E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En nem dessert på en lækker sommeraften – pandekage, banan og chokolade

6. juni 2010 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

I aftes var en af de der lækre lune sommeraftener, jeg holder så utroligt meget af. Sommer, god mad og skøn vin. Min kæreste og jeg var tidligere på dagen kørt forbi Farmers Market i Jægersborggade for at sige hej til Mette og Christopher fra Din Baghave og for at købe deres lækre hvide og grønne asparges, som de havde hentet hos Søren Wiuff.

Vi købte også en kæmpe gulerod og lavede en alletiders middag, hvor vi brugte de hvide asparges som forret à la asparges vinaigrette, og til hovedretten indgik de grønne asparges både i grillet og rå form som garniture til et par store saftige entrecôtes sammen med en perlebyg-salat med masser af urter. Og nå ja.. kæmpe guleroden stegte vi hel i ovnen med lidt olivenolie, salt og peber – med kraftig inspiration fra Din Baghaves Mette – og trancherede den ved bordet. Det er utroligt hvor meget en gulerod kan smage af..
Vi drak skøn hvid og rød fransk biovin til vores mad.

Problemet opstod først, da vi havde spist hovedretten; vi havde nemlig ikke købt ind til dessert, hvor dum har man lov til at være!!! Heldigvis havde vi amerikanske pandekager i fryseren tilovers fra en tidligere brunch. Derudover havde vi bananer og Callebaut chokoladeknapper… og en to tre vupti så var der fremtryllet en lækker dessert, som ses på billedet med sammen aftensolen på Østerbro.  Mmm.. det blev en hyggelig sød lille afslutning på vores dejlige middag.

Skrevet i: Uncategorized Tags: aftensol, banan, Callebaut, chokolade, Din Baghave, Farmers Market, Jægersborggade, pandekager, sommer, sommeraften, Søren Wiuff

Previous Post: « På chokolademuseum i Barcelona
Next Post: Cookies med to slags Valrhona chokolader »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou skriver

    6. juni 2010 kl. 17:39

    Sikke en skøn ‘nødløsning’ 🙂

  2. Hanne K skriver

    6. juni 2010 kl. 18:19

    Kære Anne
    Hvor mine tænder løber i vand … skøn, skøn middag I der fik.
    Asparges med en vinaigrette, det skal jeg simplethen have prøvet af inden så længe.
    Kh Hanne

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2010 kl. 22:22

    Kære Malou,
    Det var nemlig en skøn lille nødløsning 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2010 kl. 22:25

    Kære Hanne,
    Jeg har lige sendt en mail til dig 🙂

  5. Louise skriver

    7. juni 2010 kl. 13:18

    Hvis desserten var ligeså god som udsigten, så må jeg prøve den også :-). Det lyder da i hvert fald som en god nødløsning. Må afprøves næste gang solen skinner på disse breddegrader.

  6. Louise skriver

    7. juni 2010 kl. 15:22

    Jeg læste lige om din hang til fransk også og tænkte at du måske kunne have lyst til at læse med på denne blog: http://ondinecheznanou.blogspot.com/

  7. Anne au Chocolat skriver

    7. juni 2010 kl. 15:58

    Hej Louise,
    jeg læser allerede denne lækre franske blog 🙂

  8. Linda skriver

    7. juni 2010 kl. 19:43

    Jeg var også forbi dem. De har virkelig nogle lækre ting. Glæder mig til de åbner butikken 🙂 Har du mon en opskrift på perlebygsalaten? Det hele lyder som altid virkeligvirkelig godt.

  9. Louise skriver

    7. juni 2010 kl. 19:58

    Selvfølgelig gør du det – ku’ jo også have tjekket din blogroll lidt bedre ud…

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2010 kl. 09:00

    Hej Linda,
    Det var min kæreste som lavede salaten, og kogte vist bare perlebyggen og kølede den lidt ned inden han vendte citronsaft, olivenolie, salt og peber, friske urter (efter eget valg) og friske asparges i. Salaten kan jo varieres i det uendelige, men vi ville gerne holde den simpel da vi også havde bøffen og guleroden 😉

    Hej igen Louise,
    Jeg satte hende først på min blogroll efter du havde skrevet (fordi jeg læser den tit, men bare ikke lige havde linket til hende endnu) så du kiggede formentlig godt nok efter! 🙂 God onsdag!!

Trackbacks

  1. En nem dessert på en lækker sommeraften – pandekage, banan og chokolade | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    6. juni 2010 kl. 16:19

    […] Go here to see the original: En nem dessert på en lækker sommeraften – pandekage, banan og chokolade […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap