E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival

11. marts 2011 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

De sidste par uger har til min store glæde været proppet med søde begivenheder og spiserier ude i byen. Det har dog resulteret i, at jeg lidt har glemt mit eget køleskab. I går opdagede jeg, at mine øko-æg var gået over sidste salgsdato, men heldigvis havde jeg også lige et par oversete – og overmodne – bananer på hylden, og 1 2 3 bestemte jeg mig for at lave små banankager med grofthakket Palmira fra Valrhona. Efter Årets Kage 2011 har jeg jo forsøgt at holde igen med de søde sager, da jeg skal være totalt klar til Chokoladefestivalen på søndag! 🙂 Så jeg kom banankagerne i fryseren – wauw wauw wauw, det var altså lidt vildt gjort. Til gengæld spiste jeg Palmira-stykket på kagen, og jeg har også været på Estate i dag med en lidelsesfælle inden for mad og chokolade, og dér nød jeg også et lækkert stykke Valrhona til min kaffe. Solen kan altså ikke stå op og gå ned igen, uden jeg har spist et stykke chokolade.

Nå, men jeg har lige skrevet den improviserede banankageopskrift ned, og den lyder således:

4 æg
190 g sukker
130 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 stang vanille
100 g smeltet smør, lidt afkølet
2 bananer, dejligt modne (eller 3!)
70 g mørk chokolade (Palmira), hakket

Pisk æg, sukker og korn fra vanillestangen sammen i en skål med et piskeris til let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen. Tilsæt derefter det smeltede smør. Mos bananerne godt med en gaffel og vend det i kagedejen. Rør tilsidst chokoladen i. Hæld dejen i 8-10 (smurte) portionsforme og bag ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter!

Jeg håber, vi ses på festivalen søndag. Jeg er der hele dagen!

Skrevet i: Kager Tags: banankager, Chokoladefestival, chokoladeselskabet, palmira, valrhona

Previous Post: « Årets Kage 2011
Next Post: Chokoladefestival 2011 »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    11. marts 2011 kl. 18:36

    Øj dem tror jeg at jeg må prøve at bage snarest muligt!

    God chokoladefestival, jeg kommer desværre ikke forbi 🙁

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. marts 2011 kl. 16:13

    Det var en skam, Marianne!

  3. Sandra skriver

    13. marts 2011 kl. 12:06

    Lækre kager, og smuk tallerken! Ha’ en super chokolade festival, jeg er sikker på det bliver syndigt. Kh Sandra

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2011 kl. 10:23

    Kære Sandra
    Det var en super syndig og livsnydende festival 🙂
    Alt godt
    Anne

  5. Mie skriver

    23. september 2011 kl. 11:13

    Hej Anne!
    En rigtig god, og nem opskrift! selv for mig, som ikke bager så tit 🙂
    Jeg brugte en chokolade fra Willies’s Delectable Cacao- indonesian 69. En chokolade jeg varmt kan anbefale! -jeg er ikke lige stødt på Valrhona her i England, men kagen blev nu god alligevel 🙂

    Mange hilser fra Mie

  6. Hilde Mathilde skriver

    17. januar 2013 kl. 17:16

    Mmmmm, banankake er det kjempelenge siden jeg har laget! Du har akkurat inspirert meg til å lage disse deilige kakene i kveld, som jeg og min kjære skal kose oss med i helga! Takk! 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 09:02

    Kære Mie,
    Beklager det sene sene sene svar. Jeg havde ikke set din kommentar 🙂

    Det glæder mig at høre.

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 09:02

    Kære Hilde Mathilde
    Det lyder bare skønt 🙂

    kh Anne

  9. Nikolaj skriver

    9. marts 2013 kl. 21:55

    Jeg har efterhånden lavet disse en del gange, men hver gang ryger chokoladen ned i bunden af kagerne. Har du et trick, så jeg undgår at chokoladen bliver en bund i kagerne i stedet for at være fint fordelt? Eller må jeg bare hakke chokoladen finere?

Trackbacks

  1. Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    11. marts 2011 kl. 18:57

    […] Read this article: Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival […]

  2. Små banankager à la Valrhona + Chokoladefestival siger:
    11. marts 2011 kl. 19:09

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap