Om godt 12 timer befinder jeg mig i byernes by, Paris, som i de næste 4 måneder skal være min by. Jeg har lige drukket et lille glas af denne Armagnac fra ’61 (min fars årgang), fordi jeg elsker Armagnac men vel også en lille smule for at dulme nerverne og nervøsiteten ved tanken om alt det nye og spændende, jeg skal opleve på egne ben i det franske. Eller.. det bliver ikke på helt egne franske ben, da min kæreste skal bo i Lyon (også kendt som den gastronomiske højborg, ifølge Bergholt) i samme periode. Måske han skal gentage succesen som gæsteblogger på min blog, hvem ved ? Jeg ved dog, at jeg glæder mig til at sætte tænderne i en macaron eller to fra Pierre Hermé eller Ladurée allerede i morgen eftermiddag!
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] Read this article: À bientôt, Copenhague! […]
Kristina skriver
Hvor bliver det spændende for dig Anne og jeg ønsker dig et fantastisk semester i min yndlingsby #1….
Kasper Bergholt skriver
Jeg læste det i første hug, som om det var mig, der skulle gæsteblogge; men det gør jeg gerne, hvis det er.
Rhône- og Saone-floderne mødes. Og nordens smør mødes sydens olivenolie.
Bressekyllinger og charolaiskvæg tæt på. Svampe i skovene. Og bourgognevine en masse.
Og nordlig Rhône meget, meget tæt på også. Ung Crozes-Hermitage og Saint-Joseph serveret på Pot Lyonnaise-anordningen/flasken med tyk afkølet glasbund, så luksuspicheten holder temperaturen måltidet igennem. 50cl mener jeg, man vurderer til en voksen…
Mange anbefaler at holde sig langt væk fra Bocuse. Men hans bistroer kan være ok; og klientellet af ældre pensionister rigtigt hyggelige og snakkesalige. Smør, fløde og vin…
Mathieu Vianney var fantastisk, da var i Lyon for nogle år siden; er det måske stadig…
Alt godt & tak for en go’ dag og aften!
Kasper
Lucie skriver
Bonne chance Anne !
Qu’est ce que tu vas faire en France ? Étudier ?
Essaies aussi les glaces “Bertillon” sur l’île Saint Louis à Paris, et prends la framboise-rose : excellente.
Et pour les macarons Ladurée, essaie ceux au mimosa : un délice !
J’espère que tu te plairas à Paris (moi je viens du Sud -près d’Avignon)
julie skriver
Hav det nu aller skønnest min dejlige Anne, også ses vi engang når du kommer hjem. Pas godt på Paris, så passer jeg godt på nørrebro
Bisous
Lone Kjær skriver
Kære Anne, Hvor var det ærgerligt, at vi ikke nåede at snakke sammen i lørdags under middagen, for nu går der jo lang tid inden vi får mulighed for at mødes. Rigtig god tur til Paris… Kh, Lone
Anne au Chocolat skriver
Tak kære Kristina! Husk lige at sende mig en masse gode Parisertips 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Kasper
Tak for dejligt selskab til symposiet og denne lange kommentar!
Jeg glæder mig til at komme til Lyon snart også 🙂
Du er mere end velkommen til at gæsteblogge!!!
Vi tales,
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Coucou Lucie!
Merci beaucoup 🙂
Je vais étudier à ESCE Paris (une école de commerce). Tom Hansen (de chocoholic.dk) m’a déjà proposée d’aller manger une glace chez Bertillon – voilà il faut, j’imagine 🙂
Quant aux macarons, je vais les manger 5 fois par semaine je crois 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tak kæreste Julie! 🙂 Vi ses på Nørrebronx i 2011!
Anne au Chocolat skriver
Kære Lone,
Ja, det var en skam! Jeg ville super gerne have været med til middagen på Knipps Kaj, men det var vigtigere for mig at sige ordentlig “À bientôt” til min familie!
Jeg glæder mig til at se dig i det nye år!
Alt godt,
Anne
beam skriver
Ej, det var ondt. Første indlæg jeg læser hos dig, handler om at du rejser til Paris (MIN gamle by! ;o)) og at du så åbenbart også er helt vild med chokolade…..ondt! Nu bliver jeg nødt til at følge lidt med her – elsker nemlig selv det franske sprog – og chokolade, og din blog må vist være den første jeg er stødt på, som omhandler begge dele! Iiiiih! ;o)
Anne au Chocolat skriver
Kære beam,
Sig endelig til hvis du kommer til din by indenfor de næste 4 måneder – så kan vi mødes og spise chokolade og tale fransk 🙂