E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Krymmel, kusine-kagekærlighed og en lille konkurrence

1. juli 2012 af Anne au Chocolat 115 kommentarer

I sidste uge modtog jeg en pakke med krymmel og kagepynt i alverdens former og farver fra Dr. Oetker samt nogle poser mandelmel. Meget mere om mandelmelet lige om lidt.
Krymmel skriger ikke ligefrem langt væk af kvalitet. Det kan vi vist godt blive enige om. Men til gengæld er der noget festligt og dejligt barnligt over disse små sukrede sager. Og jeg er da heller ikke mere hellig, end at chokoladeballaden fra mit allerførste blogindlæg var dækket til med krymmel. I massevis. Billedet stammer fra 2007, og det er næsten lige så længe siden, at jeg egentlig har brugt krymmel. Så da jeg fik en mail fra Dr. Oetker om jeg blandt andet havde lyst til at modtage krymmel, tøvede jeg også lidt. Men straks derefter kom jeg i tanke om min skønne søde kagepartner – bedre kendt som min kusine Asta på 5 år – og at hun elsker at pynte sine kager med krymmel og diverse små fine sager. Og I kan tro, at hun blev glad, da jeg kom på besøg med hele krymmelherligheden sidste søndag. Mange flere slags end de fire på billedet nedenfor. Vi spiste små tykke pandekager, som hendes mor havde lavet, og jeg fik lige taget et billede af hende til min Instagram.
Som I ved, elsker Asta kager, is og søde sager, og vi benyttede lejligheden til at planlægge, at jeg snart skulle komme igen og lave jordbæris og vanilleis med hende. Asta fik jo en ismaskine i fødselsdagsgave i april.  Seje pige!

I pakken fra Dr. Oetker var der også tre poser mandelmel, som de netop har lanceret på det danske marked. Med et billede af macarons på posen. Wonder why 🙂 Det glæder mig gevaldigt, at mandelmel nu bliver lidt mere tilgængeligt herhjemme i Danmark. For at fejre dette samt solskin på en sød sommersøndag laver jeg en lille konkurrence og udlover disse tre poser mandelmel til en heldig vinder. For at være med i konkurrencen skal I blot skrive en kommentar til dette indlæg, præcist som I vil. Jeg trækker lod blandt kommentarerne tirsdag den 3. juli kl.19.00.

Ha’ en dejlig søndag, kære folkens!

Skrevet i: Uncategorized Tags: kager, konkurrence, krymmel, mandelmel

Previous Post: « KATRINES NØRREBROTÆRTE – gæsteindlæg fra søde Camilla
Next Post: Iskolde bananbidder med mælkechokolade og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    2. juli 2012 kl. 19:49

    Lækkert, det vil jeg glæde mig til at afprøve (hvis jeg vinder 😉 ha ha

  2. Nikoline skriver

    2. juli 2012 kl. 20:31

    helt sikkert! 🙂

  3. PiaMarie skriver

    2. juli 2012 kl. 23:16

    Mmmmm burde fejres med kransekage lavet på mandelmel og champagne (-:

  4. Maiken Bundgaard skriver

    2. juli 2012 kl. 23:22

    Det ville da være super at vinde noget mandelmel, så kan jeg måske endelig komme igang med at bage alle de macarons, jeg drømmer om at bage 🙂

  5. Malene Jensen skriver

    3. juli 2012 kl. 08:45

    Så kan jeg endelig få afprøvet den opskrift på macarons, der ligger og venter på mig…

  6. Sofie dh skriver

    3. juli 2012 kl. 09:00

    Det er da bare den mest lækre konkurrence!! 🙂

  7. Camilla Toftlund skriver

    3. juli 2012 kl. 10:39

    EEEJ! Mandelmel må jeg have, så jeg ENDELIG kan få kastet mig ud i en omgang hjemmelavede macaroons 🙂

  8. Finny skriver

    3. juli 2012 kl. 10:59

    Ih en dejlig nyhed.. Så skal der bages macaroons 🙂

  9. Julie J skriver

    3. juli 2012 kl. 11:51

    Mmm.. Ville nyde at bage små farverige franske makroner <3

  10. Mette Vendelbo skriver

    3. juli 2012 kl. 14:04

    Jeg har besluttet mig for at bage macarons til mit bryllup og da jeg aldrig har prøvet at lave dem før får jeg brug for at øve mig. Så jeg krydser fingre for at det bliver mig som vinder 🙂

  11. LunaBaermonster skriver

    3. juli 2012 kl. 15:57

    Fra et hyggeligt hostel i Montenegro faar jeg saadan lyst til hjemmelavede macarons! Forleden, da jeg stadig var i Albanien (er paa en lille rundrejse i Vestbalkan) fandt min veninde og jeg en skoen lille franskinspireret cafe, der solgte macarons. Efter at have forelsket mig i de smaa skoenne kager for lang tid siden hjemme i Danmark, maa jeg virkelig snart faa lavet dem selv. Saa et lille haab fra Balkan om at vinde mandelmel.

  12. Anna Lei skriver

    4. juli 2012 kl. 00:19

    Hvis jeg vandt mandelmelet, så ville jeg helt klart lave marcarons:)

  13. Karina Schwartz skriver

    4. juli 2012 kl. 11:18

    Hvor er det fantastisk at Dr. Oetker er begyndt at lave mandelmel, der er så mange lækre ting man lave det. Jeg håber jeg får mulighed for at afprøve det:)

  14. Trine K skriver

    4. juli 2012 kl. 15:49

    Hvor skønt. Nu er der ingen undskyldninger for ikke at give sig i kast med macarons.

    Er lige kommet hjem fra Frankrig, så har en masse forskellige jeg skal have afprøvet 😉

    God sommerdag

  15. Elsebeth skriver

    4. juli 2012 kl. 17:11

    Pyt med mandelmelet – det laver jeg selv – send mig den lille engel i stedet for!

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap