E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

AOKI og de søde fransk-japanske sager i Paris

27. marts 2012 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Lige nu sidder jeg og savner Paris, selvom solen også stråler smukt over København i dag. Men jeg kommer tilbage til juni, har jeg lovet Paris og min veninde Kristina, som jeg var på besøg hos.
Fra onsdag til søndag oplevede jeg så mange vidunderlig ting i byernes by, at jeg kommer til at lave adskillige indlæg til jer derfra. Det første indlæg handler om den inspirerende japanske Sadaharu Aoki og hans magiske kager. Han er en af grundene til, at jeg glædede mig til at komme til Paris, og at jeg allerede glæder mig til at komme tilbage.

Aoki kom til Paris for 20 år siden for at arbejde som konditor (pâtissier) hos Jean Millet. I dag har den dygtige japaner selv fire butikker i Paris samt to butikker i Japan. Vi besøgte hans fine butik på Rue de Vaugirard i 6e arrondissement og nød kagerne på en bænk i den smukke og solskinsstrålende Jardin du Luxembourg. Hvilke slags kager?, tænker I garanteret.

Vi købte små financiers krydret og farvet med grøn matcha te og drysset med sort og hvid sesam. Jeg havde selv en stor succes i køkkenet sidste år, da jeg bagte financiers med grøn matcha te. Aokis financiers smagte vidunderligt, og sesamfrøene var prikken over i’et – både visuelt og smagsmæssigt, og så tilførte de ekstra sprødhed til de små grønne kager.

Vi kunne heller ikke lade være med at købe små chocorons, som jeg kun har set hos Aoki. Chocorons er – ja, som navnet lidt afslører – macarons overtrukket med chokolade. Vi spiste en dejlig syrlig citron chocoron med et fint og farverigt prikket mønster på begge sider. For en chocoholic som mig med en stor kærlighed for macarons, er chocorons en fabelagtig opfindelse!

Har I mon også smagt chocorons eller andre af Aokis mesterlige lækkerier ?

Skrevet i: Uncategorized Tags: Aoki, chocorons, Financiers, macarons, matcha, matcha te, Paris, Sadaharu Aoki

Previous Post: « Lakridssmåkager
Next Post: Jordbæris med lakrids »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane skriver

    27. marts 2012 kl. 17:23

    Chocorons! Uhmm, Det lyder fantastisk lækkert. Jeg har desværre aldrig smagt eller hørt om dem, men det skal der vist rådes bod på.

  2. Piskeriset skriver

    27. marts 2012 kl. 22:03

    Jep, jeg kender godt de spændende sager, for dem handlede vi også hos, da vi var i Paris i efteråret. Her faldt jeg for de ret funky og specielle smagsvarianter indenfor macarons. De chokoladeovertrukne købte jeg dog ikke, men de andre var ret spændende.

  3. Livsmod skriver

    28. marts 2012 kl. 09:20

    Jeg savner altid Paris, det er meget mærkeligt men sandt! Men når foråret indtager vores egen hovedstad så hjælper det på det, for en stund. For der er virkelig ikke noget som Paris, der kan få hjertet til at springe et ekstra slag over og få smilet til at blive lidt bredere.

    Chocorons! det skal prøves når jeg lander der igen!

  4. Benedikte Capion skriver

    28. marts 2012 kl. 15:40

    Årh, jeg bliver så meget nødt til at smage en chocoron på et tidspunkt! Hvor er den bare fin! Og misundelig over dine Paris-besøg, jeg har aldrig været der, men jeg vil så gerne!!

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2012 kl. 13:06

    God idé Jane 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2012 kl. 13:08

    Kære Piske
    Der var nemlig så mange spændende søde sager. Hvis jeg havde haft appetit havde jeg også smagt hans macarons med yuzu!
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2012 kl. 13:09

    Kære Livsmod
    Vi deler vist samme Pariserpassion:)
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2012 kl. 13:11

    Kære Benedikte
    Lov mig at der ikke går længe før turen går til Paris. Den perle må du ikke gå glip af:)
    Kh Anne

  9. Christine skriver

    30. marts 2012 kl. 22:12

    Faldt lige over denne her kage med Matcha og sesam mousse i min blogrunde – her er link hvis du skulle finde den interessant: http://the-wandering-girl.blogspot.fr/2012/03/entremet-au-matcha-et-sesame-noir.html

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2012 kl. 05:42

    WAUW Christine. Tusind gange tak for link 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap