I onsdags var jeg sammen med en flok mad- og vinskribenter, journalister og andre madbloggere inviteret til en lækker frokost på Krogs Fiskerestaurant. Vi deltog i Aalborg Akvavit Akademi og blev indført i akvavittens verden med smagning af en række forskellige akvavitter. Og derudover havde Krogs køkkenchef Boris Buono snedigt nok og yderst delikat også tilføjet de akvavitter vi drak til hver enkelt ret i selve maden. Sjov og overraskende velsmagende idé – en vellykket food parring!
Vi lagde ud med en lille lækker sag bestående af rå torsk, Porse Snaps, estragonolie, fedtegrever og issalat, som er den grønne friske urt, I ser på billedet. En mild og venligt smagende ret og en god start på frokosten.
Som I kan se, skulle vi smage lidt af hvert til maden ved denne frokost. Og undervejs gjorde vi også et holdt, hvor vi smagte mere intenst på sagerne. Og jeg må sige, at hvor jeg før hen kun har været til dildsnaps og min mors egne smagssatte snaps (som eksempelvis den klitrosesnaps hun laver i Skagen), var der flere af disse akvavitter, jeg godt kunne lide. Så nu tror jeg endelig, at min far kan lokke mig til at smage lidt flere snapse- og akvavitvarianter til nogle af de frokoster, vi spiser i DK, når han og mor er hjemme fra Indien. Så der kan vi da tale om et snapset og akvavittet fremskridt.
Næste servering bestod af tre sildemadder, en kryddersild, karrysild og Nordguldsmarineret sild. Det var nogle dejlige små bidder, og jeg blev mindet om, hvor meget jeg elsker sild.
Tredje ret var lækre økologiske hvidvinsdampede muslinger serveret med små bitte tern af grøntsager, toppet med en cremet skum lavet af muslingesaften, fløde og Dild Akvavit og en fin grøn dildolie. Vi blev bedt om at spraye dild-essens på retten og dufte til den. Det var et sjovt, anderledes og ikke mindst friskt indslag i spisningen.
Hovedretten var ren velsmag. Sprødstegt saftig sandart med stegte svampe, svampepure smagt til med Aalborg Nordgul Akvavit, en skovbund af knaldgrøn løvstikkemos lavet på brød og smør, syltede løg og spæde nye ramsløg. Det var en af de retter, man aldrig ønsker at spise op, fordi man gerne vil blive ved med at tage endnu en mundfuld. Vi fik her en rav-essens, vi skulle spraye på maden. Der er nemlig også rav i Aalborg Nordgul Akvavitten.
Jeg har fået lov til at bringe opskriften på den skønne Bondegårds dessert, vi fik serveret til frokosten samt at lave en lille konkurrence, hvor 2 af jer kan vinde en Aalborg Jubilæums Akvavit (som I ser på ovenstående billede) samt akvavitglas. Jubilæums akvavitten skal bruges til at lave cremen, så jeg tænker, at det kunne være en sjov mulighed for jer at prøve at komme akvavit i det søde køkken. Jeg skal i hvert fald klart prøve det af selv, nu hvor jeg har smagt det og konstateret, at det var et hit.
I får opskriften først, og så fortæller jeg jer om deltaljerne for konkurrencen bagefter.
Bondegården
Jubilæumscreme med kamille-honningeis og tyttebær
Opskrift af Boris Buono, Krogs Fiskerestaurant
Creme (4 pers.)
75 g fløde
50 g æggeblommer
40 g brun farin
¼ vaniljestang
2 blade gelatine (husblas)
Aalborg Jubilæums Akvavit
Syltede tyttebær
5 dl vand
2 dl mælk
1/4 vanillestang
Anretning
Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen om at vinde en flaske Aalborg Jubilæums Akvavit samt akvavitglas, skal I blot skrive en hilsen til mig i kommentarfeltet. Tirsdag aften trækker jeg lod blandt svarene og finder to vindere 🙂
Her til sidst må jeg lige vise jer dette fine billede af to søde Rasmus’er, som havde optur på efter en god frokost med akvavit, som blev sluttet af med kaffe og de fineste små kartoffelkager!
Frank Rasmussen skriver
Det ser rigtigt lækkert ud. Det skal afprøves en weekend, hvor jeg har tid til at lave fejl 😉
Lillian skriver
Hvor ser det lækkert ud.
Her spiser vi en sildemad hver der til frokost med en snaps til.
Annette Pedersen skriver
Respekt intet andet……og helt sikkert, den opskrift skal prøves af. Masterchef har mødt sin overmand. Jeg er begejstret <3
PandekagePiraten skriver
Det er altså bare nogle super lækre billeder 🙂 !
kim hansen skriver
hold da helt op hvor blir man sulten, dygtige kokke og dygtig fotograf.
lækkert mad og lækre billeder.
Lilli Pedersen skriver
Superfine billeder som giver lyst til at prøve denne menu. Desuden en rigtig god opskrift på Bondegårds-desserten. Mange hilsner Lilli
pia sroka skriver
Det skal helt sikkert prøves, det ser virkeligt lækkert ud, måske til vores påskefrokost, min datter er udlært kok, så hun vil helt sikkert afprøve denne opskrift, som jo også kan bruges til andet formål
Linda Thyregod skriver
Jeg havde aldrig troet, at man kunne bruge Aalborg Jubilæums Akvavit i en dessert, men spændende lyder og ser det ud. Det skal prøves!!!
Kirsten Bay skriver
Man kan kun blive rigtig godt misundelig – jeg skal da helt sikkert lave den dessert….
:-)))
kh Kirsten Bay
jørn jørgensen skriver
Ser lækker ud. Den skal afprøves i moregen, og serveres for gæster på lørdag.
Karina Kokholm skriver
Det giver stof til eftertanke, at en sild kan se så æstetisk og elegant ud, når man er vant til en sildemad overdængt med karrysalat. Det er måske tid til fornyelse…
Per Halberg skriver
Godt at se en dansk tradition fornyet på bedste vis.
Johnny Barsøe skriver
Det lyder bare så lækkert og så de billeder. Sluuuurrrppp !!!
Hvilken tirsdag trækker du lod ?? Hver tirsdag måske !!
Anne au Chocolat skriver
TAK for alle jeres fine kommentarer 🙂
Kh Anne
Hersom skriver
Det lyder simpelthen himmelsk!
Den opskrift skal afprøves inden længe 😀
Kaj Gravesen skriver
Det er ellers en rigtig god opskrift du der har gravet frem.
Anne au Chocolat skriver
Kære Kaj
Det er jeg glad for, at du synes 🙂
Kh Anne
Eva Sørensen skriver
Hvor ser det lækkert ud!:)