E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Nikolaos Strangas’ søde paradis

23. december 2010 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

Jeg kom tilbage til København sent i aftes og har i dag haft to missioner, inden turen går til Spanien i morgen for at fejre jul i familiens og cavaens skød. Den første mission var at tage forbi Jægersborggade for at blive genforenet med Kollektivet og en veninde. Jeg drak to dejlige espressoer og en americano – men jeg blev også hængende længe!

Bagefter gik turen videre til Åboulevard 7 lige ved søerne for at besøge Nikolaos Strangas, hvis guddommelige macarons jeg tidligere har skrevet om her.  Niko åbnede i sidste uge sin første butik, hvor han laver og sælger sine macarons (som jeg i øvrigt synes er langt bedre end de hypede Ladurée macarons fra Paris) samt andre smukke konditorkager og hjemmelavede chokolader. Man kan købe kagerne to-go men også få dem serveret i den flotte og hyggelige butik med en kaffe eller eksempelvis en øko-sodavand.
Niko lavede mig (endnu) en espresso og serverede indledningsvist disse fire macarons for mig:

Fra venstre til højre var det: macaron med creme af saltet karamel, macaron med kaffecreme, macaron med havtorn og ganache på lys chokolade, og den sidste en macaron med passionsfrugt og ganache på lys chokolade.

De var alle utroligt lækre, sprøde udenpå og bløde og saftige indeni. Mine to favoritter var saltet karamel og passion med lys chokolade. Jeg smagte også en meget fræk lakrids-macaron 🙂 Og i modsætning til franske macarons tilsætter Niko ikke kunstig farve, et valg der vidner om en æstestisk smuk og god kvalitet.

Derefter kom en Niko-klassiker på banen. Et lille fint glas med “karamelliseret” Panna Cotta som havde små tern af vanillesyltet ananas i bunden samt crunch og lys chokolade på toppen. Jeg har smagt den før, og jeg ELSKER den!!

Efter den dejlige flødebombe smagte jeg en lille fin nougatkage med fyld af kirsebær. Den var cremet og fløjlsblød og udover den tynde plade lys chokolade på toppen, var der små mørke chokoladekugler,  der poppede på tungen og i hele munden. Det føltes barnligt og sjovt!

Her var nougatkagen i selskab med forskellige stykker marcipankonfekt og mere poppe-i-munden-chokolade. Samt en lille blåbær macaron.
Mmm det er den reneste form for livsnydelse!

Til alle jer som elsker macarons og smukke kager der smager:  Ka’ I så skynde jer forbi Niko på Åboulevarden – det er som at træde direkte ind i paradis! Jeg skal tilbage så snart, jeg kommer hjem fra Spanien.

Og hvis folk skulle få lyst til at servere skønne macarons eller en lækker Niko-kage nytårsaften, kan I ringe lige her 🙂

Glædelig Jul!

Skrevet i: Uncategorized Tags: blåbær, ganache, Kaffe, København, lakrids, macarons, Niko Strangas, Nikolaos Strangas, nougat, Nytårsaften, panna cotta, passion, saltet karamel, The Coffee Collective

Previous Post: « Parisisk Panettone
Next Post: Meyers Bageri »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julieumulie skriver

    23. december 2010 kl. 01:21

    Ejjj jeg ku da lige være kommet ned, og ha givet dig et kram på kollektivet 🙂

  2. Signe skriver

    23. december 2010 kl. 07:38

    Wauw, hvor ser det godt ud! Superdejligt at man overhovedet kan få macarons uden farvestoffer – jeg er nemlig allergisk overfor samme, så tanken om at farve kagerne blå, ligger mig meget fjernt.
    Skønt at du sådan får udnyttet dine få dage i DK optimalt på kage/kaffe-fronten!
    God jul

  3. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2010 kl. 15:32

    Det hele var så lækkert, Signe! Glædelig jul 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2010 kl. 15:34

    Ja Julie… det skulle du have gjort 😉 God jul!

  5. Camilla (Himmelske Kager) skriver

    23. december 2010 kl. 17:54

    Fantastisk skøn side du har her. Den vil jeg nyde at følge. Glædelig jul!

  6. Emily skriver

    2. januar 2011 kl. 21:47

    Ai ai ai… Havde godt læst om Niko’s lille paradis, men kom så fra det. Tak for at have mindet mig om det – må besøge det snarest 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    3. januar 2011 kl. 00:25

    Yeah Emily, skynd dig derhen! Og godt nytår 🙂

  8. Mia skriver

    4. januar 2011 kl. 21:15

    Tak for tippet og nogle skønne billeder. Det sted må jeg besøge snarest…

  9. Louises lakridser skriver

    13. januar 2011 kl. 12:55

    Jeg savler og tænker, hvis de er bedre end ladurée, som trods hype og farvestof i min verden er gode, så må jeg lægge vejen forbi, næste gang jeg er i Kbh. De ser i hvert fald skønne og øko-rigtige ud i deres douche farver.

Trackbacks

  1. Nikolaos Strangas’ søde paradis | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    23. december 2010 kl. 03:18

    […] Link: Nikolaos Strangas’ søde paradis […]

  2. Nikolaos Strangas’ søde paradis siger:
    28. december 2010 kl. 04:51

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  3. Mine søde lørdag + åbningsfest hos byens bedste grønthandler « Anne au Chocolat siger:
    7. februar 2011 kl. 17:36

    […] til Estate, var jeg dog lige et smut forbi Nikolaos Strangas’ Konditori og Cakeaway, som jeg tidligere har skrevet om med stor begejstring for at købe et par af hans lækre slikkepinde med karamel og lys chokolade. De er vidunderlige, […]

  4. Mine søde lørdag + åbningsfest hos byens bedste grønthandler - Anne au Chocolat siger:
    14. september 2016 kl. 09:04

    […] til Estate, var jeg dog lige et smut forbi Nikolaos Strangas’ Konditori og Cakeaway, som jeg tidligere har skrevet om med stor begejstring for at købe et par af hans lækre slikkepinde med karamel og lys chokolade. De er vidunderlige, […]

  5. Den magiske panna cotta fra Mr. Strangas - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:00

    […] på Åboulevarden, inden juleferien skulle holdes i Spanien. Hvis I ikke allerede har læst om dette debuterende visit, har I garanteret efterhånden fundet ud af, at jeg siden hen har udviklet et ganske særligt […]

  6. Mine søde lørdag + åbningsfest hos byens bedste grønthandler - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:34

    […] til Estate, var jeg dog lige et smut forbi Nikolaos Strangas’ Konditori og Cakeaway, som jeg tidligere har skrevet om med stor begejstring for at købe et par af hans lækre slikkepinde med karamel og lys chokolade. De er vidunderlige, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap