E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Chokoladeis med hasselnøddelikør og kakaonibs

24. april 2013 af Anne au Chocolat 26 kommentarer

is

I søndags var det tid til endnu et sødt møde med dessertklubben, som denne gang havde alkohol som tema. Vi spiste Syllabub med passionsfrugt, Venus’ bryster à la Claus Meyer med mandelmasse, korender, rom og hvid chokolade, samt den lækreste knaldrøde jordbær-champagne consommé med vanillet flødeskum og sprødt crunch lavet af hollandske stroopvafler. SÅ lækkert!
Mit bidrag var en cremet og rig chokoladeis med hasselnøddelikør og knasendesprøde kakaonibs. Til isen brugte jeg Caraïbe 66% fra Valrhona, som er rund og mild med fyldige noter af tørret frugt og vanille. Den bruger jeg for det meste, når jeg laver chokoladeis. Denne is blev ekstra cremet, og jeg tror, at det var likørens skyld. Den kan spises direkte fra fryseren, har jeg konstateret. Normalt spiser jeg jo isen direkte fra ismaskinen, men da dessertklubben var hos Sille, måtte den en tur i fryseren, inden jeg turde cykle med den i forårssolen.
Jeg tilsatte som ovennævnt også kakaonibs. Dem havde jeg fået af den chokoladepassionerede Diego Badaró, chokolademanden bag AMMA, som holdt en fantastisk masterclass i Meyers Madhus i sidste uge. De tilførte isen crunch og en dejlig smag af ristet kakaobønner.

is1 is2

Chokoladeisen laves således:

375 ml sødmælk
250 ml fløde
140 g mørk chokolade, Caraïbe 66 %, grofthakket
3 æggeblommer
100 g sukker
2 spsk glucosesirup (kan udelades, hvis man tilsætter 40g ekstra sukker, men glucose gør isen ekstra blød)
4 spsk hasselnøddelikør (jeg brugte Frangelico)
2 spsk AMMA Chocolate kakaonibs
evt. ristede hasselnødder til pynt.

Bring mælk og fløde i kog sammen med 70 g sukker i en gryde. Tilsæt chokolade og rør godt rundt, til den er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med det resterende sukker og glucosesirup. Hæld den varme og næsten kogende chokolademælk over æggeblandingen i én omgang, mens der piskes på livet løs med et piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op, mens deres røres kontant, indtil cremen har 83 grader. Køl derefter straks gryden (og iscremen) ned, ved at putte den ned i køkkenvasken fyldt med vand og isterninger. Køl cremen helt af (og gerne i køleskabet natten over). Tilsæt hasselnøddelikøren inden cremen køres på ismaskinen. Tilsæt tilsidst kakaonibs, når cremen næsten er kørt til is.

is3

Skulle det være en skefuld is? 🙂

Skrevet i: Is Tags: AMMA, caraïbe, chokolade, chokoladeis, dessert, frangelico, is, valrhona

Previous Post: « Er der en passioneret amatørbager gemt i dig? Så kig her..
Next Post: Chokoladekage med pink ganache og kattepoter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tanja Maria skriver

    24. april 2013 kl. 09:24

    Haps, det ser enormt lækkert ud!

    Synes tit til bidrager med lidt ekstra kant, når man tilsætter alkohol/likør til desserterne!

    Det er altid lækkerier, som du kan trylle frem, Anne!

    Kh,
    Tanja

  2. Rikke skriver

    24. april 2013 kl. 09:33

    Hej Anne
    Kan du anbefale en god, men ikke for dyr ismaskine?

  3. Freja skriver

    24. april 2013 kl. 09:39

    Rikke, de har en ismaskine i Føtex til 999kr i næste uge 🙂
    Min mor har den og den kører på strøm, så der skal ikke et fryseelement i fryseren – hvilket er super smart! Til gengæld er den lidt stor at have stående…
    Og hvor ser den is lækker ud!
    Freja

  4. Mette skriver

    24. april 2013 kl. 09:52

    Uhmmm – jeg tror, jeg ved, hvad min Frangelico snart skal bruges til 🙂

    Og så de lækre nibs fra Amma. Lige som med chokolade, så er der jo også enorm stor forskel på nibs og vi kan kun vente med længsel til dem fra Amma kommer i handlen!

    Tak for dejlig inspiration, søde Anne.

  5. Pernille Tørnqvist skriver

    24. april 2013 kl. 10:18

    Endelig en opskift på chokoladeis der ikke involverer en ismaskine! Glæder mig til at prøve den 🙂

  6. La Cucina Nada skriver

    24. april 2013 kl. 10:21

    Kære Anne.
    Den ser vel nok dejlig cremet ud, og kombinationen lyder skøøøn!
    – Jeg har desværre ingen ismaskine så hjemmelavet is bliver det ikke ofte til. Men af ren nysgerrighed, hvad gør glucosesiruppen for isen?
    Kh Nada

  7. Christine skriver

    24. april 2013 kl. 14:14

    Politiken har tidligere tjekket ismaskiner: http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE683628/den-dyreste-ismaskine-laver-daarlig-is/

  8. Piskeriset skriver

    24. april 2013 kl. 21:31

    Det der er tarveligt – tarveligt siger jeg! Nu vil jeg drømme om sød, blød forførende chokoladeis hele natten… hm… på den anden side set er det jo ikke så ringe endda 😉

    Kan i øvrigt også anbefale den hasselnøddelikør – den er tæskelækker!

  9. Susann Romy skriver

    25. april 2013 kl. 07:51

    Jeg er ellers slet ikke til alkohol i søde ting. Men så er det sjovt nok altid mig der ender med påskeæggene med orangelikørfyld etc. Haha.
    Nå, men din is lyder altså virkelig lækker! Og så ser den bare super fin ud med alle de ekstra ting du kom i!

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2013 kl. 07:06

    Kære Tanja
    Tak for en sød kommentar 🙂
    Jeg spiste resten af isen i går – mums!

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2013 kl. 07:07

    Kære Rikke og Freja
    Tak fordi I hjælper hinanden 🙂
    Jeg kan kun anbefale min egen ismaskine, som vejer 18 kg og ikke lige frem er billig, men det er den bedste investering, jeg nogensinde har gjort!
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2013 kl. 07:08

    Kære Mette
    Selv tak! Håber snart at vi ses 🙂

    kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2013 kl. 07:08

    Kære Pernille
    Der skal desværre bruges ismaskine til denne is!
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2013 kl. 07:09

    Kære Nada

    Det er min erfaring, at isen bliver blødere og mere cremet, når man bruger lidt glucosesirup. Jeg bruger det dog langt fra hver gang – nu havde jeg bare noget fra Heiberg i mit køkken denne gang 🙂

    kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2013 kl. 07:10

    Kære Piske
    Du er da en sød én 🙂

    kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2013 kl. 07:10

    Kære Susann
    Mange tak for en sød kommentar – alkohol og chokolade kan være et godt team 🙂

    Kh Anne

  17. Katrine Troelsen skriver

    27. april 2013 kl. 15:02

    Hej Anne
    AArgh, det ser lækkert ud. Jeg må have noget af det der hasselnøddelikør med hjem fra forestående Italienstur. Ærgerligt isen skal have en ismaskine. Jeg må hellere købe en. Hvilken bruger du?
    Ved du hvad der ville ske hvis jeg forsøgte bare at fryse den og jævnligt tage den ud og røre i den?
    Mvh
    Katrine

  18. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2013 kl. 16:52

    Kære Katrine
    Jeg har en stor ismaskine, selvom jeg kalder den min lille baby 🙂 Det er en Musso Sorbetière på 18 kg og med kompressor. Den er købt i Kunst og Køkkentøj for 7 år siden, og det er min bedste investering nogensinde 🙂

    Kh Anne

  19. Charlotte G skriver

    28. april 2013 kl. 20:12

    Hej Anne
    Jeg har lyst til at lave chokoladeis efter jeg har set dine billeder og læs opskriften. Desværre har jeg ingen ismaskine og jeg er vældig glad for din vanilie parfait opskrift. Så tænkte at jeg bare tilsætter 100g smeltet chokolade til parfaiten. Ville det kunne lave sig gøre?
    Mange hilsner
    Charlotte G

  20. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2013 kl. 11:53

    Kære Charlotte
    Det tror jeg godt, at det kan ja 🙂

    Kh Anne

  21. Louise Petersen skriver

    6. august 2014 kl. 10:07

    Hej Anne 🙂
    Jeg har lige købt en ismaskine og skal igang i dag med at lave en is med appelsinkrokant. Jeg har købt nogle is bøger og de bruger alle æggeblommer og varmer massen op i en gryde og lader den køle af inden den køres på maskinen. De skriver alle det er den rigtige måde. Men var inde på majas side (chocolat) og hun har ikke æg i og varmer ikke op – det er jo meget nemmere 🙂 men hvad bliver forskellen i resultatet og hvorfor gør i det på forskellige måder ? kan jeg bruge den her som grundopskrift og kan jeg udskifte fløde eller mælk med yoghurt ? Uhh en masse spørgsmål. Knus og tak

  22. frangelico skriver

    15. november 2014 kl. 16:15

    Hvilken ismaskine model vil du anbefale?

  23. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2014 kl. 22:45

    Kære Frangelico Lasse
    En Musso Sorbetière eller Wilfa ismaskine 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Blød og skøn chokoladeis med pufsukker siger:
    22. oktober 2013 kl. 14:45

    […] Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift hos Anne au Chocolat […]

  2. Blød og skøn chokoladeis | Lækker opskrift på chokoladeis  siger:
    26. december 2015 kl. 20:02

    […] Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift hos Anne au Chocolat […]

  3. Blød og skøn chokoladeis | Lækker opskrift på chokoladeis  siger:
    9. december 2019 kl. 14:41

    […] Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift hos Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap