E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En dessert fra Krogs Fiskerestaurant med Aalborg Jubilæums Akvavit i, samt en lille konkurrence

16. marts 2012 af Anne au Chocolat 69 kommentarer

I onsdags var jeg sammen med en flok mad- og vinskribenter, journalister og andre madbloggere inviteret til en lækker frokost på Krogs Fiskerestaurant. Vi deltog i Aalborg Akvavit Akademi og blev indført i akvavittens verden med smagning af en række forskellige akvavitter. Og derudover havde Krogs køkkenchef Boris Buono snedigt nok og yderst delikat også tilføjet de akvavitter vi drak til hver enkelt ret i selve maden. Sjov og overraskende velsmagende idé – en vellykket food parring!

Vi lagde ud med en lille lækker sag bestående af rå torsk, Porse Snaps, estragonolie, fedtegrever og issalat, som er den grønne friske urt, I ser på billedet. En mild og venligt smagende ret og en god start på frokosten.

Som I kan se, skulle vi smage lidt af hvert til maden ved denne frokost. Og undervejs gjorde vi også et holdt, hvor vi smagte mere intenst på sagerne. Og jeg må sige, at hvor jeg før hen kun har været til dildsnaps og min mors egne smagssatte snaps (som eksempelvis den klitrosesnaps hun laver i Skagen), var der flere af disse akvavitter, jeg godt kunne lide. Så nu tror jeg endelig, at min far kan lokke mig til at smage lidt flere snapse- og akvavitvarianter til nogle af de frokoster, vi spiser i DK, når han og mor er hjemme fra Indien. Så der kan vi da tale om et snapset og akvavittet fremskridt.

Næste servering bestod af tre sildemadder, en kryddersild, karrysild og Nordguldsmarineret sild. Det var nogle dejlige små bidder, og jeg blev mindet om, hvor meget jeg elsker sild.

Tredje ret var lækre økologiske hvidvinsdampede muslinger serveret med små bitte tern af grøntsager, toppet med en cremet skum lavet af muslingesaften, fløde og Dild Akvavit og en fin grøn dildolie. Vi blev bedt om at spraye dild-essens på retten og dufte til den. Det var et sjovt, anderledes og ikke mindst friskt indslag i spisningen.

Hovedretten var ren velsmag. Sprødstegt saftig sandart med stegte svampe, svampepure smagt til med Aalborg Nordgul Akvavit, en skovbund af knaldgrøn løvstikkemos lavet på brød og smør, syltede løg og spæde nye ramsløg. Det var en af de retter, man aldrig ønsker at spise op, fordi man gerne vil blive ved med at tage endnu en mundfuld. Vi fik her en rav-essens, vi skulle spraye på maden. Der er nemlig også rav i Aalborg Nordgul Akvavitten.

Jeg har fået lov til at bringe opskriften på den skønne Bondegårds dessert, vi fik serveret til frokosten samt at lave en lille konkurrence, hvor 2 af jer kan vinde en Aalborg Jubilæums Akvavit (som I ser på ovenstående billede) samt akvavitglas. Jubilæums akvavitten skal bruges til at lave cremen, så jeg tænker, at det kunne være en sjov mulighed for jer at prøve at komme akvavit i det søde køkken. Jeg skal i hvert fald klart prøve det af selv, nu hvor jeg har smagt det og konstateret, at det var et hit.
I får opskriften først, og så fortæller jeg jer om deltaljerne for konkurrencen bagefter.

Bondegården
Jubilæumscreme med kamille-honningeis og tyttebær
Opskrift af Boris Buono, Krogs Fiskerestaurant

Creme (4 pers.)
75 g fløde
50 g æggeblommer
40 g brun farin
¼ vaniljestang
2 blade gelatine (husblas)
Aalborg Jubilæums Akvavit

Lav kamille-honningeis og syltede tyttebær på
forhånd (se nedenfor).
I et vandbad på 65 grader piskes æggeblommer,
vaniljestang og brun farin sammen til en let og
luftig konsistens. Pisk fløden i en anden skål og
vend den i blandingen. Smelt gelatinebladene i
en lille gryde med resten af fløden og rør dem
i blandingen. Smag cremen til med Aalborg
Jubilæums Akvavit. Fordeles i dessertskåle og
sættes på køl et par timer.

Syltede tyttebær
 100 g tyttebær
50 g sukker
Sukkeret hældes over tyttebærene og står og
trækker i køleskabet i to dage.

Kamille-honningeis
5 dl vand
75 g sukker
50 g glukose
2 dl mælk
1/4 vanillestang
15 g tørret kamilleblomst
75 g honning
3 blade gelatine
Vand, glukose, og sukker koges op. Der tilsættes
kamille, vaniljestang og mælk og det bringes til
kogepunktet. Tages fra varmen og honningen
røres i. Gelantines udblødes i vand og røres i
blandingen, alt køres gennem en sigte. Det køles
ned og køres i en ismaskine som en sorbet.

Anretning
Cremen i dessertskålen pyntes med syltede
tyttebær, karamelliseret hvid chokolade (hvid chokolade bagt i ovnen til gyldent ved 150 grader, kølet af og brækket i mindre stykker) og en kugle
kamilleis.

Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen om at vinde en flaske Aalborg Jubilæums Akvavit samt akvavitglas, skal I blot skrive en hilsen til mig i kommentarfeltet. Tirsdag aften trækker jeg lod blandt svarene og finder to vindere 🙂

Her til sidst må jeg lige vise jer dette fine billede af to søde Rasmus’er, som havde optur på efter en god frokost med akvavit, som blev sluttet af med kaffe og de fineste små kartoffelkager!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Aalborg Akvavit, Aalborg Jubilæums Akvavit, akvavit, dessert, frokost, konkurrence, Krogs Fiskerestaurant, sild

Previous Post: « Søde eventyr fra chokoladens univers i ugen der gik
Next Post: Små lakridstærter med syltede bær, skyr og mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Frank Rasmussen skriver

    20. marts 2012 kl. 11:05

    Det ser rigtigt lækkert ud. Det skal afprøves en weekend, hvor jeg har tid til at lave fejl 😉

  2. Lillian skriver

    20. marts 2012 kl. 12:22

    Hvor ser det lækkert ud.
    Her spiser vi en sildemad hver der til frokost med en snaps til.

  3. Annette Pedersen skriver

    20. marts 2012 kl. 12:37

    Respekt intet andet……og helt sikkert, den opskrift skal prøves af. Masterchef har mødt sin overmand. Jeg er begejstret <3

  4. PandekagePiraten skriver

    20. marts 2012 kl. 13:06

    Det er altså bare nogle super lækre billeder 🙂 !

  5. kim hansen skriver

    20. marts 2012 kl. 14:28

    hold da helt op hvor blir man sulten, dygtige kokke og dygtig fotograf.
    lækkert mad og lækre billeder.

  6. Lilli Pedersen skriver

    20. marts 2012 kl. 15:06

    Superfine billeder som giver lyst til at prøve denne menu. Desuden en rigtig god opskrift på Bondegårds-desserten. Mange hilsner Lilli

  7. pia sroka skriver

    20. marts 2012 kl. 17:53

    Det skal helt sikkert prøves, det ser virkeligt lækkert ud, måske til vores påskefrokost, min datter er udlært kok, så hun vil helt sikkert afprøve denne opskrift, som jo også kan bruges til andet formål

  8. Linda Thyregod skriver

    20. marts 2012 kl. 17:53

    Jeg havde aldrig troet, at man kunne bruge Aalborg Jubilæums Akvavit i en dessert, men spændende lyder og ser det ud. Det skal prøves!!!

  9. Kirsten Bay skriver

    20. marts 2012 kl. 17:57

    Man kan kun blive rigtig godt misundelig – jeg skal da helt sikkert lave den dessert….
    :-)))
    kh Kirsten Bay

  10. jørn jørgensen skriver

    20. marts 2012 kl. 20:22

    Ser lækker ud. Den skal afprøves i moregen, og serveres for gæster på lørdag.

  11. Karina Kokholm skriver

    20. marts 2012 kl. 20:24

    Det giver stof til eftertanke, at en sild kan se så æstetisk og elegant ud, når man er vant til en sildemad overdængt med karrysalat. Det er måske tid til fornyelse…

  12. Per Halberg skriver

    20. marts 2012 kl. 21:28

    Godt at se en dansk tradition fornyet på bedste vis.

  13. Johnny Barsøe skriver

    21. marts 2012 kl. 07:54

    Det lyder bare så lækkert og så de billeder. Sluuuurrrppp !!!

    Hvilken tirsdag trækker du lod ?? Hver tirsdag måske !!

  14. Anne au Chocolat skriver

    21. marts 2012 kl. 16:04

    TAK for alle jeres fine kommentarer 🙂

    Kh Anne

  15. Hersom skriver

    22. marts 2012 kl. 14:44

    Det lyder simpelthen himmelsk!

    Den opskrift skal afprøves inden længe 😀

  16. Kaj Gravesen skriver

    2. april 2012 kl. 12:50

    Det er ellers en rigtig god opskrift du der har gravet frem.

  17. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2012 kl. 13:37

    Kære Kaj
    Det er jeg glad for, at du synes 🙂

    Kh Anne

  18. Eva Sørensen skriver

    3. april 2012 kl. 06:23

    Hvor ser det lækkert ud!:)

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Hold nu keft « ufoglasshens siger:
    22. marts 2012 kl. 14:25

    […] er fra denne post: https://anneauchocolat.dk/?p=4447 på bloggen […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap