E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En lille æbletærte

23. oktober 2009 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

æbletærte

Jeg bliver i det franske tema og deler min opskrift på lækre små æbletærter med jer. Tærterne består af en mørdejsbund, crème pâtissière, skiver af æbler, sukker og kanel og et par smørklatter – alle skønne ting!
Crème pâtissière er egentlig bare det franske ord for kagecreme. Men det er til gengæld meget fransk at lade denne creme indgå i tærtens komposition. Det gælder ikke kun tærter med æble, men også andre frugter som pære, blommer og nektarin. Uanset hvilken frugttærte bidrager crèmen med en ekstra fløjsblød fornemmelse og en rund smag af vanille.

Man støder også tit på frugttærter hos de franske bagere, hvor crèmen er vendt med en frangipane (mandelcreme). Og sådan laver den kendte Lenôtre også sin pæretærte – Poires Bourdaloue.
Her er opskriften på æbletærte – uden mandelcreme, men med mandler i mørdejen:

Mandelmørdej:

210 g hvedemel
60 g mandler, ”en poudre” – blendet til mandelmel
60 g flormelis
125 g koldt smør
90 ml koldt vand

Kør mel, mandelmel og flormelis i en røremaskine. Put derefter smørret i lidt efter lidt i tynde skiver, og kør indtil det ligner ”revet parmesan”. Kom derefter vandet i og kør lidt mere. Saml til sidst dejen med hænderne ganske hurtigt, da mørdeje bliver seje, hvis de arbejdes for meget. Læg dejen på køl i en times tid. Rul derefter dejen tyndt ud på et let melet bord og udstik den med en passende rund udstikker. Fordel de udstukkede deje i de smurte små forme. Blindbag dem  i 10-15 minutter ved 185 grader.

Crème Pâtissière:

350 ml mælk
1 vanillestang
30 g maizena
100 g sukker
4 æggeblommer

Bring mælken, halvdelen af sukkeret og vaniljestang, tømt for korn, i kog. Pisk æggeblommer, resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena godt sammen med piskeris. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og rør godt sammen, inden det hældes tilbage i gryden og koges godt igennem under kraftig piskning. Afkøl i koldt vand. Sæt på køl, til den skal bruges. Hvis den er meget fast, kan man røre den ”løs” med en ske.

Fyld:

4 Ingrid Marie æbler
30 g rørsukker
1 spsk. kanel
30 g smør

Del æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær dem i 2-3 mm tynde både.

Tærten samles ved at putte 20 g (stor spsk.) crème i hver bund, som smøres ud. Fordel derefter æblerne i en vifte. Bland rørsukker og kanel og drys over æblerne. Smelt smørret og pensl på. Bag tærterne i 15 minutter ved 175 grader.

Skrevet i: Uncategorized Tags: æble, kagecreme, kanel, mørdej

Previous Post: « Riz au lait – en sød fransk risengrød
Next Post: Le pain aux raisins »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne skriver

    23. oktober 2009 kl. 18:45

    Hej Anne

    Hvor ser de tærter fine ud!!

    Tak for at du øser af al din viden. Jeg kunne vildt godt tænke mig at lære noget mere om fransk madlavning, men har ikke lige fundet ud af, hvor jeg skal starte. Men nu kan jeg jo så gøre det hos Anneauchocolat:)

    God weekend.
    Hilsner Hanne

  2. anneauchocolat skriver

    24. oktober 2009 kl. 12:07

    Kære Hanne,

    Tak for dine søde ord. Jeg vil bestemt gerne lære dig mere om fransk madlavning og -traditioner. Du må bare sige til hvad du vil vide.. hehe.. ellers lover jeg at komme med mange flere franske indslag fremover!

    God weekend til dig også!

    Kh Anne

  3. Katrine skriver

    28. oktober 2011 kl. 15:17

    Hej Anne:-)
    Jeg får besøg af nogle veninder her i weekenden, og synes de her små æbletærter passer perfekt til årstiden, plus de ser vildt lækre ud! Problemet er bare at der er to som ikke kan tåle mælk. Derfor tænkte jeg om sojamælk eller laktosefri mælk godt kunne bruges i stedet for alm. mælk, eller om jeg bare skal satse på en helt anden dessert?
    KH Katrine.

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 16:47

    Kære Katrine
    Jeg tror godt, at cremen kan laves med laktosefrimælk! Tror til gengæld ikke at soyamælk dur smagsmæssigt. Men ellers hvad med en æblecrumble i stedet ? Det er jo også lækkert 🙂
    Kh Anne

  5. Katrine skriver

    28. oktober 2011 kl. 17:42

    Kære Anna,
    tusind tak for hjælpen, det tror jeg jeg vil prøve istedet så!
    god weekend:-)

  6. mo skriver

    16. september 2012 kl. 13:59

    Hej Anne
    Jeg har netop lavede dine små æbletærter og mums de er gode. Håber det er i orden at jeg har linket til din opskrift.
    Mange søde hilsner
    Lisbeth

  7. mo skriver

    16. september 2012 kl. 14:02

    Ups, der skulle have stået bagt og ikke lavede…

  8. Sif Christensen skriver

    30. maj 2013 kl. 10:39

    Hej Anne,

    Hvor mange små tærter bliver der af denne opskrift? Og kan man lave én stor tærte i stedet? Skal have barnedåb i weekenden og synes denne opskrift lyder helt super :o)

    På forhånd tak for svar.

    Venlig hilsen

    Sif

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2013 kl. 22:29

    Kære Sif
    Jeg er ret sikker på, at denne opskrift bliver til én stor tærte! Den skal bare bages noget længere 🙂

    Det er mange år siden, at jeg lavede den, så kan ikke helt huske det!

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap