E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Når brød er bedst!

22. november 2009 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Dette indlæg er en kort, lille hyldest til Bo Bechs surdejsbrød og en klar anbefaling til jer om at tage et smut forbi brødudsalget på Store Kongensgade 46 i indre København en hverdag mellem 8-18 og købe et brød for 30 kr. Der sælges kun ét slags brød, men det er til gengæld et ordentlig brød, som Bo også siger. Der er lagt utroligt meget kærlighed i brødet fra Bo’s side – og det kan smages. Brødet som er lavet på fuldkornshvedemel er fire dage undervejs: dejen hygger og hviler i gode omgivelser, inden den bages i stenovnen. Bo siger, at denne proces giver brødet den helt specielle fyldige smag, seje krumme og sprøde skorpe.

Brødet har en fyldig og let syrlig smag, som er utrolig lækker. Man kan spise det til alt og med alt. Som tilbehør til middagen eller lavet til en lækker sandwich med skønt pålæg. Jeg elsker brødet med nutella på, og jeg har hørt, at Bo også gør.


I mine øjne er det her den perfekte krumme 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: bo bech, brød, brødudsalg, surdejsbrød

Previous Post: « Crème brûlée – en guddommelig dessert!
Next Post: Julens bedste småkager – Marcipan-specier! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nadja, Sunderehverdag skriver

    21. november 2014 kl. 22:30

    Åh det her brød bliver man da næsten nødt til at smage! Det får jo helt tænderne til at løbe i vand 😀

    Nadja, http://sunderehverdag.dk

Trackbacks

  1. En lille favoritsnack her i vintertiden « Anne au Chocolat siger:
    26. januar 2010 kl. 16:07

    […] en temmelig stor hang til nutella og banan. Nutellaen fik en del opmærksom under min hyldest til Bo Bechs gode brød men blev også nævnt under min lille pandekagesnak , hvori bananen også fik en rolle . Jeg har […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap