E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den sødeste påskehilsen

4. april 2012 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Da jeg åbnede min postkasse forleden, lå der et fint lille gult brev til mig. Først troede jeg, at det var fra min veninde Kristine, da den søde håndskrift mindede meget om hendes. Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg havde fået det kæreste og flotteste påskebrev fra svenske Linn a.k.a Frk. Kræsen.
Jeg har kun mødt Linn én enkelt gang til et spændende Urtekram event hos søstrene Lahme tilbage i november, men jeg føler faktisk, at jeg kender hende ret godt efter at have læst og slugt af hendes finurligt fine skriblerier og ditto billeder på bloggen. Hvis I ikke allerede har besøgt Frk. Kræsen, må I love mig at gøre det. Hun er en sand madperle.

Jeg kan ikke slet ikke lade være med at vise jer denne enormt inspirerende hilsen med opskrifter og påskestemning. Er den ikke fin ? : )

En anden lille sag, der har forsødet min i forvejen søde hverdag endnu mere, er denne Nikolaos Strangas müsli, som smager af kærlighed. Intet mindre. Jeg nyder den normalt oven på skyr eller græsk yoghurt, men lige for tiden kan jeg godt lide at drysse den på min havregrød, som I kan se på billederne nedenfor. Bløde, sprøde og søde havregryn i fin forening. Jeg har i øvrigt kogt grøden sammen med min indiske kardemomme og givet stykker af svesker og blommer lov til også at være en del af toppingen : )

Laver I selv musli derhjemme ? Hvis nogle af jer har en opskrift på en müsli, I bare ikke kan leve uden, så må I meget gerne dele den med mig i kommentarfeltet eller pr. mail!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Frk. Kræsen, havregrød, hjemmelavet musli, kardemomme, müsli, Nikolaos Strangas, påske, påskebrev, svesker

Previous Post: « Lizas forårsdessert med rabarber og hvid chokolade
Next Post: Olivenolie is »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Denise skriver

    4. april 2012 kl. 09:28

    Er der en opskrift på påskeslikket? For det ser sak susme godt ud 🙂

    Hilsen en ny læser 😉

  2. Benedikte Capion skriver

    4. april 2012 kl. 10:09

    Nårh, en fin, fin hilsen! 🙂 den kan man da kun blive påskeglad af at få…
    Ja, jeg har en virkelig god og nem opskrift på honningristet müesli! Du har faktisk selv kommenteret på den hos mig(her: http://sundmums.wordpress.com/2012/01/26/honningristet-muesli/) 😉
    Men jeg sender dig den altså lige på mail 😉
    Lækker, lækker müesli, ser den fra Nikolaos Strangas også ud til at være!

  3. Mai skriver

    4. april 2012 kl. 10:11

    Jeg plejer at blande havregryn, pecannødder, sesamfrø, græskarfrø, grofthakkede mandler (og hvad man ellers kan li’, fx quinoa) i en skål og hælde karamelblanding udover dem og blander det godt sammen. Til karamelblandingen smelter jeg bare noget smør og enten brun farin, agave sirup eller honning. Bagefter skal det have ca 20min ved 180grader – husk at vende rundt i det rundt hver 5. min. Når det er kølet af blander jeg tørret frugt i, fx abrikoser, dadler og tranebær. Så lækkert!! Har også overvejet at blande flager af mørkchokolade i, for at gøre det ekstra syndigt 🙂

  4. Charlotte G skriver

    4. april 2012 kl. 21:15

    Sikke en fin påskehilsen. Den ser ud til at varme i det halv kolde vejr.
    Jeg laver altid mysli, ca en gang om ugen. Det er den samme grund opskrift jeg bruger og så skifter jeg mellem hvad jeg har lyst til eller har på lager. Det skulle være en mager opskrift og bliver lavet i ovnen. Den er både sprød og sød uden at blive for fed. Portionen passer til ca 1 uges forbrug, men jeg spiser det hver morgen med øko mini mælk og nogen gange som godnat mad. Alle ingredienser er økologiske:
    6 dl 5 korns blanding/flager
    6 dl fin eller grov valset havregryn
    1 dl kokosmel
    1 dl hørfrø eller sesam sort/hvide
    1 dl solsikkekerner/græskar
    1 dl mandler/hasselnødder/valnødder
    Alle ingredienserne hældes i en stor bradepande. Tilsæt denne blanding og rør det godt runde så alt bliver vådt.
    1 dl raps olie
    1 dl akacie honning/ agave sirup
    1 dl kogende vand
    1 stang god vanilie ,kornene blandes med 1 spsk sukker som blandes med de våde ingredienser.
    Det hele bages i ovnen i ca 25-30 min og der røres godt ind i mellem.
    Når myslien er kold tilsættes:
    2 dl tørret frugt: sultana rosiner, æble, dadler, svesker, tranebær, kirsebær osv
    Velbekomme
    Venlig hilsen
    Charlotte g

  5. Laura skriver

    4. april 2012 kl. 22:16

    Jeg plejer at tage en rest rugbrød (hvis man ikke lige har det, kan man bruge noget billigt discount noget fra supermarkedet), smuldre det, blande det med den samme mængde grovvalsede havregryn. Derefter rister jeg det i ovnen sammen med kokosflager (ikke ristede), solsikkekerner, nødder, lidt salt og evt. to tsk. muskovadosukker. Det får ca 20 min. ved 190 gr, og vendes et par gange undervejs. Når det kommer ud blander jeg det med rosiner og hvad der nu ellers gemmer sig af tørret frugt i skabene. Meget bedre end det man kan købe i supermarkedet (men sikkert ikke det fra den dygtige konditor…). Og det er en god måde at bruge tørt, kedeligt rugbrød på.

  6. Luise / Sesam, Sesam skriver

    5. april 2012 kl. 17:25

    Sikke en fin hilsen og lækker mysli. Jeg er selv helt vild med god mysli og ynder også gerne at lave det selv, så tit jeg kan (: Jeg plejer at tage udgangspunkt i en opskrift, jeg har blogget for lidt tid siden. Den er superlækker, og der er overraskende lidt sukker og slet intet fedtstof i – det skulle man ellers ikke tro ud fra smagen! Du kan se opskriften på: http://sesamsesam.com/post/15417470716/granola
    Kh
    Luise / Sesam, Sesam

  7. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2012 kl. 08:03

    Kære Denise
    Du kan finde opskriften hos Frk. Kræsen 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2012 kl. 08:04

    Kære Benedikte
    TAK for en dejlig opskrift. Den er jeg bestemt fristet til at prøve snart 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2012 kl. 08:05

    Kære Mai

    Din müsli lyder altså også ret god, og jeg drømmer lige lidt om chokoladen 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2012 kl. 08:06

    Kære Charlotte

    Tusind tak for en fin opskrift. Den kunne jeg bestemt også godt finde på at prøve at lave. Måske jeg skulle købe ind til den i morgen, når butikkerne har åbent igen 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2012 kl. 08:08

    Kære Laura
    Super god idé med rugbrødet. Det skriver jeg bag øret 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2012 kl. 08:09

    Kære Luise
    Endnu en fin opskrift, jeg meget gerne vil prøve! Jeg går vist et müsli’et forår i møde 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap