E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konditorsøndag hos Anarkisten Sif

19. juni 2012 af Anne au Chocolat 24 kommentarer

Søndag eftermiddag lånte jeg mine forældres bil og kørte op nordpå for at deltage i Konditorsøndag hos Anarkisten. Også kaldet Sif. Jeg har læst Sifs blog meget længe efterhånden og drømt lige fra start af om en dag at kunne sætte tænderne i nogle af hendes kager. Dagen kom i søndags. Jeg har mødt Sif et par gange før til Chokoladefestival og også i Salling i Aarhus, hvor jeg lavede Valrhona-demo inden jul. Sif boede nemlig indtil for et par måneder siden i Jylland, men nu er hun blevet sjællænder og holder konditorsøndage herovre. H U R R A!
Egentlig har jeg det en smule ambivalent ved at skrive dette indlæg og dele konditorsøndag med jer, da jeg_vil_være_sikker på at få plads til Sifs kagegilde igen næste gang : ) Men når det så er sagt, så fortjener sådan en kagekærlighedsdemonstration så meget opmærksomhed som overhovedet muligt. Og så må jeg bare være hurtig ved tasterne, når den næste konditorsøndag melder sig på banen. For jeg vil med igen!

Vi spiste 8 himmelske kager hjemme hos Sif i søndags. En hel kagemenu som vi også fik på skrift. Nedenfor ser I alle kagerne undtagen de små macarons med lemon curd og chokolade sablé’rne. Dem nåede jeg ikke at knipse billeder af desværre.

Vi lagde ud med denne choko-pecan-sag bestående af en bund af en lækker og lidt sej pecanmakron, dernæst en fløjlsblød romflødecreme, toppet med en guddommelig chokolademousse. Den dekorativt stribede kagekant hedder på fransk en biscuit joconde imprime.

Efter pecan-kagen spiste vi en rabarberkage, som I ser yderst til højre på nederste billede. Den bestod af en lækker let rabarbermousse, rabarberkompot, rabarbergelé samt en skøn og spongy biscuitbund.
Dernæst satte vi tænderne i ovenstående brownie med jordbærmousse på toppen. Ren comfort og instant pleasure! Mere behøver jeg vist ikke at sige. Jo! Brownien var lavet på Valrhonas skønne Alpaco, som Sif også elsker.

Dernæst hoppede vi ombord i lidt mere pecannød med denne kage bestående af ahornsirupmousse med kandiserede pecannødder på en lys luftig bund.

Og så kom vi til jordbærtærten, som klart er på top 3 over jordbærtærter, jeg spist i mit liv. Sif havde givet tærten et frækt twist med pistaciemazarin og jordbærkaramel under de friske jordbær. Den vil jeg gerne bestille et stykke af hele sommeren. Tak!

Denne fine charlotte royale kom på bordet som en overraskelse. Og hvilken overraskelse. Inde bag den smukke og velsmagende rouladefacade gemte sig en af de skønneste hindbærmousser, jeg har smagt i mit liv. Sif gav mig lov til at spise to stykker. Tak!

Sifs kager emmer af kvalitet og kærlighed, og jeg nød hver en bid. Jeg nåede aldrig den kagemur, de andre snakkede om. Det er aldrig sket for mig. Heller ikke efter to gange som dommer til Årets Kage.

Det nederste billede postede jeg på min Anneauchocolat Instagram i søndags, og det har resulteret i ikke mindre end 246 likes. Smukke kager er og bliver vejen frem, særligt når de smager lige så smukt!

Tak til Sif for at have proppet min søndag eftermiddag med velsmagende kagekærlighed en masse!

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Vanillet kompot af grønne rabarber og karamelliseret rugbrød samt yoghurt
Next Post: Kokospandekager med jordbær og mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Frederikke skriver

    19. juni 2012 kl. 07:51

    Åh gud, hvor ser de dog lækre ud!

  2. Sif skriver

    19. juni 2012 kl. 11:53

    Tusind tak for alle de pæne ord – og hyggeligt selskab! Glæder mig til at se dig igen.

  3. Nadia_h skriver

    19. juni 2012 kl. 12:28

    Den blog må da straks tjekkes ud, for jeg vil også til konditorsøndag 🙂
    Var så misundelig på de fine billeder på instragram.

  4. Astrid skriver

    19. juni 2012 kl. 13:35

    Uhh, det ser virkelig lækkert ud! Ville dog ønske at der var nogle billeder af kagernes indre.. Altså hvor de er skåret over 🙂

    Håber du kommer med til konditersøndag næste gang igen, så vi kan se flere skønne kager! 😀

  5. Benedikte Capion skriver

    19. juni 2012 kl. 17:37

    Helt bestemt vejen frem, for hvor er de smukke! Og ser SÅ indbydende ud… Heldige dig og dygtige Sif! 😉

  6. Ida skriver

    19. juni 2012 kl. 20:07

    Kagerne har hjemsøgt mig i mine drømme lige siden du viste dem på instagram! De er jo små kunstværker.

  7. Charlotte Christensen skriver

    19. juni 2012 kl. 20:33

    er en anelse misundelig lige nu…. Yum!!!

  8. Lea Carina Frederiksen skriver

    19. juni 2012 kl. 22:36

    WOW! Jeg læste på Sifs blog i går og mundvandet begyndte bogstavelig talt at løbe. Og så skulle jeg lige forbi din blog også – og se nu der. Nu kan jeg så endnu engang lade mundvandet løbe. Mmmm de ser altså alt for gode ud. Jeg er især ret interesseret i den sidste kage. Jeg er måske hindbærets største fan, så den er jeg lidt (læs: meget) misundelig på. MUMS! Bare man var så sej til at bage kager….

  9. Linn skriver

    20. juni 2012 kl. 11:00

    Det ser simpelthen så amazing ud. Jeg er vild med konceptet!

  10. foodfanatic skriver

    20. juni 2012 kl. 18:05

    Sikke nogle smukke kager søde Anne. Jeg vil med dig ud til Sif engang 🙂
    Kram Nadia

  11. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:11

    Kære Frederikke
    Jeg håber, at du engang får mulighed for at deltage i en konditoreftermiddag hos Sif! 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:12

    Kære Sif
    Tak for de skønne kager 🙂
    Vi ses snart igen!
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:12

    Kære Nadia_h
    Det er farligt med alle de søde instagrams 🙂
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:13

    Kære Astrid
    Jeg glæder mig også til at spise flere af Sifs skønne kager!
    🙂

    kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:14

    Kære Benedikte
    Ja, hun er dygtige hende Sif – og stjerneinspirerende!

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:15

    Kære Ida
    Ja, hele pakken er smuk, når det kommer til Sifs kager 🙂

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:15

    Kære Charlotte
    Det kan jeg godt forstå 😉

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:16

    Kære Lea
    Jeg elsker også hindbærret! 🙂
    Kh Anne
    Ps. øvelse gør mester!

  19. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:16

    Kære Linn
    Ja, jeg er også meget vild med Sif og hendes koncept!
    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2012 kl. 23:17

    Kære Nadia
    Det kunne være så hyggeligt at tage på sødt eventyr i Sifs magiske kageunivers med dig 🙂

    kh Anne

  21. Annlucy skriver

    21. juni 2012 kl. 18:22

    Øj hvor ser det bare lækkert ud.

  22. Anne au Chocolat skriver

    23. juni 2012 kl. 10:49

    Kære Annlucy

    Det var himmelsk 🙂

    Kh Anne

  23. Linda skriver

    25. september 2013 kl. 07:05

    Hej Anne
    Jeg faldt over denne tråd, da jeg søgte efter en opskrift på joconde. Og mums, hvor ser alle de kager da lækre ud!!
    Desværre er opslaget jo ikke helt nyt, og i mellemtiden er bloggen du henviser til, blevet lukket 🙁 Er den mon erstattet af en anden?
    Og skulle jeg mon være så heldig, at du har en opskrift på joconde – og gerne med noget lækkert fyld også? Og for pokker, den rabarbermoussekage ser lækker ud også! Har du mon en opskrift der også? Måske mest på bunden, som ser lækker, svampet ud.
    God dag til dig 🙂

  24. Thilde skriver

    22. februar 2014 kl. 12:54

    Hej Anne.
    Jeg må også med skuffelse konstatere at Sif har lukket sin blog. Har du hørt noget om det?
    Og bortset fra det: ELSKER DIN BLOG!!!! Kan ikke få nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap