E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med pink ganache og kattepoter

28. april 2013 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

kat1

For noget tid siden blev jeg kontaktet af broderen til fine Sam, som gerne ville bestille en surprise-fødselsdagskage til hende. Jeg takkede ja til den søde tjans og bad ved samme lejlighed Sams bror om nogle stikord (selvom jeg nok godt kunne have gættet dem på egen hånd) til kagen. Svaret var nemlig: pink og gerne med katte-tema.


kat3

Jeg er ikke den store kagepynter, så jeg holdt det rimeligt simpelt. Jeg smurte en fuldfed hvid chokolade ganache lavet på Ivoire 35% fra Valrhona, fløde og en lillebitte smule lyserød frugtfarve på toppen af min chokoladeballadekage, som blev dekoreret med kattepoter lavet af marcipan æltet med lidt kakaopulver og chokoladeperler.

katcollage

Sam blev meget glad for kagen i går – den endte da også med at blive ret fin, ik? 🙂

kat2

Skrevet i: Kager Tags: chokolade, chokoladeballade, chokoladeballadekagen, chokoladeballaden, fødselsdagskage, hvid chokolade ganache, ivoire, kattepoter, tambourinesam, valrhona

Previous Post: « Chokoladeis med hasselnøddelikør og kakaonibs
Next Post: Da chokoladepigen mødte og smagte kakaofrugten for allerførste gang »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Frida skriver

    28. april 2013 kl. 11:17

    Pink og katte – det er også to af mine favorit ting! Så naturligvis elsker jeg også denne kage og den lyder også rigtig lækker 🙂

  2. Camilla skriver

    28. april 2013 kl. 11:27

    Hvor sødt med små kattepoter på kagen 😀
    Jeg er sikker på den kage vakte glæde!

  3. A+K skriver

    28. april 2013 kl. 17:00

    Hvor er den altså fin! Og den smager sikkert også skønt 😀

    – Anne

  4. Silke skriver

    28. april 2013 kl. 19:41

    Fin kage!

    Dit nye layout er blevet rigtig flot (;

  5. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2013 kl. 11:54

    Kære Frida
    Tak for en sød kommentar 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2013 kl. 11:54

    Kære Camilla
    Det gjorde den 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2013 kl. 11:54

    Kære Anne

    Det gjorde den, har jeg ladet mig fortælle 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2013 kl. 11:55

    Kære Silke
    TUSIND tak 🙂

    Kh Anne

  9. Bookworm skriver

    29. april 2013 kl. 14:24

    Super funky!

  10. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2013 kl. 16:12

    Dear Bookworm

    Thanks 🙂

  11. Susann Romy skriver

    1. maj 2013 kl. 13:24

    Hihi, kattepoter. Jeg elsker det!

  12. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2013 kl. 17:04

    Kære Susann
    Mange tak – de er også søde, synes jeg 🙂

    Kh Anne

  13. Bettina Sørensen skriver

    27. maj 2013 kl. 10:39

    Hvordan lavede du macipan poterne så ensartede? 🙂

    Kram Bettina

  14. Anne au Chocolat skriver

    27. maj 2013 kl. 17:04

    Kære Bettina
    Jeg stak dem ud med en af ringene fra mit udstikkersæt 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap