E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Da chokoladepigen mødte og smagte kakaofrugten for allerførste gang

2. maj 2013 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

kakaofrugt

For 2 uger siden gæstede Diego Badaró, manden bag det brasilianske økologiske AMMA chocolate, som tidligere nævnt her på bloggen Danmark for at afholde en chokolækker Masterclass i Meyers Madhus. For mig har der altid været noget ganske særligt over at blive indført i andre menneskers passion. At det er chokolade og kakaofrugter, Diegos hjerte banker for, gør det bare endnu bedre.

amma kopiTil Masterclassen havde Diego bragt vaskeægte kakaofrugter med sig fra regnskoven i Brasilien, og det var mit allerførste møde med en hel frisk kakaofrugt in real life. Og med fare for at lyde vanvittig har jeg efterfølgende konstateret, at det var et helt specielt øjeblik i mit liv, da jeg fik kakaofrugterne i hænderne. Tænk engang at disse smukke amerikansk-fodbold-lignende-farverige-frugter sammen med den frodige natur, kompetente mennesker og lidt sukker kan producere chokolade, min yndlingsspise i hele verden. Er disse frugter ikke bare gudesmukke og dygtige? 🙂

kakaofrugt1

Jeg fik ikke knipset nogle billeder af den flækkede kakaofrugt, men jeg kan fortælle jer, at vi i løbet af Masterclassen fik lov til at smage på det hvide læskende og syrligt søde frugtkød, hvori kakaobønnerne fint lå og hyggede sig. Frugtkødet smagte lidt à la litchifrugt. Vi kunne ikke smage kakaobønnerne i kakaofrugten, da de på det tidspunkt er mere eller mindre uspiselige. De skulle først fermenteres, tørres og ristes, før vi kunne få lov til at smage dem. I kan se kakaobønnen på det stadie – som hele bønner og knust til kakaonibs – i indlægget her, da jeg fik lov til at tage begge dele med hjem.

kakaofrugt2

Jeg er blevet helt vild med kakaonibs og deres rå, ristede og knasende kakaostyrke. Når jeg spiser dem på min morgenmad – eller som her tilført dejen til min morgenmadsvaffel som med ét blev ekstra crunchy – lukker jeg øjnene og tænker på regnskoven i Brasilien. Præcist som Diego har sagt, at jeg skal gøre det. Jeg håber, at jeg en dag får mulighed for at stå blandt kakaotræerne lige midt i regnskoven.

kakaofrugt3

Den dér vaffel med kakaonibs blev bare fantastisk. Jeg drømmer stadig om den 🙂

kakaofrugt4 kakaofrugt5

Skrevet i: Uncategorized Tags: AMMA, AMMA chocolate, Brasilien, chokolade, kakaofrugter

Previous Post: « Chokoladekage med pink ganache og kattepoter
Next Post: Snickers Cookies »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susann Romy skriver

    2. maj 2013 kl. 12:45

    Fantastisk indlæg. Man kan helt sikkert mærke din glæde og den smitter! Og hvad for en flot frugt! Jeg vidste slet ikke at man kunne spise frugtkødet.

  2. Sonja {Dagmars Kitchen} skriver

    4. maj 2013 kl. 14:48

    Spännande! Jag har heller aldrig sett eller hållit i en en riktig kakaofrukt – men så vacker den är!! Och jag håller med om att det man kan få fram från den är helt underbart!

    Jag har också blivit väldigt förtjust i kakao nibs på sista tiden och nu måste jag ju prova att göra våfflor med det i.

  3. laila skriver

    5. maj 2013 kl. 19:14

    Hejsa,

    Jeg følger din blog fra udlandet 🙂 Jeg ville høre hvilket vaffeljern du bruger, og om du kan anbefale det? Din vaffel ser så fin ud på billedet!

    Laila

  4. Mie skriver

    6. maj 2013 kl. 11:41

    Jeg har hørt meget godt om kakaonibs, men har aldrig selv fået smagt dem. Jeg tror hellere jeg må prøve det, når SU’en lige tillader det :o)

    Kærligst, Mie // http://madmedmie.blogspot.com

  5. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:41

    Kære Susann
    Mange tak for din søde kommentar 🙂

    kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:42

    Kære Sonja

    TAK for en dejlig kommentar 🙂

    God mandag.

    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:42

    Kære Laila

    Tak fordi du følger med 🙂 Mit vaffeljern er fra OBH Nordica, og jeg elsker det 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2013 kl. 12:43

    Kære Mie

    Glæd dig – de rækker langt 🙂

    Kh Anne

  9. Martin Villumsen skriver

    6. maj 2013 kl. 19:32

    Det lyder da godt nok som en helt igennem fantastisk oplevelse! Og så kunne jeg lige forestille mig, hvor lækker en den vaffel med kakaonibs blev!

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2013 kl. 07:19

    Kære Martin
    Det var himmelsk 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap