E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Is med grøn matcha te fra Letz Sushi

22. december 2011 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Forleden mødte jeg Sara Mina på Nørrebro. Sara Mina deltog også i Kokkekampen, men jeg har faktisk ikke set hende siden. Det var et utroligt hyggeligt gensyn lige midt på Elmegade – men kort da Sara Mina var på vej hen til Letz Sushi på samme gade, som hun bestyrer. Hun inviterede mig indenfor, og vi snakkede videre om mad og restauranter – som I nok kan regne ud, er hun også et passioneret madøre. Selvom vi kunne have pludret om mad i evigheder, skulle vi begge videre i teksten. Sara Mina skulle arbejde, og jeg hjem og koge karamel. Inden jeg gik, fik jeg lige en portion is med grøn matcha te med i hånden.
Jeg gik direkte hjem og smagte isen, inden jeg kastede mig ud i karamelkunsten.
Tidligere på året så I mig lave japansk-franske grønne financiers med matcha te, og billedet nedenfor stammer også fra kagerne in the making. Så grønt og smukt er matcha te-pulveret, hvis I ikke har set det før. Matcha te har en yderst unik smag, som man for det meste enten er helt vild med eller slet ikke kan foredrage. Jeg hælder mest til at være helt vild med den 🙂 I denne is er smagen udpræget subtil, hvor den i financierne er mere nedtonet på grund den brunede smør og mandlerne.

Har I smagt søde sager lavet med matcha te ? Det kan godt anbefales – også selvom det ikke er så julet!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Elmegade, Letz Sushi, matcha, matcha te

Previous Post: « Chokoladetrøfler og vinderen af Meyers Kager
Next Post: Kirsebærsauce fra Selleberg skal på årets Ris à l’amande »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. cyclonebill skriver

    22. december 2011 kl. 13:16

    Min kæreste lavede nogle fantastiske matcha-cupcakes for nylig: http://kua.dk/mad/2011/12/matcha-cupcakes/ – vi fik dem med sesam-flødeis til, det var dejligt 🙂

  2. modepistol skriver

    22. december 2011 kl. 15:52

    mums, det skal jeg helt klart prøve – så er det også kun en semi usund dessert;-)

    love
    modepistol

  3. Benedikte Capion skriver

    23. december 2011 kl. 09:18

    Mmm, hvor lyder det bare lækkert. Jeg er også “helt vild” med matcha’en og har faktisk ikke smagt den i søde sager endnu! Det må så absolut prøves…….

  4. Laura og Christine skriver

    23. december 2011 kl. 17:03

    Mums, hvor ser alt det på din blog bare super lækkert ud!
    Vi følger med fra nu af! 🙂

    Glædelig jul,
    Christine og Laura

  5. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2011 kl. 17:23

    Kære Cyclonebill
    Det ser lækkert ud 🙂 Og isen lyder vidunderlig.
    Glædelig jul!

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2011 kl. 17:24

    Kære modepistol
    Hehe, ja hvis man fokuserer på “grønt te”, er det meget sundt 😉
    Glædelig jul!

  7. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2011 kl. 17:25

    Kære Benedikte
    Det må du prøve ja 🙂
    Jeg er sikker på, at du bliver positivt overrasket!

  8. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2011 kl. 17:26

    Kære Laura og Christine
    Tak skal I have og glædelig jul til jer også!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap