Tro det eller ej, så har jeg haft en anelse svært ved at følge med al den chokolade, jeg har købt den seneste tid. Men nu har jeg smagt de to økologiske Chocolate and Love chokoladeplader fra Chokoladefestivalen. De er to vidt forskellige mørke chokolader, den ene er mild, blød og har lidt crunch i sig, og den anden er mere ren, vild og bitter. Fælles for dem begge er dog, at de tilfredsstiller mig og mit chokoladehjerte. Og dette til trods for, at jeg normalt hverken er den helt store fan af smagsatte chokoladeplader eller for høje kakaoprocenter.
Chokoladerne er lavet af kakaobønner fra små økologiske plantager i Peru og i Den Dominikanske Republik. I begge lande er der tale om et fairtrade-samarbejde mellem Chocolate and Love og kakaobønderne.
Den milde af chokoladerne hedder Crushed Diamonds og har en kakaoprocent på 55. Navnet må angiveligt referere til de ristede kakaonibs i chokoladen. Som nævnt er jeg ikke så begejstret for smagssatte chokoladeplader, men denne chokolade er raffineret. Den er blød, cremet og har en fin rund smag af mild mørk chokolade og vanille. De tilsatte kakaonibs er med til at give chokoladen lidt ekstra kant i smagen, selvom jeg nu stadig anser denne chokolade som ren hygge – og den slags, jeg har svært ved kun at tage et stykke af. Ja, jeg har allerede spist ret meget af den 🙂
Den vilde af chokoladerne hedder Filthy Rich og holder en kakaoprocent på 71. Den har et godt knæk (altså den lyder godt, når man brækker et stykke af den, og det føles godt, når man sætter tænder i den), og smagen er mørk og bitter på den gode og lidt bombastiske måde med fine noter af ristede hasselnødder og et lillebitte hint af vanille – deraf navnet velsagtens. Filthy Rich kommer til at holde længe, da det for mig er nok at spise ét stykke ad gangen. Jeg er sikker på, at den smagsmæssigt ville passe perfekt sammen med denne smukke cappuccino, og heldigvis må jeg godt tage chokolade med på The Coffee Collective 🙂
Inden jeg går tilbage ud i solen med et stykke knust diamant, vil jeg lige nævne, at Copenhagen Restaurant Week begynder på fredag, hvor 60 restauranter inviterer sine gæster på to retter mad for kun 150 kr. I mandags var jeg sammen med fire andre madbloggere med til at teste sådan en middag på den argentinske restaurant Asador. Gastromændene har skrevet om vores gode aften lige her, og det samme har Kasper Bergholt her. Jeg fik en ret lækker crème brûlée til dessert, som smagte af dulce de leche. Cremen havde en perfekt konsistens, og det sprøde karamelliserede “sukkerlåg” sad også lige i skabet. Dog manglede jeg lidt vanillekorn, men måske jeg bare er lidt for konservativ, når det kommer til crème brûlée.
[…] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]