I går afholdt Chokoladeselskabet deres årlige Chokoladefestival. Jeg var selvfølgelig i mit rette element, og jeg var der hele dagen fra 9.30-17.00. Der var så meget chokolade at smage og købe, både nye og gamle kendinge. Og en masse folk jeg gerne ville udveksle chokoladepassionerede tanker med.
I indlægget her kommer I til at se billeder af nogle af de chokolader og andre spiselige sager, jeg nød i går. Jeg smagte væsentlig mere end de figurerede chokolader, men jeg kunne ikke tage billeder af det hele. Og til min store ærgrelse, fik jeg ikke taget billeder af kåringen af vinderne til Årsprisen og Årets Nyhed, men det var fordi, jeg var alt for opslugt og ivrig efter at se denne del af Chokoladefestivalen in real life. Vinderne af Årsprisen havde jeg jo selv haft æren af at være med til at kåre. Den dygtige Rikke Gryberg vandt både Årets Fyldte Nordic Fusion og Årets Smagssatte plade Umami. Årets Plade Version 3.0 var lavet af Xocolatl fra Haderslev. Årets Nyhed blev Nikolaos Strangas Conditori & Cakeaway. Mere om Niko og hans kager sidst i indlægget. Nu til chokoladen.
Jeg lagde ud med at købe 12 plader fra det schweiziske chokolademærke Beschle, som formanden for Chokoladeselskabet Tom Hansen præsenterede for mig for et år siden. Da chokoladerne ikke kan købes på dansk jord, var det helt chokoladestrategisk at købe så mange plader i går. Jeg har nemlig en lille håndfuld chokoladepassionerede venner som, jeg har tænkt mig, skal smage pladerne.
Friis-Holm var også tilstede med en stand på festivalen. Jeg er rigtig glad for Mikkels chokolader. Jeg skrev også om dem i forbindelse med Madbloggersymposiet. Desværre havde jeg lige brugt alle mine penge på Beschle, da jeg kom til Mikkels stand. Heldigvis ved jeg, hvor jeg kan få fat i chokoladerne her i København.
Udover selv at producere chokoladeplader er Friis-Holm også ene-importør i Danmark af den californiske chokolade Sharffen Berger, som I kan skimte i baggrunden på ovenstående billede. Jeg er ret glad for Sharffen Berger, men meget træt af, at de er holdt op med at producere Dark Milk, som var min favorit.
Det britiske online chokoladefirma Chocolate and Love delte stand med Friis-Holm. De producerer deres egne chokolader, som jeg glæder mig til at skrive om i næste uge, og sælger derudover det skønne italienske chokolademærke Amedei. Jeg købte ovenstående chokoladeplade med hjem, som jeg ser meget frem til at smage. Jeg spiste Amedei til jul sammen med min familie og var helt vild med det.
Fadet her er fyldt med chokolader fra Svaneke Chokoladeri, som laver alle deres chokolader i hånden. Jeg smagte den lysere trøffel til højre i billedet, som var en ganske almindelig lækker chokoladetrøffel smagt til med appelsin. Den var super cremet og havde en fin og perfekt afstemt smag af appelsin i forhold til chokoladen.
Her ser vi Årets Nyhed i færd med at lave små chokoladefondanter med sin datter i demo-køkkenet.
Niko havde sine lækre macarons med på festivalen samt en masse små fine kager, skumfiduser, kys, småkager og hjemmelavet müsli.
Denne smukke tærte med hvid chokolade og bær havde jeg konstant lyst til at sætte tænderne i. Men jeg gjorde det ikke.
Flere små macarons. Miam miam, som vi siger det på fransk.
Noget af det sidste jeg købte på festivalen var en honningkage fra Xocolatl. Jeg har hørt så meget godt om den, og den skal spises sammen med min farmor :). Jeg købte også Årets Plade Version 3.0, som jeg skal lege med i morgen med min madven Jonas. (Men der skal også bruges en ordentlig håndfuld af Caraïben)
Sidst men ikke mindst vil jeg nævne, at Meyers Bageri havde en bod med pains au chocolat, brownies, chokoladekager, chokolademousse, trøfler og chokoladeboller. Det hele så så indbydende ud, men jeg kunne ikke klemme mere ned. Til gengæld ved jeg jo, at der bor en bager i Jægersborggade 🙂
Tak til Chokoladeselskabet for en vellykket festival, der fyldte mit hjerte med chokolade!
Kira skriver
Ej, hvor ser det godt ud! Mine tænder løber simpelthen i vand lige nu, og jeg er noget så misundelig fordi, jeg ikke var med!
Stefan skriver
Brasserie Degas laver også fantastisk macarons til kr 10,00 per stk …!
Art skriver
Det var også en rigtig god begivenhed med masser af chokolade-entusiaster, fik jeg at vide da jeg kom kl. 16.15 og lige nåede at opleve det. Jeg kom da også hjem med en hel masse plader og sprængte det budget, jeg havde sat af til det. Så tak for initiativet. Eneste minus er de 6 poletter, men fik ved entréen. Dem skulle man angiveligt kunne få smagsprøver for, men disse var så bitte-bittesmå, at jeg føler det som snyd når man har betalt de 100 kr. og får bittesmå bolsjer i retur. Eller var entréen bare ment som adgangsbillet for overhovedet at få lov at købe? Undskyld dette sursøde opstød, men der kan chokoladeselskabet blive bedre til næste år. Jeg vil gerne betale, men så også svælge som om jeg var i slaraffenland 🙂
Piskeriset skriver
Jeg nåede desværre ikke at finde frem til dig i menneskemylderet, men ligesom dig fik jeg også købt godt med chokolade! 😀
Jeg gik efter Santander, som pt. er min favorit, samt et fint tilbud på Valrhona, og så nåede jeg også at købe lidt blandede plader – blandt andet en Chokolate and Love, som jeg blev ret imponeret af, en lækker lys mælkechokolade med havsalt samt en Sharffen Berger. Nåja – og en plade med chokolade og bacon – lidt blasfemisk må man da have lov til at være 😉
Anne au Chocolat skriver
Hej Kira,
Det var også en sand fornøjelse.
Håber du kommer med næste år 🙂
Alt godt
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Art,
Jeg er glad for at høre, at du fik en masse gode chokolader med hjem og at du brugte flere penge end ventet (god chokolade koster altså.. :)). Men jeg synes ikke, at de 6 poletter var for lidt. Udover poletsystemet var der jo smagsprøver ved næsten alle boderne. Men måske det havde været strategisk smartere at komme lidt før 🙂
Alt godt
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piskeriset
En skam at vi ikke lige fik sagt hej til hinanden og nydt en chokolade sammen. Jeg kan godt forstå, at du er vild med Santander. Det er jeg også til en vis grad. Men Valrhona og Beschle har optaget pladsen i mit hjerte pt. 🙂
Alt godt
Anne
Kim Schulz skriver
jeg synes at chokoladefestivallen var et rigtigt fint arrangement og nøj hvor fik jeg spist aaaalt for meget chokolade. I starten tænkte jeg også “6 poletter, dem får man ikke meget ud af”, men da jeg så fik gratis chokolade på stort set samtlige stande(vist kun Gry B. der ikke gav noget), ja så var det pludselig en anden sag. Synes dog det er fjollet når stederne tager 2poletter for én lille ting – enten må de lave noget der passer med en polet, eller også må de lade være med at have polet-betalte smagsprøver.
De foredrag vi så var også ganske informative og jeg lærte en del nyt om chokolade som jeg ikke vidste i forvejen.
Jeg skal helt sikkert med næste gang såfrem kalenderen tillader det….og så må vi altså lige få arrangeret at madbloggerne mødes over en kop kakao og en plade chokolade 🙂
ciao
Kim Schulz
Sarah skriver
NOVRA det ser lækkert ud…. Farlig, farligt sted at besøge 🙂
Dejlig blog du har her!!!
Hilsen sarahbrink.blogspot.com
Anne au Chocolat skriver
Kære Kim,
Jeg er så enig! Næste gang drikker vi varm kakao og spiser lækre chokoladeplader sammen 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sarah
Ja, festivalen var dejligt og farligt syndig 🙂
Det glæder mig, at du synes om bloggen.
Alt godt
Anne