E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Himmelsk hindbær-havregrød

9. marts 2010 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

P1030731

Havregrød er hos mig en tilbagevendende vinterspise, som især smager godt, når jeg husker dagligt at tilføre den en vis mængde af variation. Med variation mener jeg forskellige bær, frugter, sukkertyper, nødder og chokolade. Man kan faktisk let gøre en almindelig grød super lækker – både visuelt og smagsmæssigt. Jeg sætter en ære i at gøre min grød så interessant og så lækker som muligt, og jeg har også altid haft lidt af et had-kærlighedsforhold til ’plain’ havregrød. Havregryn og vand, kogt med lidt salt, smager egentlig ok, men det keder mig i længden og derfor har jeg svært ved at komme igennem en hel portion.

Derfor varierer jeg en masse min havregrød med:

Små æbletern, rosiner og kanel

Skiver af banan og hakkede valnødder

Blåbær og hakkede mandler

Nutella (!)

De sidste par dage har den ovenstående himmelske hindbær-havregrød hittet hjemme hos mig 🙂

Hvordan gør man ? Man koger såmænd bare sin morgengrød næsten færdig, smager til med fleur de sel fra Camargue,  kaster en håndfuld frosne hindbær i, rører forsigtigt indtil bærrene er optøede og hælder til allersidst lidt agave-sirup ovenpå! En meget lækker morgenmad, som jeg tror kunne gøres endnu mere lækker toppet af med lidt ristede mandler, som kunne give den crunchiness jeg elsker!

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Karameller fra Nice
Next Post: Madsnobberi vs. Chokomani »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Christine skriver

    9. marts 2010 kl. 14:42

    God ide!
    Jeg koger havregrød hver morgen til børnene og jeg trængte til inspiration til variation. Revet æble, kaneldrys og bananmos kunne godt bruge til konkurrence fra hindbær. Jeg må se hvad de siger til det i morgen – og så snupper vi voksne en lille håndfuld hakkede nødder i også.

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. marts 2010 kl. 14:48

    Jeg glæder mig til at høre, hvad børnene siger til hindbær-grød 🙂

  3. Bitten skriver

    11. marts 2010 kl. 10:29

    Mmm, det lyder fantastisk!
    Dog tilbereder jeg altid min havregrød i mikroovn, og det kan måske ikke helt kombineres, men så må jeg prøve det med hindbær de morgener jeg har lidt ekstra tid 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    11. marts 2010 kl. 11:12

    Du kan sagtens putte hindbær ned i den næsten færdigkogte mikroovns-grød! 🙂 Er sikker på at du bare skal give det 20-30 sekunder derefter. God fornøjelse!

  5. Ann-Christine skriver

    11. marts 2010 kl. 21:44

    De ELSKER det! 🙂
    Hindbær igår og jordbær i dag. Sødet med en halv banan og til os voksne kom jeg en lille smule hakkede mandler på toppen. Det smager jo fantastisk!

  6. Mette skriver

    7. april 2010 kl. 21:34

    Det er virkeligt lækkert! Jeg har også prøvet med jordbær, og det var også rigtig godt.

    Jeg laver også min havregrød i mikroovnen og har opdaget, at man skal koge grøden stort set færdig, inden bærrene tilføjes og det hele får lidt mere. Mikroovnen varmer nemlig mest på bærrene end selve grøden, så hvis de kommer for tidligt i, resulterer det i en grød, der skal have meget længere tid end normalt for at blive ordentlig tyk, samt meget varme, nærmest udkogte bær.

    Jeg er også ret glad for Granolavarianten: Havregrød drysset med kanel og toppet med frisk æble, banan, rosiner, hakkede nødder og lidt kokosmel. Uhm det er også godt, og så mætter det meget.

  7. Anne au Chocolat skriver

    7. april 2010 kl. 21:51

    Uhm, det sidste lyder super dejligt Mette 🙂

Trackbacks

  1. Havregrød med bær, banan og smag af sol og sommer siger:
    7. marts 2013 kl. 19:18

    […] Anne, som i den grad har forstand på god chokolade, fik jeg inspiration til at udvide […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap