denise , hvor jeg sluttede af med en dejlig crème brûlée. Efter min smag havde de sparet lidt for meget på vanillekornene, men crèmens konsistens og den karamelliserede sukkers sprødhed sad lige i skabet.
Og så prøvede jeg for alvor noget nyt. Brioche med hvide chokolade stykker i. For søren da, det var godt! Og slet ikke for meget, hvilket jeg havde frygtet!:)
Og helt generelt har jeg bare svært ved at gå forbi en bager om morgenen uden at købe en pain aux raisins eller en suisse, som er en slags pain au chocolat bare lidt fladere og så med konditorcrème i sammen med chokoladen. Mmm…
Malou skriver
Åh, jeg får mundvand af at læse det her. Sikke en masse lækkerier 🙂
Lene skriver
Det du kalder en suedois hedder normalt un pain au chocolat aux amandes. Det er un pain au chocolat der ikke er blevet solgt dagen før og så bliver forbedret en lille smule med lidt kagecreme i midten. Croissanterne kan blive behandlet på samme måde.
Anne au Chocolat skriver
Kære Malou,
jeg bliver også helt sulten selv lige nu 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene,
Alle de franske bagere jeg har besøgt har haft “suedois” som navnet på deres flade “pain au chocolat” med pépites de chocolat og crème pâtissière. Og altså IKKE noget med mandler
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene (igen)
Jeg har lavet en fejl. Jeg mente en “suisse”! Det er rettet nu 🙂
Louise skriver
Det er da virkelig det mest mundvandsdrivende (er der noget der hedder det?) indlæg jeg længe har set! Hold da helt op nogle lækkerier! Jeg ville tage mindst 20 kg på, hvis jeg skulle opholde mig længere tid i la France…:)