Jeg er stadig nordenfjords og nyder det fuldt ud. I en hel uge har jeg helliget mig den nordjyske natur, luft og havet. Og så har jeg spist vidunderlig mad og slappet noget så fantastisk af. I morgen går turen dog atter sydøst på, og jeg glæder mig faktisk også til at komme hjem til Nørrebro igen.
I aftes spiste jeg en guddommelig middag på den hyggelige Restaurant Mortens Kro i Aalborg med mine forældre. Alle retterne sad lige i skabet og talte tydeligt til mit store madhjerte. Desserten var virkelig perfekt, og jeg gad utroligt godt prøve at genskabe den til nytår, men da jeg først kommer hjem sent i morgen aften, bliver det svært at nå. I stedet har jeg tænkt mig at lave den chokolademousse, jeg blev introduceret til hos Valrhona i slutningen af november og så toppe den af med et blødt og sprødt og syrligt sødt indslag. Da mine veninder, jeg skal fejre nytår med, også læser chokobloggen, lader jeg toppingen være en overraskelse.
Tilbage til Mortens lille juledessert-landskab, som bestod af en lækker blød nougat-iscreme, en syrlig men sødmefuld sorbet lavet på klementin og en række knasende sprøde elementer i form af lækre små kirsebærmarengs, ristede hasselnødder og krystalliseret chokolade. Derudover var der også en lille fræk sød og sej kokostop og nogle syrlige stjerner af havtornskum. Og så fik jeg tilmed en hel kop chokolade crème brûlée for mig selv. Den var proppet med nuanceret chokoladesmag, smukt cremet og beriget med et karamelliseret sukkerlag, der havde det helt perfekte sprøde knæk.
Sådan en dessert kunne jeg snildt spise nogle flere af 🙂
Ida skriver
Mmm det lyder lækkert! På trods af at jeg bor i Aalborg, har jeg stadig et besøg på Mortens Kro tilgode. Heldigvis bliver der rettet op på det i det nye år, og jeg glæder mig helt vildt. Din beskrivelse af desserten har bestemt ikke gjort forventningens glæde mindre!
Grøntsagspigen skriver
Nougatis og klementin sorbet, det lyder som en rigtig lækkerbisken, og smukt ser det ud.
Maja skriver
Mmmmm-mega-mums. Jeg er lige blevet ustyrlig lækkersulten. Hvorfor besøger jeg ikke Aalborg lidt oftere? 🙂
Jane skriver
Mums!!! Det ser virkelig guddommelig lækkert ud. Tak, det gav mig inspiration til nytårsdesserten.
Rigtig godt nytår
Gita Street skriver
Det ser ret lækkert ud. Det fylder en del mere på tallerkenen end jeg har oplevet på Mortens Kro, men det ser ud til at være på en lækker måde.
Marian skriver
Jeg har spist på næsten alle restauranter i Aalborg. Næsten. Men Mortens Kro mangler jeg. Den dessert ser vidunderlig ud og selvom kl. kun er 8 om morgenen kunne jeg sagtens lige nyde sådan en fætter….
Nanna Planck Drost-Nissen skriver
Kære Anne ….Dejligt at høre du har nydt ugen i det nordjyske sammen med din familie !!! fået slappet af og indåndet naturen skønne luft og kraft deroppe!!! I er jo en travl familie og for at klare hverdagen må man lades op ind imellem og det tror jeg i er gode til…..Jeg har netop lavet vores Nyt Års dessert efter bestilling (herren i huset) Panne cotta lavet med kærlig hånd – den skal serveres med en bl.a frugt colli som jeg også har kælet lidt for….Jeg sender mine bedste ønsker om et godt Nyt År for dig og dine….et nyt år med ny inspiration og glæder i denne “Søde Verden”
Nanna Planck Drost-Nissen skriver
Altså ikke Bl.a men blandet….det går lidt hurtigt ind imellem…
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida
Lov mig at du besøger Mortens Kro i det nye år 🙂
Godt nytår.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Grøntsagspigen
Det var virkelig en himmelsk kombination!
Godt nytår 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Maja
Der er ikke andet for end at tage nordpå 🙂
Godt nytår!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Det glæder mig at høre at desserten kunne inspirere!
Godt nytår.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Gita
Den var himmelsk 🙂
Godt nytår!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marian
Du kan godt glæde dig til at prøve Mortens Kro i det nye år 🙂
Godt nytår!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Tusind tak for din søde hilsen. Det lyder vel nok lækkert med panna cotta!
Rigtig godt nytår til dig.
Kh Anne
Anders Damm skriver
Godt at se andre få øjnene op for Aalborgs bedste restaurant:)
Anne au Chocolat skriver
Kære Anders,
Ja men du manglede 😉
Det var en sand fornøjelse og et dejligt gensyn med Morten! Det er ca. 12 år siden, at jeg spiste hos ham sidst 🙂
Peter skriver
Crème brûlée fra Mortens Kro smager jo så dejligt, virkelig godt!
Jeg er lidt på udkig efter samme dessert i Aalborg bare på en anden restaurant.
Nogle der ved hvor dette kan fås?
restaurantaalborg.dk har endnu ikke lavet en dessert kategori..
Ville ellers være nemt med et hurtigt overblik.
Håber at høre fra jer 🙂
Peter skriver
Ups, skrev lige forkert 🙂
http://restaurantaalborg.dk/