E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Crumble à Paris

6. september 2010 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

DSC_3196

Den første uge i Paris har været rimeligt tæt pakket med masser af introduktion på skolen, sightseeing (sammen med andre, men også bare for mig selv) og byture med danske og franske venner. Derfor hører I først fra mig nu. I lørdags havde vi en alletiders fællesspisning om aftenen – et par og tredive mennesker – i Fondation Danoise, hvor jeg bor. I denne forbindelse var jeg lørdag formiddag på et super hyggeligt marked Marché des Enfants-Rouges i Marais-kvarteret sammen med tre af mine nye venner fra huset (bl.a. søde Kathrine som er med på nederste billede) for at købe ind til festmåltidet. Til hovedret stod den på bbq-poulet med lækker avokadocreme og den dejligste salat + forskellige baguettes – alle var meget glade! Jeg var dog ikke med til at lave hovedretten, da jeg havde fingrene i crumbledejen, og for mange kokke…

Til dessert lavede jeg som hentydet til en rigtig dejlig crumble med pærer, ferskener og brombær. Frugt og bær er ikke særligt billige hernede, men de smager til gengæld af meget mere end hjemme i DK, så jeg ser det som en win-win situation 🙂

Den eneste ulempe ved at lave dessert hernede er, at jeg jo har efterladt alt mit grej hjemme i København, naturligvis inklusiv min kæmpestore baby (ismaskinen!) Men c’est la vie et ça va quand-même 🙂

DSC_3188

DSC_3205

Ps. Da crumblen var bagt, gik alt op i hat og briller og spisning, og jeg fik ikke taget det endelig dessertbillede. J’suis désolée!

Skrevet i: Uncategorized Tags: brombær, crumble, ferskener, Fondation Danoise, Marais, Marché des Enfants-Rouges, Paris, pærer

Previous Post: « Paul i Paris
Next Post: Ladurée og det lille kunstværk Ispahan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Newyorkerbyheart skriver

    6. september 2010 kl. 17:00

    Uhmm, godt ser det ud 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Eva Bagger skriver

    6. september 2010 kl. 17:15

    Mmmhmmm! Ç’a l’air SUPER bon! …også ufærdig 🙂
    Glæder mig til at følge din færd i Paris og dit séjour i Fondation Danoise… så kan jeg også drømme mig lidt tilbage (boede i huset i 2005/06 og gik på Jussieu).
    De hilsner her fra Istanbul,
    Eva
    PS: Totalt thumbs up forøvrigt for en all around lækker, indbydende og velskrevet blog!

  3. Lone Kjær skriver

    8. september 2010 kl. 19:01

    Åh, hvor er det længe siden jeg har fået en rigtig lækker crumble. Tror jeg må bage i weekenden.

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2010 kl. 21:37

    Kære Birthe
    Den var også super lækkert og dejligt at den kunne nydes i det fri 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2010 kl. 21:38

    Hej Eva,
    Hvor sjovt at du har boet i Fondation Danoise… hvilket værelse ? 🙂
    Dejligt at du kan lide min blog 🙂
    Alt godt,
    Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2010 kl. 21:38

    Gi’ den crumble-gas i weekenden, kære Lone 🙂

  7. Eva Bagger skriver

    12. september 2010 kl. 15:17

    Salut Anne,
    Jeg boede på 1. sal. Tror nok, det var værelse 5, men er ikke sikker (det er jo længe siden efterhånden, tog hjem januar 06!). Det var sådan cirka lige, når man kommer op ad trappen på 1. sal… Og ja, det er lidt skægt, at jeg også har boet der – men måske der er en logisk kausal sammenhæng, som i: Frankofile kan typisk også godt lide god mad – og som regel kan de også godt lide at LAVE god mad 😉 Hvis dette holder stik, skulle der dermed findes mange frankfile mad-bloggere 🙂
    Jeg har også læst fransk (som sidefag) i Århus – synes Katrine på dit billede ser bekendt ud – er hun mon fra Århus?
    Meilleures salutations,
    Eva

  8. Maria skriver

    16. september 2010 kl. 18:17

    Du skal prøve at tage på Marche Beauveau, der ligger tæt på Bastille 🙂 Frugt og grønt er SÅ billigt der. Jeg var mundlam, da jeg havde handlet 3 store fyldte poser bær, frugt og grønt til omkring 150 kr!!

  9. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2010 kl. 19:32

    Hej Eva,
    Et vældigt forsinket svar, j’suis désolée!
    Jeg er jo levende bevis på, at der er en kausal sammenhæng mellem frankofili og kærlighed for gastronomi 😉
    Kathrine er lige blevet student, så jeg tror ikke du kender hende – men hvem ved 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    22. september 2010 kl. 19:32

    Kære Maria,
    Det lyder super dejligt! Jeg må derhen i weekenden!
    Alt det bedste,
    Anne au Chocolat

Trackbacks

  1. Crumble à Paris | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    6. september 2010 kl. 16:49

    […] Link: Crumble à Paris […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap