E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Crumble à Paris

6. september 2010 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

DSC_3196

Den første uge i Paris har været rimeligt tæt pakket med masser af introduktion på skolen, sightseeing (sammen med andre, men også bare for mig selv) og byture med danske og franske venner. Derfor hører I først fra mig nu. I lørdags havde vi en alletiders fællesspisning om aftenen – et par og tredive mennesker – i Fondation Danoise, hvor jeg bor. I denne forbindelse var jeg lørdag formiddag på et super hyggeligt marked Marché des Enfants-Rouges i Marais-kvarteret sammen med tre af mine nye venner fra huset (bl.a. søde Kathrine som er med på nederste billede) for at købe ind til festmåltidet. Til hovedret stod den på bbq-poulet med lækker avokadocreme og den dejligste salat + forskellige baguettes – alle var meget glade! Jeg var dog ikke med til at lave hovedretten, da jeg havde fingrene i crumbledejen, og for mange kokke…

Til dessert lavede jeg som hentydet til en rigtig dejlig crumble med pærer, ferskener og brombær. Frugt og bær er ikke særligt billige hernede, men de smager til gengæld af meget mere end hjemme i DK, så jeg ser det som en win-win situation 🙂

Den eneste ulempe ved at lave dessert hernede er, at jeg jo har efterladt alt mit grej hjemme i København, naturligvis inklusiv min kæmpestore baby (ismaskinen!) Men c’est la vie et ça va quand-même 🙂

DSC_3188

DSC_3205

Ps. Da crumblen var bagt, gik alt op i hat og briller og spisning, og jeg fik ikke taget det endelig dessertbillede. J’suis désolée!

Skrevet i: Uncategorized Tags: brombær, crumble, ferskener, Fondation Danoise, Marais, Marché des Enfants-Rouges, Paris, pærer

Previous Post: « Paul i Paris
Next Post: Ladurée og det lille kunstværk Ispahan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Newyorkerbyheart skriver

    6. september 2010 kl. 17:00

    Uhmm, godt ser det ud 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Eva Bagger skriver

    6. september 2010 kl. 17:15

    Mmmhmmm! Ç’a l’air SUPER bon! …også ufærdig 🙂
    Glæder mig til at følge din færd i Paris og dit séjour i Fondation Danoise… så kan jeg også drømme mig lidt tilbage (boede i huset i 2005/06 og gik på Jussieu).
    De hilsner her fra Istanbul,
    Eva
    PS: Totalt thumbs up forøvrigt for en all around lækker, indbydende og velskrevet blog!

  3. Lone Kjær skriver

    8. september 2010 kl. 19:01

    Åh, hvor er det længe siden jeg har fået en rigtig lækker crumble. Tror jeg må bage i weekenden.

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2010 kl. 21:37

    Kære Birthe
    Den var også super lækkert og dejligt at den kunne nydes i det fri 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2010 kl. 21:38

    Hej Eva,
    Hvor sjovt at du har boet i Fondation Danoise… hvilket værelse ? 🙂
    Dejligt at du kan lide min blog 🙂
    Alt godt,
    Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2010 kl. 21:38

    Gi’ den crumble-gas i weekenden, kære Lone 🙂

  7. Eva Bagger skriver

    12. september 2010 kl. 15:17

    Salut Anne,
    Jeg boede på 1. sal. Tror nok, det var værelse 5, men er ikke sikker (det er jo længe siden efterhånden, tog hjem januar 06!). Det var sådan cirka lige, når man kommer op ad trappen på 1. sal… Og ja, det er lidt skægt, at jeg også har boet der – men måske der er en logisk kausal sammenhæng, som i: Frankofile kan typisk også godt lide god mad – og som regel kan de også godt lide at LAVE god mad 😉 Hvis dette holder stik, skulle der dermed findes mange frankfile mad-bloggere 🙂
    Jeg har også læst fransk (som sidefag) i Århus – synes Katrine på dit billede ser bekendt ud – er hun mon fra Århus?
    Meilleures salutations,
    Eva

  8. Maria skriver

    16. september 2010 kl. 18:17

    Du skal prøve at tage på Marche Beauveau, der ligger tæt på Bastille 🙂 Frugt og grønt er SÅ billigt der. Jeg var mundlam, da jeg havde handlet 3 store fyldte poser bær, frugt og grønt til omkring 150 kr!!

  9. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2010 kl. 19:32

    Hej Eva,
    Et vældigt forsinket svar, j’suis désolée!
    Jeg er jo levende bevis på, at der er en kausal sammenhæng mellem frankofili og kærlighed for gastronomi 😉
    Kathrine er lige blevet student, så jeg tror ikke du kender hende – men hvem ved 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2010 kl. 19:32

    Kære Maria,
    Det lyder super dejligt! Jeg må derhen i weekenden!
    Alt det bedste,
    Anne au Chocolat

Trackbacks

  1. Crumble à Paris | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    6. september 2010 kl. 16:49

    […] Link: Crumble à Paris […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap