E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En tallerkenfuld sommerkærlighed

20. august 2012 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Jeg fortsætter lige mit morgenmad-men-det-kunne-lige-så-vel-være-dessert-tema på bloggen her til morgen. I går nød jeg nemlig denne tallerkenfuld sommerkærlighed til den store guldmedalje. Den bestod af skiver af banan, syrligt søde og meget modne røde hindbær, smukke og lige så røde kerner fra et granatæble, kokos og fintrevet mørk chokolade. Enkelhed er nogle gang det allerfineste!

Det var en sød start på min søndag, som fik en endnu sødere afslutning med Dessertaften på Søllerød Kro, som jeg glæder mig til at blogge om en af de kommende dage.

God mandag til jer alle!

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Sød og chokoladet morgengrød
Next Post: Små chokolader til kaffen og lidt om weekendens Kagefestival »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    20. august 2012 kl. 16:13

    Og mig som troede at bananen var hvid chokolade – det havde hvert fald været en desserts morgenmad, Anne ;)!
    Det ser super lækkert og fint ud!

  2. Helle skriver

    20. august 2012 kl. 17:26

    Hej Anne!
    Mnm, sikke lækker din morgenmad ser ud! 🙂
    Jeg har et lille spørgsmål til dig, som jeg håber du kan hjælpe mig med. 🙂 Jeg blir færdiguddannet her lige om lidt, og vil i den forbindelse gerne servere champagne/asti til lykønskende folk. Jeg plejer at lave jordbær dyppet i mørk chokolade til, men eftersom jordbær er udenfor sæson nu, vil jeg høre om du har et godt alternativ til de søde jordbær, som ville passe til i stedet?
    Vh. fra Helle

  3. Maries Madblog skriver

    20. august 2012 kl. 20:49

    Du får det altid til at se så appetitligt ud, Anne!

  4. Julie skriver

    21. august 2012 kl. 09:32

    Uhm hvor ser det fantastisk lækkert ud! Det ville jeg uden tvivl også nyde at sætte tænderne i (:

  5. SophieC skriver

    21. august 2012 kl. 14:59

    Hold op hvor ser det dejligt ud! Mums!

  6. Zoë skriver

    23. august 2012 kl. 16:53

    Ahhh men altså, hvor set det lækkert ud:-)

  7. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2012 kl. 08:15

    Kære Laura
    Hihihi det kunne det snildt have været! Jeg dryssede hvid chokolade på min morgenmad her til morgen 🙂

    Kh Anne

    Ps. God fredag

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2012 kl. 08:16

    Kære Helle

    Tak for din hilsen. Hvad med skiver af banan overtrukket med lys og mørk chokolade og dyppet i kokos eller ristede hasselnødder?

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2012 kl. 08:17

    Kære Marie
    Tak for sidst 🙂
    Smuk mad smager bare bedre!

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2012 kl. 08:18

    Kære Julie
    Ja det var en lækker, simpel og smuk tallerken 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2012 kl. 08:18

    Kære SophieC

    Smuk morgenmad er det bedste 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2012 kl. 08:18

    Kære Zoë
    tusind tak 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap