E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den flotteste fødselsdagskage

14. juni 2011 af Anne au Chocolat 35 kommentarer

I går var jeg til min svigerinde Emilies fødselsdagsfest, hvor denne flotte kage blev serveret efter bollerne og den varme kakao. Kagen var kreeret af Emilies storesøster, og den bestod af lækre saftige chokoladebunde lagt i lag med en cremet chokolademousse og syrligt sød hindbærmousse. Og så var den i al sin enkelthed pyntet af med chokoladevaffelrør og friske bær en masse. Til min store glæde havde jeg på forhånd hørt om Emilies søsters flotte kagekreationer, så havde jeg taget mit kamera med til fødselsdag. Den smagte fantastisk. Er den ikke smuk? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: blåbær, chokoladebunde, chokolademousse, chokoladerør, chokoladevafler, fødselsdag, hindbær, hindbærmousse, Jordbær, Lagkage

Previous Post: « Hjemmelavet regnbueis
Next Post: Opskriften på den flotte fødselsdagskage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mit Feinsmeckeri skriver

    14. juni 2011 kl. 08:38

    Wow en smuk kage. Den ser helt fantastisk indbydende ud.. Mon man kan finde en opskrift et sted? 🙂

    KH Rikke, Mit Feinsmeckeri

  2. Ann-Christine skriver

    14. juni 2011 kl. 08:56

    wow, den er fortryllende smuk! Jeg elsker simpelthen mad som både smager fantastisk og som er smukt at se på.
    Den ide kunne jeg godt finde på at gøre efter, mangler bare en anledning nu 🙂

  3. Malene skriver

    14. juni 2011 kl. 09:07

    Hold nu op den er lækker. Og det er da en vildt god ide at pynte den sådan. Det tager jeg til mig. Gerne en opskrift

  4. L skriver

    14. juni 2011 kl. 10:19

    Beauty! Har du mon taget et billede hvor man kan se den indeni? 🙂

  5. Rikke skriver

    14. juni 2011 kl. 12:11

    wauuuu —- du må straks finde opskriften frem og videregive – tak 🙂

  6. Nina skriver

    14. juni 2011 kl. 12:11

    Hvor er det en smart og meget smuk pynt, Anne!

  7. Ida skriver

    14. juni 2011 kl. 13:16

    Flot Flot Flot! Ja opskrift udbedes!!! Gerne også en mini guide til hvordan man får chokolade stængerne til at sidde fast????

  8. Ida skriver

    14. juni 2011 kl. 14:59

    Flot, flot, flot!
    Og så pynter det helt vildt at jordbærrene stadig har det grønne, det bryder farveskalaen og gør at kagen ikke bliver “for fin” at se på.

  9. Nicolai skriver

    14. juni 2011 kl. 17:04

    Jesus det ser godt ud! Det er kun den slags kæmpe lagkager der kan få mig til at bruge religiøse vendinger! Jeg har altid haft lidt en svaghed for de der chokoladerør (sig det ikk til nogen). Kombinationen af den sprøde skal og den bløde mousse indeni – himmelsk. Så må man glemme at de er fyldt med e-numre osv.

    Hvor mange pakker rør blev der brugt, ved du tilfældigvis det? Jeg ska så meget lave den til næste fødselsdag i familien.

  10. Mie skriver

    14. juni 2011 kl. 17:10

    Genial idé med chokoladerørs-“plankeværket” 🙂

  11. Randi Lauridsen skriver

    14. juni 2011 kl. 21:44

    Meget smuk. Elsker de der simple ideer, som man aldrig selv var kommet på, og så er det da en pynt som os mindrebemidlede indenfor kunsthåndværk, kan forsøge sig med, og håbe at få et godt resultat.
    Og kombinationen indeni lyder liiiiige som en kage for mig, der ellers ikke er så meget for lagkager – specielt ikke dem med flødeskum.
    Den kommer jeg nok til at kopiere hvis jeg nogen sinde skulle finde på at lave en kage. (det er ikke så tit det sker)
    Lækkersultne hilsener
    Randi (aka Grøntsagspigen)

  12. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 06:55

    Kære Rikke
    Jeg skal nok lige spørge min svigerindes søster, om jeg kan lokke opskriften på denne smukke kage ud af hende 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 06:56

    Kære Ann-Christine
    Ja, jeg har allerede selv lyst til at lave den – og man kan jo helt selv bestemme indholdet. Smart smart og yderst smuk 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 06:56

    Hej Malene
    Jeg prøver lige at skaffe opskriften på den lækre kage 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 06:59

    Hej L
    Jeg har desværre ikke et billede af kagen indeni – jeg var lidt for ivrig efter at smage den, at jeg glemte at knipse billeder der 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 06:59

    Kære Rikke
    Jeg håber at finde den i dag 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 07:00

    Søde Nina, tak for en dejlig kommentar. Jeg synes også, at kagen er genialt pyntet!

  18. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 07:01

    Kære Ida
    Jeg kan indledningsvist sige, at min svigerindes søster smurte lidt ekstra chokolademousse på siderne, som fik chokoladerørene til at sidde fast 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 07:01

    Tak Ida! Ja, den ser lidt skovbundsagtig ud – på den gode måde 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 07:02

    Hej Nicolai,
    Jeg hører lige mht mængden af chokoladerør. Jeg var også selv meget vild med dem, da jeg var lille 🙂

  21. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 07:02

    Kære Mie
    Ja, det er genialt smukt, synes jeg 🙂

  22. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 07:04

    Kære Randi
    Jeg kan også godt lide, at kagen er smuk og anderledes og stadig ser ret naturlig ud. Kan du så se at få lavet en kage, så du kan pynte den af som denne her 🙂
    Kh Anne

  23. Charleigh Charlotte skriver

    15. juni 2011 kl. 12:14

    Ok – det ER en virkelig flot kage!! Ville ikke engang vide, hvordan jeg skulle skære den! Følger der en opskrift med…? :o)

  24. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 12:49

    Hej Charleigh Charlotte
    Det var faktisk overraskende let at skære i kagen. Mht. opskrift så er jeg på sagen 😀

  25. Elsebeth skriver

    15. juni 2011 kl. 21:43

    Nordisk smuk og dragende mørk – i sin overflod og enkelhed. Jeg kunne godt “nøjes” med et lille bitte stykke og en god kop te;-)

  26. Lucie skriver

    16. juni 2011 kl. 17:37

    Superbe ! J’espère qu’il était aussi bon qu’il était beau !

  27. Anne au Chocolat skriver

    17. juni 2011 kl. 08:06

    Il était tellement beau et bon 🙂

  28. Anne au Chocolat skriver

    17. juni 2011 kl. 08:10

    Kære Elsebeth,
    Jeg er helt enig 🙂
    Kh Anne

  29. Piotr, Sekrety Czekolady skriver

    17. juni 2011 kl. 14:23

    What a lovely idea! 🙂 Have to try it some day. Looks delicious and intriguing.

  30. Anne au Chocolat skriver

    17. juni 2011 kl. 17:29

    Thank you Piotr 🙂

  31. Mette skriver

    9. januar 2012 kl. 02:05

    Den ser godt nok lækker ud 🙂 ! Fandt du nogensinde ud af opskriften/er den postet noget sted???

  32. Anne au Chocolat skriver

    9. januar 2012 kl. 11:42

    Kære Mette
    Ja, opskriften er også på bloggen! 🙂 Lige her: https://anneauchocolat.dk/?p=2519

  33. vivian jensen skriver

    23. oktober 2016 kl. 14:54

    Så flot en kage !!!
    Super nem at lave…. Smager vildt godt, ja faktisk endnu bedre dagen efter.
    Rigtig god opskrift.

Trackbacks

  1. Den flotteste fødselsdagskage siger:
    14. juni 2011 kl. 08:13

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Cake to a friend « God I Love Ugly siger:
    9. oktober 2011 kl. 15:17

    […] af hendes fødselsdag (som er ved at være lidt tid siden). Den er inspireret lidt af denne her kage. Halvdelen er dog prøvesmagt, da den blev enorm, og min familie var meget begejstret. Share […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap