E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kage og fødselsdag i det spanske

15. juli 2012 af Anne au Chocolat 29 kommentarer

I dag fylder min tvillingebror og jeg 26 år, og vi har netop fejret starten på fødselsdagen med lækker cava-morgenmad med frugtsalat med mynte fra haven og skønne sprøde-men-bløde chokoladecroissanter på terrassen i Spanien! Min far siger allerede “så unger… nu er der ikke længe, til I fylder 30 🙂 ”

I går var jeg på konditori i Sant Féliu med mine forældre og spiste den lækre kage, I ser på billedet. En lille bid af praliné-himlen. I baggrunden ser I en kæmpe stor palmier. En knasendesprød sukkersød snegl af butterdej. Jeg er pludselig blevet i tvivl om, hvad sådan én hedder på dansk. Hvad er jeres bud? 🙂 Og har I nogensinde kastet jer ud i at lave dem selv ?

God søndag!
Kærligst,
Anne

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Nu kan du blive uddannet Chocolatier herhjemme!
Next Post: Ananastartar med mynte og yoghurtskum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kathy Hansen skriver

    15. juli 2012 kl. 10:16

    Palmier kunne godt minde om det engelske ord palm for palme, og ier kunne godt minde om øre eller ø, så måske hedder den Palmeøre / Palmeøer på dansk? Jeg googlede lidt på den og fandt en opskrift med palmiers, på engelsk kaldes de Elephant Ears.. De ser spøjse ud, dem må jeg prøve at lave 😀

    Her er en opskrift på Palmiers (Elephant ears)
    http://www.simplyrecipes.com/recipes/palmiers_elephant_ears/

  2. Sacha skriver

    15. juli 2012 kl. 10:30

    Jeg er ret sikker på at jeg har fået palmieren herhjemme, men husker den ikke under andet navn end Palmier.

    Tillykke med dagen, gætter på at vejret er noget bedre i det spanske end her noget længere nord på.

  3. Ditte Buus skriver

    15. juli 2012 kl. 11:03

    Hejsa. I Nordjylland hedder det vist en øretæve 😉

  4. SisBerri skriver

    15. juli 2012 kl. 11:25

    Jeg mener at det var sådan en der bare hed Fransk Snegl i den bager jeg arbejde i 🙂

  5. Laura skriver

    15. juli 2012 kl. 11:43

    Stort tillykke med dagen til dig og din tvillingebror, Anne (-: Kagen ser bare smadder lækker ud!

  6. Hanne skriver

    15. juli 2012 kl. 11:59

    Åh, en tvillingebror. Gid jeg havde sådan en. Har altid ønsket mig en bror, og så en tvillingebror.

    Meget smukt billede og sikke en dejlig måde og sted at fejre fødselsdag på. I er heldige.

  7. Sofie Maria skriver

    15. juli 2012 kl. 12:11

    Ja, Fransk snegl hed den også i den bager jeg arbejdede hos 😉

  8. Piskeriset skriver

    15. juli 2012 kl. 12:28

    Stort tillykke til jer begge. Håber I nyder dagen i fulde drag 🙂

  9. Mette Lindgaard skriver

    15. juli 2012 kl. 19:36

    Tillykke tillykke fine Anne. Håber I har haft en skøn dag! Har sendt dig en lille tanke, da jeg gik i chokoladen 🙂 Har så vist også fået lykønsket via de fleste medier nu.

  10. Lise skriver

    15. juli 2012 kl. 20:31

    Tillykke med fødselsdagen!
    Og lige en tak for alle dine smukke, inspirerende indlæg.

  11. Bettina Holst skriver

    15. juli 2012 kl. 21:57

    Tillykke med fødselsdagen. Har lige fundet din blog og her ser pænt indbydende og appetitligt ud 😀

  12. Camilla (Himmelske kager) skriver

    16. juli 2012 kl. 14:10

    Stort tillykke med fødselsdagen til jer begge. Da jeg var ung (fra 14-18 år – dvs for maaange år siden) arbejdede jeg i en bager, hvor vi kaldte dem franske snegle (ligesom andre har skrevet). De var dog ikke formet som den du viser, men formet som en traditionel snegl. Har aldrig prøvet at lave dem selv – men med en kageblog burde jeg jo prøve 🙂 God sommer!

  13. Marie skriver

    16. juli 2012 kl. 18:24

    Kære Anne,
    et lidt forsinket tillykke herfra! Håber du og din bror havde en fantastisk dag med masser af dejlig mad og fejring. I min barndom kaldte vi dem også franske snegle, og lavede dem indimellem, da de var nemme at lave med børn 🙂

  14. Lone Tingskou skriver

    16. juli 2012 kl. 22:16

    Stort tillykke med føsdagen! Det hedder en fransk snegl herhjemme og den har et ordentlig lag chokoladeglasur ovenpå. Den smager bare godt.

  15. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:22

    Kære Kathy

    Elefant Ears – det lyder sejt 🙂 Tak for research!

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:23

    Kære Sacha

    Tusind tak 🙂

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:23

    Kære Ditte

    Ja, jeg mindes også at have spist en øretæve tidligere i mit liv 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:24

    Kære Sisberri

    Ja, det sagde min mor vist også 🙂

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:24

    Kære Laura

    Tusind tak skal du have! Det var en lækker kage 😉

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:25

    Kære Hanna

    Tusind tak for en fin kommentar. Jeg føler mig også ganske heldig med min brormand 🙂

    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:26

    Kære Sofie Maria

    Jeg tror, at du har ret ! 🙂

    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:26

    Kære Piske

    TAK 🙂 Og det kan du tro, at vi gjorde!

    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:27

    Kære Mette

    Tusind tak for multi-lykønskninger! <3

    Kram

  24. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:27

    Kære Lise

    Af hjertet tak!

    Kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:28

    Kære Bettina

    Tusind tak – og det glæder mig at høre 🙂

    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:28

    Kære Camilla

    Mange tak for en fin og opklarende kommentar – og ja, du burde lave nogle 😉

    Kh Anne

  27. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:29

    Kære Marie

    Tusind tak skal du ha’! 🙂

    Kh Anne

  28. Anne au Chocolat skriver

    18. juli 2012 kl. 08:29

    Kære Lone

    Tak 🙂 Og uhm… lækkert med glasur!

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Om at være kreativ i det søde køkken - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:51

    […] Og her er et lille eksempel på, hvad jeg fik kreeret en eftermiddag alene hjemme i huset. Med små palmiers, nutella (som sammen med Snickers er my guilty but loveable pleasures no. 1 and 2) og ristede […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap