E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Is med grøn matcha te fra Letz Sushi

22. december 2011 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Forleden mødte jeg Sara Mina på Nørrebro. Sara Mina deltog også i Kokkekampen, men jeg har faktisk ikke set hende siden. Det var et utroligt hyggeligt gensyn lige midt på Elmegade – men kort da Sara Mina var på vej hen til Letz Sushi på samme gade, som hun bestyrer. Hun inviterede mig indenfor, og vi snakkede videre om mad og restauranter – som I nok kan regne ud, er hun også et passioneret madøre. Selvom vi kunne have pludret om mad i evigheder, skulle vi begge videre i teksten. Sara Mina skulle arbejde, og jeg hjem og koge karamel. Inden jeg gik, fik jeg lige en portion is med grøn matcha te med i hånden.
Jeg gik direkte hjem og smagte isen, inden jeg kastede mig ud i karamelkunsten.
Tidligere på året så I mig lave japansk-franske grønne financiers med matcha te, og billedet nedenfor stammer også fra kagerne in the making. Så grønt og smukt er matcha te-pulveret, hvis I ikke har set det før. Matcha te har en yderst unik smag, som man for det meste enten er helt vild med eller slet ikke kan foredrage. Jeg hælder mest til at være helt vild med den 🙂 I denne is er smagen udpræget subtil, hvor den i financierne er mere nedtonet på grund den brunede smør og mandlerne.

Har I smagt søde sager lavet med matcha te ? Det kan godt anbefales – også selvom det ikke er så julet!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Elmegade, Letz Sushi, matcha, matcha te

Previous Post: « Chokoladetrøfler og vinderen af Meyers Kager
Next Post: Kirsebærsauce fra Selleberg skal på årets Ris à l’amande »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. cyclonebill skriver

    22. december 2011 kl. 13:16

    Min kæreste lavede nogle fantastiske matcha-cupcakes for nylig: http://kua.dk/mad/2011/12/matcha-cupcakes/ – vi fik dem med sesam-flødeis til, det var dejligt 🙂

  2. modepistol skriver

    22. december 2011 kl. 15:52

    mums, det skal jeg helt klart prøve – så er det også kun en semi usund dessert;-)

    love
    modepistol

  3. Benedikte Capion skriver

    23. december 2011 kl. 09:18

    Mmm, hvor lyder det bare lækkert. Jeg er også “helt vild” med matcha’en og har faktisk ikke smagt den i søde sager endnu! Det må så absolut prøves…….

  4. Laura og Christine skriver

    23. december 2011 kl. 17:03

    Mums, hvor ser alt det på din blog bare super lækkert ud!
    Vi følger med fra nu af! 🙂

    Glædelig jul,
    Christine og Laura

  5. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2011 kl. 17:23

    Kære Cyclonebill
    Det ser lækkert ud 🙂 Og isen lyder vidunderlig.
    Glædelig jul!

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2011 kl. 17:24

    Kære modepistol
    Hehe, ja hvis man fokuserer på “grønt te”, er det meget sundt 😉
    Glædelig jul!

  7. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2011 kl. 17:25

    Kære Benedikte
    Det må du prøve ja 🙂
    Jeg er sikker på, at du bliver positivt overrasket!

  8. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2011 kl. 17:26

    Kære Laura og Christine
    Tak skal I have og glædelig jul til jer også!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap