E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival

11. marts 2011 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

De sidste par uger har til min store glæde været proppet med søde begivenheder og spiserier ude i byen. Det har dog resulteret i, at jeg lidt har glemt mit eget køleskab. I går opdagede jeg, at mine øko-æg var gået over sidste salgsdato, men heldigvis havde jeg også lige et par oversete – og overmodne – bananer på hylden, og 1 2 3 bestemte jeg mig for at lave små banankager med grofthakket Palmira fra Valrhona. Efter Årets Kage 2011 har jeg jo forsøgt at holde igen med de søde sager, da jeg skal være totalt klar til Chokoladefestivalen på søndag! 🙂 Så jeg kom banankagerne i fryseren – wauw wauw wauw, det var altså lidt vildt gjort. Til gengæld spiste jeg Palmira-stykket på kagen, og jeg har også været på Estate i dag med en lidelsesfælle inden for mad og chokolade, og dér nød jeg også et lækkert stykke Valrhona til min kaffe. Solen kan altså ikke stå op og gå ned igen, uden jeg har spist et stykke chokolade.

Nå, men jeg har lige skrevet den improviserede banankageopskrift ned, og den lyder således:

4 æg
190 g sukker
130 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 stang vanille
100 g smeltet smør, lidt afkølet
2 bananer, dejligt modne (eller 3!)
70 g mørk chokolade (Palmira), hakket

Pisk æg, sukker og korn fra vanillestangen sammen i en skål med et piskeris til let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen. Tilsæt derefter det smeltede smør. Mos bananerne godt med en gaffel og vend det i kagedejen. Rør tilsidst chokoladen i. Hæld dejen i 8-10 (smurte) portionsforme og bag ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter!

Jeg håber, vi ses på festivalen søndag. Jeg er der hele dagen!

Skrevet i: Kager Tags: banankager, Chokoladefestival, chokoladeselskabet, palmira, valrhona

Previous Post: « Årets Kage 2011
Next Post: Chokoladefestival 2011 »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    11. marts 2011 kl. 18:36

    Øj dem tror jeg at jeg må prøve at bage snarest muligt!

    God chokoladefestival, jeg kommer desværre ikke forbi 🙁

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. marts 2011 kl. 16:13

    Det var en skam, Marianne!

  3. Sandra skriver

    13. marts 2011 kl. 12:06

    Lækre kager, og smuk tallerken! Ha’ en super chokolade festival, jeg er sikker på det bliver syndigt. Kh Sandra

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2011 kl. 10:23

    Kære Sandra
    Det var en super syndig og livsnydende festival 🙂
    Alt godt
    Anne

  5. Mie skriver

    23. september 2011 kl. 11:13

    Hej Anne!
    En rigtig god, og nem opskrift! selv for mig, som ikke bager så tit 🙂
    Jeg brugte en chokolade fra Willies’s Delectable Cacao- indonesian 69. En chokolade jeg varmt kan anbefale! -jeg er ikke lige stødt på Valrhona her i England, men kagen blev nu god alligevel 🙂

    Mange hilser fra Mie

  6. Hilde Mathilde skriver

    17. januar 2013 kl. 17:16

    Mmmmm, banankake er det kjempelenge siden jeg har laget! Du har akkurat inspirert meg til å lage disse deilige kakene i kveld, som jeg og min kjære skal kose oss med i helga! Takk! 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 09:02

    Kære Mie,
    Beklager det sene sene sene svar. Jeg havde ikke set din kommentar 🙂

    Det glæder mig at høre.

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 09:02

    Kære Hilde Mathilde
    Det lyder bare skønt 🙂

    kh Anne

  9. Nikolaj skriver

    9. marts 2013 kl. 21:55

    Jeg har efterhånden lavet disse en del gange, men hver gang ryger chokoladen ned i bunden af kagerne. Har du et trick, så jeg undgår at chokoladen bliver en bund i kagerne i stedet for at være fint fordelt? Eller må jeg bare hakke chokoladen finere?

Trackbacks

  1. Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    11. marts 2011 kl. 18:57

    […] Read this article: Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival […]

  2. Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival siger:
    11. marts 2011 kl. 19:09

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap