Forleden lagde jeg dette step-by-step billede af mine lækre blondies op på min Instagram profil. Det vakte begejstring. Måske havde det også lidt at gøre med, at jeg i samme stund fortalte, at jeg havde brugt intet mindre end 900 g hvid Ivoire chokolade fra Valrhona til at kreere disse fire kager. 600 g smeltet og 300 g hakket. Bum!
Kagerne serverede jeg i aftes for en række chokoladeglade gæster på Estate Kaffebar til en sjov, lækker og sanselig Valrhona chokoladesmagning*, jeg holdt sammen med et par søde kolleger/veninder fra Chokolade Compagniet i forbindelse med Copenhagen Cooking. Den saftige blonde sag af en kage hittede stort hos alle – også hos dem som ikke var så vilde med hvid chokolade. Det skyldes nok, at jeg har tilført kagen et syrligt og aromatisk twist i form af appelsinskal.
Har I prøvet at bage disse blondies? Det er klart en af de opskrifter, jeg er mest stolt af at have skabt!
* til chokoladesmagningen i aftes smagte vi blandt andet på 8 forskellige Valrhona chokolader. Jeg elsker at få folk til at SMAGE på chokoladen, og jeg opfordrede også gæsterne til at være med til at sætte ord på de forskellige smagsnoter, de sansede. Hvert enkelt chokoladestykke kiggede vi på, duftede til, lyttede til (knækket), bed i (og sansede chokoladens knæk mellem tænderne), smagte og lod smelte på tungen.
Den rene chokoladenydelse finder sted i denne fine proces.
Nanna Planck Drost-Nissen skriver
Kære Anne….Dine blondies ser yderst elegante ud !!! jeg vil prøve at gøre dem efter!!! Det er dejligt at du ikke bare kræser for de lækre råvarer, men også beskriver og sætter ord på nydelsen, af samme!!! Minder os om at være tilstede i øjeblikkket …inden disse lækkerier risikerer at forsvinde ind i mørket, uden alle sanserne har givet dem den opmærksomhed de behøver, for at fylde krop og sjæl med kærlighed og glæde….!!!!
Line skriver
Kære Anne
Dine Blondies ser himmelske ud! Jeg elsker hvid sjokolade! Elsker kombinasjonen hvid sjokolade og kaffe! Nyd ditt soede liv!
Knus!
Mette skriver
Wow – 900 gr…. That is a lot!!!!
Hvor langt rækker sådan en portion??
Kh, Mette
Anna skriver
Sidder faktisk netop nu med et stykke blondie i hånden. Den er blevet mit hofnummer når jeg har veninder til kaffe og jeg var heldig nok til at de levnede et par stykker i går (de plejer ellers at æde rub og stub og kræve resterne med hjem hvis der er nogen…) Tilføjer gerne 100 g hakket mælkechokolade samt saften fra den appelsin hvis skal jeg har revet ned i kagen. Mums!
Mette skriver
Kære Anne
Tak for et herligt arrangement i går på Estate kaffebar. Det er med stor fornøjelse, at jeg har udvidet min viden om og kendskab til de forskellige Valrhona chokolade! Jeg glæder mig til at anvende de forskelige smage i de næste mange kager og desserter.
Mange hilsner Mette Enevold
Maries Madblog skriver
Ih altså Anne. Næste gang du holder chokosmagning, så skal vil og bør jeg altså komme med. Ellers så kan jeg jo ikke leve videre, det ved du godt ikke? Jeg ELSKER valrhona chokolade. Ja i det hele taget kvalitetschokolade, men særligt valrhona får mit hjerte til at banke lidt hurtigere, mmm. Og de der blondies – HUUHAAA!
Pixels & Poesi skriver
Nej, det har jeg ikke, men det skal helt sikkert prøves, når jeg lige er kommet mig ovenpå seneste bagning af chokoladeballaden.
Charlotte G skriver
Ja! Jeg elsker din Blondie. Det er dronningen af chokoladekager!
God weekend.
Vh Charlotte G
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Tusind tak for dine søde ord. De varmer meget, som altid.
Jeg håber, at du får en god weekend.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Jeg må tage noget hvid chokolade med ud til Indien næste gang og bage dem til dig. Jeg er ikke helt sikker på hvornår det bliver, men jeg satser på januar 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Oh yes, det er meget med 900 g Ivoire 🙂 Jeg gangede min blondies opskrift med 3 og der blev 64 stykker ud af portionen. Så that’s a lot, too!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna
Uhm det lyder super lækkert! Det glæder mig, at du synes om opskriften og at du selv bygger på den, så den passer til din smag 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Tusind tak for dine søde ord. Det glæder mig at høre, at du kunne lide smagningen 🙂
Vend endelig tilbage, når du har kreeret noget lækkert – er sikker på, at du også kan inspirere mig 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Ok så lad gå 😉
Jeg havde faktisk lovet mig selv ikke at gøre reklame for dit, da jeg gerne ville have, at det ikke blev et Anne au Chocolat-arrangement! Hvis du forstår…
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Pixels og Poesi
Det lyder lækkert 😉
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte
Det glæder mig meget at høre 😉
God weekend.
Kh Anne
Maries Madblog skriver
Jeg forstår det, 100%. Men hvis du på den anden side slet ikke reklamerer, hvordan skal os bloglæsere og -elskere så have en chance for at opdage det?
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Det kan jeg også godt forstå! 🙂
Jeg tænkte bare, at man kunne holde øje med alle de spændende events på Copenhagen Cookings hjemmeside og i folderen. Men jeg lover at reklamere bedre for lignenden events i fremtiden!
Kh Anne
Maria skriver
Kære Anne,
Springformene i de fine farver… er de store eller små? Hvis små, hvor har du så købt dem? De er p.æ.n.e 😉
Kh,
Maria
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
Jeg er også meget glade for de her runde kageforme, som er ca. 21. cm i diameter. De er “desværre” købt i Frankrig!
Kh Anne
Ulla skriver
Hej Anne – jeg prøvede denne lækre opskrift – og det blev rigtig godt!
Jeg må dog sige at jeg har svært at genkende smagen af den hvide chokolade når man bager med den, som om den blide smag ligesom glider i baggrunden. Men godt blev det nu uanset – meget “tæt” i smagen. 🙂
Måske man skulle kaste sig ud i et konfekt-projekt med hvid chokolade, når julen kommer nærmere.
Mvh Ulla
Ulla skriver
Forresten ristede jeg lige mandlerne blidt inden jeg kom dem i. Lækkert.