E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hindbærsnitten fra Meyers Bageri

26. januar 2011 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Som spået kom jeg i går hjem med en dejlig kage fra Meyers Bageri.
Inde i den fine lille butik forelskede jeg mig i hindbærsnitten, og da jeg kom hjem til mig selv og satte tænderne i den, udviklede det sig til ren kærlighed! Jeg indrømmer gerne, at jeg altid har været så stor fan af alle hindbærsnitter fra de fleste gode bagerier, og at jeg også holder af dem med glasur på. Men denne snitte. Denne snitte var langt mere raffineret i smagen, end jeg havde turdet håbe. Smagen af vanille var gennemtrængende og passede perfekt til det syrligt søde fyld af hindbær. Min seje madskribent-veninde Marie Holm, som i øvrigt har været redaktør og tekstforfatter på Claus Meyers kogebog Meyers Bageri, havde i forvejen fortalt mig, at der var mandler i dejen og sukkerkrystaller på toppen, mmm det var godt!! Cykl forbi Jægersborggade og smag en snitte (og tag en kaffe på Kollektivet :))

Skrevet i: Uncategorized Tags: hindbær, hindbærsnitter, Meyers Bageri

Previous Post: « Mille-feuille
Next Post: Kunsten at organisere sig! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. M.U.M.S skriver

    26. januar 2011 kl. 15:29

    Mmmm… er selv helt vild med Meyers Bageri og generelt bare mad, brød og kager og andre søde sager 🙂 Jeg har dog aldrig rigtig startet en kærlighedsaffære med hindbærsnitterne, men den hindbærsnitte du viser her og din beskrivelse af den får mig virklig lyst til at forsøge næste gang jeg kommer forbi Meyers Bageri 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. januar 2011 kl. 00:24

    Det må du love mig at gøre! Glæder mig til at høre hvad du synes om snitten 🙂

    Alt godt
    Anne au C

  3. Sofie Maria skriver

    27. januar 2011 kl. 13:16

    Min skønne veninde har fødselsdag idag, og da jeg spurgte hende hvilken kage hun allerhelst ville have at jeg bagte til hende, var svaret hindbærsnitter! Istedet for selv at gå igang i køkkenet, fulgte jeg dit råd, og har netop været forbi Jægersborggade og forsyne mig med 3 stk kæmpe (!) hindbærsnitter 🙂 Mmm glæder mig til at smage…

  4. Anne au Chocolat skriver

    27. januar 2011 kl. 13:51

    Kære Sofie Maria,

    Det glæder mig at høre, at du smuttede forbi bageriet for at købe et par lækre snitter! Hyg dig med dem, og veninde 🙂

    Kh Anne

  5. Naja skriver

    9. februar 2011 kl. 21:18

    Hej Anne

    Er også ganske betaget af det lille bageri i Jærgersborggade. Er ud ovre de ‘rigtige’ søde sager er jeg også faldet pladask for deres lækre sprøde rugbrødsbar med blødt fyld proppet med dadler, tranbær og nødder. Jeg har forgæves søgt nettet tyndt for en opskrift på noget lignende. Selv om det måske er i yderkanten af din passion- da det jo ikke er rigtig kage- vil jeg dog høre om du mon kunne have et bud på dette?

    Og så i øvrigt tak for en (alt for 🙂 inspirerende blog!

    Naja

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2011 kl. 21:29

    Kære Naja

    Tak for en dejlig kommentar:)

    Jeg er selv meget glad for de små himmelske rugbrødssager! Det er længe siden, jeg selv har bagt rugbrød, men jeg vil lige spørge en god madven til råds! Og så vender jeg tilbage!

    Alt godt,
    Anne

  7. Ulla-Britt Kronlund Olsen skriver

    5. april 2011 kl. 21:01

    Hej Anne,

    Sikke en skøn blog du har, den vil jeg til at følge flittigt:)
    Jeg talte kort med dig på Chokolademessen i år, jeg stod for standen: Meyers Bageri. Jeg og min kollega står for at lave hindbærsnitterne (…og de andre kager) i Meyers Bageri i Jægersborggade og det er dejligt at høre du har kastet din kærlighed på dem:)

    Vh Ulla

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2011 kl. 12:42

    Kære Ulla
    Jeg har været forbi flere gange nede i bageriet siden og har altid gerne ville sige hej til dig, men det ser ud til du har travlt! 🙂
    Næste gang hilser jeg. Jeg var der forresten også i går for at købe en hindbærsnitte 🙂
    Kh Anne

  9. Dorthe Nielsen skriver

    24. september 2011 kl. 12:03

    Jeg har fra Oslo fået det lækreste nøddebrød. Har selv lavet en opskrift på et lignende brød, ved at sammenligne flere opskrifter.
    Her er “mit” frugt-nøddebrød, der er et rigtigt luksusbrød med masser af frugt og nødder og en smule syre fra ymeren.

    Ingredienser
    250 g ymer eller Cultura
    200 g hvedemel
    100 g rugmel
    30-50 g lys eller mørk sirup (jeg brugte den lyse)
    1½-2 g salt
    20-25 g gær
    20 g smør stuetemperatur eller 3 spsk. olie i stedet for (jeg brugte smør)
    Lidt kanel (max en teskefuld)
    100 g hele eller halve hasselnødder (kan udskiftes med andre nødder, men jeg brugte kun hasselnødder)
    150 g frugt: 2/3 tørrede abrikoser (kan skæres i mindre stykker) 1/3 rosiner (evt. tranebær)

    Opløs gæren og bland ovenstående ingredienser i en foodprocessor undtagen nødder og frugter. De kommes i til sidst.

    Dejen bliver meget lind.

    Kommes i en skål med tætsluttende låg og hæver ca. ½ time i varmt vandbad eller ½ time ved radiatoren med et klæde over.
    Kom lidt mel på bordet og lidt på fingrene, da dejen hænger i.
    Form dejen (så meget det nu er muligt) til 2 brød, der lægges på en bageplade og hæver overdækket et lunt sted 45-60 min.

    Pensles med pisket æg for at give brødene lidt farve.

    I alm. ovn bages brødene ca. 35 min. Sættes ind ved 250 grader, og der skrues så ned til 200 grader.

    (Har hørt, at man kan stille en lille skål vand i ovnen, evt. også smide lidt ind på pladen, for at gøre skorpen mere sprød)

    Brødet smager godt med en god skæreost og/eller lidt marmelade efter smag.

Trackbacks

  1. Hindbærsnitter - nemme og super lækre med mandelmel | Valdemarsro siger:
    30. maj 2011 kl. 07:32

    […] mange år siden jeg sidst havde bagt hindbærsnitter, i lørdags fik jeg lyst til dem igen. Anne havde min opmærksomhed, da hun i forbindelse med en hindbærsnitte nævnte mandelmel som en del af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap