I dag kom en chokoladealf forbi med det sidste skud på stammen inden for hvid chokolade hos Valrhona. Chokoladen hedder Opalys, og den er væsentligt mindre sød end Ivoire’n. Jeg har intet imod Ivoire’ns sødme, men det er jo altid rart med lidt forandring. Opalys’ smag af mælk og vanille er fint balanceret, og jeg finder den ret interessant – for at sige det mildt. Den skulle egne sig særligt godt som overtrækschokolade, men på grund af den harmoniske smag og det fantastiske knæk det giver når man sætter tænderne i den hvide chokolade, har jeg egentlig mest lyst til at spise den, som den er (den kommer i de klassiske fèves). Dog kunne jeg også tænke mig at bruge den, som min madven Jonas har gjort flere gange: smeltet og vendt i letpisket fløde til at toppe en lækker rabarberkompot af med. Det frister!
I øvrigt kommer bloggen formentligt til at ligge midlertidigt underdrejet den næste uge, da jeg i morgen starter på to skriftlige eksamener. En uge-eksamen og en 24 timers eksamen – lige oven i hinanden. C’est la vie for den studerende. Heldigvis mangler jeg så kun specialet til efteråret – og det kommer til at handle om mad!!
Kira skriver
Mmmh, hvid chokolade!
Og held og lykke med eksamenerne! 😀
Julie skriver
Den chokolade må testes! Jeg er knap så bekendt med Valrhonas chokolader som du, så jeg tror ikke en gang jeg har smagt Ivoire. Fornemmer at jeg har en ganske fornøjelig sammenlignende smagning til gode 🙂
Hvor lyder det spændende med dit speciale. Jeg håber at du vil løfte sløret bare lidt for hvad det kommer til at omhandle.
Julie/Gane&Gaffel
Heidi - Chokoladeselskabet skriver
Den Chokolade er super god. Vi har prøvet at bruge den og den smager også dejligt rent. Den er knap så sød som den anden Valrhona chokolade. God fornøjelse 😉
Knus
Heidi
Laura skriver
Hej Anne
Hvad læser du? Held og lykke!
Piskeriset skriver
Pøjpøj med eksamener!
Jeg vil se, om jeg kan opspore den nye Valrhona – den lyder som noget for mig 🙂
Losarinas mor skriver
Pøj pøj med dine eksaminer 🙂
Koekkendagbog skriver
Den må prøves…jeg er normalt ikke vild med hvid chokolade, men hvis dette er en mindre sød version, kan det da godt være, at jeg kan lide den…
Anne au Chocolat skriver
Tak Kira! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Julie
Jeg er sikker på, at du vil elske at holde Ivoire op imod Opalys 🙂
Jeg skal nok komme med flere specialefortællinger på den anden side af mine eksamener 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi
Jeg kan mærke, at jeg skal passe gevaldigt på med denne chokolade! Jeg har lyst til at spise det hele 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura
Tak! Jeg læser cand.ling.merc i fransk og kommunikation på Copenhagen Business School.
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Tak skal du have! Er sikker på at du vil elske Opalys’en 🙂
Kh A
Anne au Chocolat skriver
Kære Losarinas mor,
Mange tak – den hvide chokolade hjælper på det hele 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Køkkendagbog
God idé 🙂
Victoria skriver
Hej Anne!
Hvor er det bare en lækker, lækker blog du har her! Har fulgt med i noget tid, og jeg bliver mindst lige så lækkersulten hver gang 😉 Jeg har dog et par spørgsmål: Hvor har du købt Opalys? Og hvad med resten af dit Valrhona?
Hilsen Victoria