Imens jeg har været i Paris, har det gastronomiske madøre – og en af de helt store inspirationskilder for mig – Claus Meyer åbnet bageri i Jægersborggade lige over for The Coffee Collective. Selvom jeg kun havde et døgn på dansk jord, inden julen skulle fejres i Spanien, nåede jeg også forbi bageriet. Jeg var allerede i forvejen fuldstændigt pjattet med hans sprøde og saftige boller og brød på Ølandshvede og hans søde sager som kanelsnurrer og thebirkes, men nu elsker jeg også hans bageri for at lave nogle lækre franske cannelé’er, som jeg jo tidligere har erklæret min kærlighed til.
Da jeg var inde i bageriet, var der ingen diskussion. Jeg_skulle_bare_smage_en_cannelé (også selvom jeg dagen forinden havde spist to i Paris, fordi jeg troede, det var vores afsked – min og cannelé’ens). Da jeg satte tænderne i cannelé’en på dansk jord i Jægersborggade, var glæden ved gensmagen stor. Cannelé’en var lige, som den skulle være. Sprød og karamelliseret udenpå og blød og svampet indeni. Så vidt jeg husker, var den smagt til med rom og appelsinblomstvand (fleur d’oranger), men jeg husker det ikke helt præcist nok. Derfor har jeg allerede aftalt med mig selv, at jeg skal forbi igen i morgen og have endnu en af slagsen for at smage ordentlig efter. Livsnydelsen længe leve 🙂
Onsdag tager jeg et smut til Indien i et par uger for at besøge mine forældre. Men så vender jeg også stærkt tilbage med ny energi og kommer til at bombadere madblogosfæren med nye lækre opskrifter, nu hvor jeg efter et halvt år endelig er blevet genforenet med alt mit køkkengrej og ikke mindst ismaskinen.
Godt nytår til jer alle!
Camilla (Himmelske Kager) skriver
Ohh, frydefuldt. Ærgeligt, at man ikke liiige bor i nærheden af Jægersborggade. Jeg har kun haft fornøjelse af at sidde foran Claus Meyer i en flyver og han havde ikke medbragt Cannelé’s…. Men drømme kan man jo altid 🙂 God tur til Indien.
Anne au Chocolat skriver
Hej Camilla!
Tak skal du have. Jeg nyder varmen og solen og spiser bananer og drikker kokosvand fra egen have 🙂
Du skal vist til Kbh en tur snart for at besoege bageriet – der er vist ikke andet for 🙂
Alt godt
A
Louise skriver
Jeg savner opskrifter på bloggen!! Elsker din blog – den er simpelthen den bedste 🙂
Kan du lokkes til at lave en Sarah Bernhardt kage måske?