E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Da chokoladepigen mødte og smagte kakaofrugten for allerførste gang

2. maj 2013 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

kakaofrugt

For 2 uger siden gæstede Diego Badaró, manden bag det brasilianske økologiske AMMA chocolate, som tidligere nævnt her på bloggen Danmark for at afholde en chokolækker Masterclass i Meyers Madhus. For mig har der altid været noget ganske særligt over at blive indført i andre menneskers passion. At det er chokolade og kakaofrugter, Diegos hjerte banker for, gør det bare endnu bedre.

amma kopiTil Masterclassen havde Diego bragt vaskeægte kakaofrugter med sig fra regnskoven i Brasilien, og det var mit allerførste møde med en hel frisk kakaofrugt in real life. Og med fare for at lyde vanvittig har jeg efterfølgende konstateret, at det var et helt specielt øjeblik i mit liv, da jeg fik kakaofrugterne i hænderne. Tænk engang at disse smukke amerikansk-fodbold-lignende-farverige-frugter sammen med den frodige natur, kompetente mennesker og lidt sukker kan producere chokolade, min yndlingsspise i hele verden. Er disse frugter ikke bare gudesmukke og dygtige? 🙂

kakaofrugt1

Jeg fik ikke knipset nogle billeder af den flækkede kakaofrugt, men jeg kan fortælle jer, at vi i løbet af Masterclassen fik lov til at smage på det hvide læskende og syrligt søde frugtkød, hvori kakaobønnerne fint lå og hyggede sig. Frugtkødet smagte lidt à la litchifrugt. Vi kunne ikke smage kakaobønnerne i kakaofrugten, da de på det tidspunkt er mere eller mindre uspiselige. De skulle først fermenteres, tørres og ristes, før vi kunne få lov til at smage dem. I kan se kakaobønnen på det stadie – som hele bønner og knust til kakaonibs – i indlægget her, da jeg fik lov til at tage begge dele med hjem.

kakaofrugt2

Jeg er blevet helt vild med kakaonibs og deres rå, ristede og knasende kakaostyrke. Når jeg spiser dem på min morgenmad – eller som her tilført dejen til min morgenmadsvaffel som med ét blev ekstra crunchy – lukker jeg øjnene og tænker på regnskoven i Brasilien. Præcist som Diego har sagt, at jeg skal gøre det. Jeg håber, at jeg en dag får mulighed for at stå blandt kakaotræerne lige midt i regnskoven.

kakaofrugt3

Den dér vaffel med kakaonibs blev bare fantastisk. Jeg drømmer stadig om den 🙂

kakaofrugt4 kakaofrugt5

Skrevet i: Uncategorized Tags: AMMA, AMMA chocolate, Brasilien, chokolade, kakaofrugter

Previous Post: « Chokoladekage med pink ganache og kattepoter
Next Post: Snickers Cookies »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susann Romy skriver

    2. maj 2013 kl. 12:45

    Fantastisk indlæg. Man kan helt sikkert mærke din glæde og den smitter! Og hvad for en flot frugt! Jeg vidste slet ikke at man kunne spise frugtkødet.

  2. Sonja {Dagmars Kitchen} skriver

    4. maj 2013 kl. 14:48

    Spännande! Jag har heller aldrig sett eller hållit i en en riktig kakaofrukt – men så vacker den är!! Och jag håller med om att det man kan få fram från den är helt underbart!

    Jag har också blivit väldigt förtjust i kakao nibs på sista tiden och nu måste jag ju prova att göra våfflor med det i.

  3. laila skriver

    5. maj 2013 kl. 19:14

    Hejsa,

    Jeg følger din blog fra udlandet 🙂 Jeg ville høre hvilket vaffeljern du bruger, og om du kan anbefale det? Din vaffel ser så fin ud på billedet!

    Laila

  4. Mie skriver

    6. maj 2013 kl. 11:41

    Jeg har hørt meget godt om kakaonibs, men har aldrig selv fået smagt dem. Jeg tror hellere jeg må prøve det, når SU’en lige tillader det :o)

    Kærligst, Mie // http://madmedmie.blogspot.com

  5. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:41

    Kære Susann
    Mange tak for din søde kommentar 🙂

    kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:42

    Kære Sonja

    TAK for en dejlig kommentar 🙂

    God mandag.

    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:42

    Kære Laila

    Tak fordi du følger med 🙂 Mit vaffeljern er fra OBH Nordica, og jeg elsker det 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:43

    Kære Mie

    Glæd dig – de rækker langt 🙂

    Kh Anne

  9. Martin Villumsen skriver

    6. maj 2013 kl. 19:32

    Det lyder da godt nok som en helt igennem fantastisk oplevelse! Og så kunne jeg lige forestille mig, hvor lækker en den vaffel med kakaonibs blev!

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2013 kl. 07:19

    Kære Martin
    Det var himmelsk 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap