E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mine søde lørdag + åbningsfest hos byens bedste grønthandler

6. februar 2011 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

I går brugte jeg cirka tredjedelen af min dag på Estate Coffee på Gammel Kongevej, fordi der var to madglade mennesker på arbejde, som var yderst rare at hænge ud med samt at spise chokolade cookies, fransk citrontærte og drikke cappuccinoer med. På vej ned til Estate, var jeg dog lige et smut forbi Nikolaos Strangas’ Konditori og Cakeaway, som jeg tidligere har skrevet om med stor begejstring for at købe et par af hans lækre slikkepinde med karamel og lys chokolade. De er vidunderlige, den klassiske kombination af blød saltet karamel og sprød flødechokolade har altså en kæmpe plads i mit hjerte, miam!

På Estate fik jeg  en cappuccino (eller faktisk to), hvilket er lidt af en nyhed for mig, eftersom mit valg normalt_altid_falder på en espresso eller americano. Men ham, som lavede kaffe til mig, insisterede på, at jeg skulle smage. Den smagte perfekt, så fra nu af er jeg altså ikke kun til sort kaffe (jeg er vist undtagelsen, som bekræfter reglen her).

Et andet stort plus i min søde bog er, at et lille stykke Valrhona (min til enhver tid foretrukne chokolade) altid serveres sammen med de varme drikke på Estate. Det skyldes blandt andet, at Estate Coffee ejes af Chokoladecompagniet , som også har agenturet på Valrhona.  Man kan købe en stor del af Valrhonas lækre chokoladeplader hos Estate, og jeg endte også med at købe de tre årgangschokolader Gran Couva, Ampamakia og Palmira Fino Criollo fra 2010 med hjem. De skal snart smages!

Nu er jeg på vej ud af døren, da jeg skal ned til min veninde Mette Helbæk fra Din Baghave for at være med til åbningsreceptionen i den nye butik i Tullinsgade på Vesterbro. Receptionen finder sted mellem kl 14 og 18 i dag, og som jeg tidligere skrev på facebook, synes jeg, at folk med hang til lækre, lokale grøntsager og dejlige mennesker skal komme forbi! Vi ses 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: cappuccino, Chokoladecompagniet, Din Baghave, Estate Coffee, flødechokolade, Nikolaos Strangas, saltet karamel, slikkepinde, Tullinsgade, valrhona

Previous Post: « Mandelkage med pære og chokolade
Next Post: For mange søde sager ? Nej vel! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Frederik Kreutzer skriver

    6. februar 2011 kl. 09:49

    Yes – vi ses.

    Grønt er det nye sort!

    Mine børn vil have de slikkepinde…

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. februar 2011 kl. 09:55

    Fedt Frederik! 🙂 Vi ses om nogle timer, jeg smutter snart afsted for at give en hjælpende hånd inden receptionen!

Trackbacks

  1. Mine søde lørdag + åbningsfest hos byens bedste grønthandler siger:
    6. februar 2011 kl. 11:32

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap