Havregrød er hos mig en tilbagevendende vinterspise, som især smager godt, når jeg husker dagligt at tilføre den en vis mængde af variation. Med variation mener jeg forskellige bær, frugter, sukkertyper, nødder og chokolade. Man kan faktisk let gøre en almindelig grød super lækker – både visuelt og smagsmæssigt. Jeg sætter en ære i at gøre min grød så interessant og så lækker som muligt, og jeg har også altid haft lidt af et had-kærlighedsforhold til ’plain’ havregrød. Havregryn og vand, kogt med lidt salt, smager egentlig ok, men det keder mig i længden og derfor har jeg svært ved at komme igennem en hel portion.
Derfor varierer jeg en masse min havregrød med:
Små æbletern, rosiner og kanel
Skiver af banan og hakkede valnødder
Blåbær og hakkede mandler
Nutella (!)
De sidste par dage har den ovenstående himmelske hindbær-havregrød hittet hjemme hos mig 🙂
Hvordan gør man ? Man koger såmænd bare sin morgengrød næsten færdig, smager til med fleur de sel fra Camargue, kaster en håndfuld frosne hindbær i, rører forsigtigt indtil bærrene er optøede og hælder til allersidst lidt agave-sirup ovenpå! En meget lækker morgenmad, som jeg tror kunne gøres endnu mere lækker toppet af med lidt ristede mandler, som kunne give den crunchiness jeg elsker!
