E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival

11. marts 2011 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

De sidste par uger har til min store glæde været proppet med søde begivenheder og spiserier ude i byen. Det har dog resulteret i, at jeg lidt har glemt mit eget køleskab. I går opdagede jeg, at mine øko-æg var gået over sidste salgsdato, men heldigvis havde jeg også lige et par oversete – og overmodne – bananer på hylden, og 1 2 3 bestemte jeg mig for at lave små banankager med grofthakket Palmira fra Valrhona. Efter Årets Kage 2011 har jeg jo forsøgt at holde igen med de søde sager, da jeg skal være totalt klar til Chokoladefestivalen på søndag! 🙂 Så jeg kom banankagerne i fryseren – wauw wauw wauw, det var altså lidt vildt gjort. Til gengæld spiste jeg Palmira-stykket på kagen, og jeg har også været på Estate i dag med en lidelsesfælle inden for mad og chokolade, og dér nød jeg også et lækkert stykke Valrhona til min kaffe. Solen kan altså ikke stå op og gå ned igen, uden jeg har spist et stykke chokolade.

Nå, men jeg har lige skrevet den improviserede banankageopskrift ned, og den lyder således:

4 æg
190 g sukker
130 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 stang vanille
100 g smeltet smør, lidt afkølet
2 bananer, dejligt modne (eller 3!)
70 g mørk chokolade (Palmira), hakket

Pisk æg, sukker og korn fra vanillestangen sammen i en skål med et piskeris til let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen. Tilsæt derefter det smeltede smør. Mos bananerne godt med en gaffel og vend det i kagedejen. Rør tilsidst chokoladen i. Hæld dejen i 8-10 (smurte) portionsforme og bag ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter!

Jeg håber, vi ses på festivalen søndag. Jeg er der hele dagen!

Skrevet i: Kager Tags: banankager, Chokoladefestival, chokoladeselskabet, palmira, valrhona

Previous Post: « Årets Kage 2011
Next Post: Chokoladefestival 2011 »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    11. marts 2011 kl. 18:36

    Øj dem tror jeg at jeg må prøve at bage snarest muligt!

    God chokoladefestival, jeg kommer desværre ikke forbi 🙁

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. marts 2011 kl. 16:13

    Det var en skam, Marianne!

  3. Sandra skriver

    13. marts 2011 kl. 12:06

    Lækre kager, og smuk tallerken! Ha’ en super chokolade festival, jeg er sikker på det bliver syndigt. Kh Sandra

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2011 kl. 10:23

    Kære Sandra
    Det var en super syndig og livsnydende festival 🙂
    Alt godt
    Anne

  5. Mie skriver

    23. september 2011 kl. 11:13

    Hej Anne!
    En rigtig god, og nem opskrift! selv for mig, som ikke bager så tit 🙂
    Jeg brugte en chokolade fra Willies’s Delectable Cacao- indonesian 69. En chokolade jeg varmt kan anbefale! -jeg er ikke lige stødt på Valrhona her i England, men kagen blev nu god alligevel 🙂

    Mange hilser fra Mie

  6. Hilde Mathilde skriver

    17. januar 2013 kl. 17:16

    Mmmmm, banankake er det kjempelenge siden jeg har laget! Du har akkurat inspirert meg til å lage disse deilige kakene i kveld, som jeg og min kjære skal kose oss med i helga! Takk! 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 09:02

    Kære Mie,
    Beklager det sene sene sene svar. Jeg havde ikke set din kommentar 🙂

    Det glæder mig at høre.

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 09:02

    Kære Hilde Mathilde
    Det lyder bare skønt 🙂

    kh Anne

  9. Nikolaj skriver

    9. marts 2013 kl. 21:55

    Jeg har efterhånden lavet disse en del gange, men hver gang ryger chokoladen ned i bunden af kagerne. Har du et trick, så jeg undgår at chokoladen bliver en bund i kagerne i stedet for at være fint fordelt? Eller må jeg bare hakke chokoladen finere?

Trackbacks

  1. Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    11. marts 2011 kl. 18:57

    […] Read this article: Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival […]

  2. Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival siger:
    11. marts 2011 kl. 19:09

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap