For 2 uger siden gæstede Diego Badaró, manden bag det brasilianske økologiske AMMA chocolate, som tidligere nævnt her på bloggen Danmark for at afholde en chokolækker Masterclass i Meyers Madhus. For mig har der altid været noget ganske særligt over at blive indført i andre menneskers passion. At det er chokolade og kakaofrugter, Diegos hjerte banker for, gør det bare endnu bedre.
Til Masterclassen havde Diego bragt vaskeægte kakaofrugter med sig fra regnskoven i Brasilien, og det var mit allerførste møde med en hel frisk kakaofrugt in real life. Og med fare for at lyde vanvittig har jeg efterfølgende konstateret, at det var et helt specielt øjeblik i mit liv, da jeg fik kakaofrugterne i hænderne. Tænk engang at disse smukke amerikansk-fodbold-lignende-farverige-frugter sammen med den frodige natur, kompetente mennesker og lidt sukker kan producere chokolade, min yndlingsspise i hele verden. Er disse frugter ikke bare gudesmukke og dygtige? 🙂
Jeg fik ikke knipset nogle billeder af den flækkede kakaofrugt, men jeg kan fortælle jer, at vi i løbet af Masterclassen fik lov til at smage på det hvide læskende og syrligt søde frugtkød, hvori kakaobønnerne fint lå og hyggede sig. Frugtkødet smagte lidt à la litchifrugt. Vi kunne ikke smage kakaobønnerne i kakaofrugten, da de på det tidspunkt er mere eller mindre uspiselige. De skulle først fermenteres, tørres og ristes, før vi kunne få lov til at smage dem. I kan se kakaobønnen på det stadie – som hele bønner og knust til kakaonibs – i indlægget her, da jeg fik lov til at tage begge dele med hjem.
Jeg er blevet helt vild med kakaonibs og deres rå, ristede og knasende kakaostyrke. Når jeg spiser dem på min morgenmad – eller som her tilført dejen til min morgenmadsvaffel som med ét blev ekstra crunchy – lukker jeg øjnene og tænker på regnskoven i Brasilien. Præcist som Diego har sagt, at jeg skal gøre det. Jeg håber, at jeg en dag får mulighed for at stå blandt kakaotræerne lige midt i regnskoven.
Den dér vaffel med kakaonibs blev bare fantastisk. Jeg drømmer stadig om den 🙂
Susann Romy skriver
Fantastisk indlæg. Man kan helt sikkert mærke din glæde og den smitter! Og hvad for en flot frugt! Jeg vidste slet ikke at man kunne spise frugtkødet.
Sonja {Dagmars Kitchen} skriver
Spännande! Jag har heller aldrig sett eller hållit i en en riktig kakaofrukt – men så vacker den är!! Och jag håller med om att det man kan få fram från den är helt underbart!
Jag har också blivit väldigt förtjust i kakao nibs på sista tiden och nu måste jag ju prova att göra våfflor med det i.
laila skriver
Hejsa,
Jeg følger din blog fra udlandet 🙂 Jeg ville høre hvilket vaffeljern du bruger, og om du kan anbefale det? Din vaffel ser så fin ud på billedet!
Laila
Mie skriver
Jeg har hørt meget godt om kakaonibs, men har aldrig selv fået smagt dem. Jeg tror hellere jeg må prøve det, når SU’en lige tillader det :o)
Kærligst, Mie // http://madmedmie.blogspot.com
Anne au Chocolat skriver
Kære Susann
Mange tak for din søde kommentar 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sonja
TAK for en dejlig kommentar 🙂
God mandag.
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Laila
Tak fordi du følger med 🙂 Mit vaffeljern er fra OBH Nordica, og jeg elsker det 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mie
Glæd dig – de rækker langt 🙂
Kh Anne
Martin Villumsen skriver
Det lyder da godt nok som en helt igennem fantastisk oplevelse! Og så kunne jeg lige forestille mig, hvor lækker en den vaffel med kakaonibs blev!
Anne au Chocolat skriver
Kære Martin
Det var himmelsk 🙂
Kh Anne