De sidste par uger har til min store glæde været proppet med søde begivenheder og spiserier ude i byen. Det har dog resulteret i, at jeg lidt har glemt mit eget køleskab. I går opdagede jeg, at mine øko-æg var gået over sidste salgsdato, men heldigvis havde jeg også lige et par oversete – og overmodne – bananer på hylden, og 1 2 3 bestemte jeg mig for at lave små banankager med grofthakket Palmira fra Valrhona. Efter Årets Kage 2011 har jeg jo forsøgt at holde igen med de søde sager, da jeg skal være totalt klar til Chokoladefestivalen på søndag! 🙂 Så jeg kom banankagerne i fryseren – wauw wauw wauw, det var altså lidt vildt gjort. Til gengæld spiste jeg Palmira-stykket på kagen, og jeg har også været på Estate i dag med en lidelsesfælle inden for mad og chokolade, og dér nød jeg også et lækkert stykke Valrhona til min kaffe. Solen kan altså ikke stå op og gå ned igen, uden jeg har spist et stykke chokolade.
Nå, men jeg har lige skrevet den improviserede banankageopskrift ned, og den lyder således:
4 æg
190 g sukker
130 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 stang vanille
100 g smeltet smør, lidt afkølet
2 bananer, dejligt modne (eller 3!)
70 g mørk chokolade (Palmira), hakket
Pisk æg, sukker og korn fra vanillestangen sammen i en skål med et piskeris til let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen. Tilsæt derefter det smeltede smør. Mos bananerne godt med en gaffel og vend det i kagedejen. Rør tilsidst chokoladen i. Hæld dejen i 8-10 (smurte) portionsforme og bag ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter!
Jeg håber, vi ses på festivalen søndag. Jeg er der hele dagen!

