Trods eksamensskrivning i stor stil denne uge, får I lige endnu et rabarberindlæg. Jeg har nemlig fundet ud af, hvor lækkert og smart det er at råsylte rabarber. Som det fremgår af billederne, behøver man bare smukke rabarber, fede vanillestænger og rørsukker.
Man skærer rabarberne i skiver af 5 mm tykkelse og vender dem med rørsukker og vanille.
Så hælder man blandingen i en skål eller plastikbeholder og lader den trække på køl natten over.
Dagen efter sier man væden fra rabarberne, som nu kan puttes i kager og andre desserter.
Hvis man reducerer den søde væde fra rabarberne, får man den lækreste karamelagtige rabarbersirup proppet med sorte korn af vanille. Her blandet op med vand til rabarbersaft.
Ida skriver
Det har jeg aldrig hørt om før, men det lyder smart og nemt! Jeg eeeeelsker rabarber, både som saft, kompot og i bagværk. Og så er de endda nemme at have i haven.
Mads skriver
Rabarber ER vidunderlige. Udover at bruge siruppen til saft, så kan du også sagtens bruge den som smagsforstærker til trifli f.eks., til rabarberflødeboller eller lave en rabarberlikør… rabarber er for mig sommer, høje temperaturer og masser af udetid!!
Julie/Gane&Gaffel skriver
Anne, dette indlæg var jo svaret på mine bønner! Sidste år fik jeg nogle rabarber på Manfreds, som smagte helt fantastisk: De var søde og lidt bløde men helt klart ikke tilberedt. Jeg var ved at falde ned af stolen af begejstring over dem, men fik ikke spurgt om hvordan de var tilberedt ( – dumt!). Jeg har tænkt på dem lige siden, men med dette indlæg, så tror jeg at jeg har brudt koden. Må straks efterprøves!
TAK! 🙂
Julie/Gane&Gaffel
foodfanatic skriver
Dejlige billeder kære Anne. Hvad bruger man de råsyltede rabarber til?
Kh Nadia
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
Det er nemlig super nemt at råsylte rabarber og skønt at høre, at du er lige så stor fan 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Mads
Ja, der er et hav af søde idéer til lækkerier med rabarbersirup, nam nam nam!
Anne au Chocolat skriver
Hej Julie
Yeah.. det glæder mig at høre, at jeg muligvis har en af Manfreds hemmeligheder! 🙂 Glæder mig til at høre hvad du synes! Kh A
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia
Man kan eksempelvis bruge dem som fyld i mandelkager eller kager med marcipan i. Jeg elsker smagen af mandel og rabarber sammen. Ellers garanteret også i tærter! Eller bare som et syrligt sødt og blødt-men-med-bid-i tilbehør til kager og is og flødedesserter, som eksempelvis panna cotta 🙂
Kh Anne
Astrid Werge skriver
Hej Anne!
Hvor køber du vaniljestænger henne? De ser nemlig rigtig lækre ud!
Ann-Christine skriver
Uhmm, jeg savner en have med egne rabarber. Men så er det jo fantastisk at have ‘min baghave’ på Østerbro, jeg må vist hellere se om de ikke har nogle rabarber i weekenden.
Elsker dem og drømmer om at lave en kage om indeholder bl.a rabarber og marcipan
Anne au Chocolat skriver
Hej Astrid
Vanillen var en gave, jeg ved faktisk netop i dette tilfælde ikke, hvor den er købt henne. Men det er klart værd at gå efter de tykke vanillestænger 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine,
Jeg er sikker på, at der er rabarber at finde på Victor Borges Plads i weekenden! God fornøjelse 🙂
Nada Louise Cay skriver
Det skal afprøves!
Rabarber & marcipan klæder hinanden utrolig godt, så en dessert med de to følgesvende, ja ja…
Mon ikke også de råsyltede sager ville gå godt i spænd med en tyndstegt pandekage?
Anne au Chocolat skriver
Kære Nada
Jo! Jeg er sikker på, at de råsyltede rabarber smager himmelsk på en pandekage (og med hjemmelavet vanilleis til :-))
Louise skriver
Hejsa, hvor ser de bare lækre ud, dine rabarber! Og fine fine billeder!
God søndag fra Louise
Anne au Chocolat skriver
Tak skal du have Louise 🙂
Ulla-Britt Kronlund Olsen skriver
Hej Anne
Dejligt at høre andre også er lige så VILDE med rabarber som jeg selv:) Har erfaret at saften også er rigtig god med danskvand i, med og uden citron “Rabarberbrus”…ja eller i sommerdrinks;) Som tyk sirup er den skøn på god, hjemmelavet is…nam nam!
Anne au Chocolat skriver
Kære Ulla-Britt
Det var da en genial idé med rabarberbrus! Det må jeg lave en af dagene. Tak for tippet 🙂 Alt godt
Anne
Katrine skriver
Hej Anne
Først og fremmest tak for en rigtig dejlig blog, som jeg nyder at læse! Dejlige opskrifter.
Hvordan får man nemmest den fine rabarbersirup frem i denne opskrift? Tager du bare rabarberne direkte fra kølskabet og presser dem i en saftpose? Det kunne være så lækkert med rabarbersaft, at jeg simpelthen er nødt til at prøve!
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine.
Tak for din søde kommentar!
Når rabarberne har trukket med sukkeret og vanille natten over, dannes der den lækreste rabarbersaft, som man hælder i en gryde og reducere til sirup. Det er meget simpelt .. men jeg ved ikke om det er den bedste måde at lave rabarbersaft på. Jeg skal i gang med noget mere i næste uge tror jeg 🙂
Alt godt,
Anne
Tinne Stentorp skriver
en anden anvendelse af rabarber:
Folk med podogra skulle prøve som min mand.
kog ca. et bundt rabarber i 4 l vand i 1/2 time si det og lad det afkøle sæt den plagede fod i rabarbervandet i ca. 1/2 time det tager hævelsen og letter smerten denne blanding kan bruges mange gange.
med venlig hilsen Tinne
Nada Louise Cay skriver
Hej Anne, igen:-)
Jeg eeelsker også rabarber! De er synonym med forår/tidlig sommer for mig.
Sjovt du gen-poster netop dette indlæg, jeg skulle have haft gæster til grydestegt kylling på klassisk vis med agurkesalat, kartofler, skilt sauce OG i stedet for kompot af rabarberne kom jeg i tanke om dine råsyltede….! Jeg ligger så desværre syg, og har måtte melde afbud:-( Men men, en anden gang er det klart det jeg vil gå efter, tænker at sprødheden til kyllingen vil være lige i øjet!
Kan lige nævne at Irma lige nu har økologiske rabarber på tilbud.
God lørdag til dig, Anne.
Mvh La Cucina Nada
Janne Munksgaard skriver
Har masser af rabarbere i haven, og bruge af dem hele tiden. De råsyltede rabarbere vil jeg prøve, men hvad med oxalsyren ? Bruger heller ikke NONOXAL i rabarbertærte.
Dejlig blog du har lavet, kigger altid med og bliver inspireret….
Kjartan skriver
Hej Anne
Kan man råsylte med honning istedet for sukker? I så fald, skal man gøre noget andet?
Anne au Chocolat skriver
Kære Kjartan,
Det tror jeg sagtens, at du kan! Jeg ville bruge en ret flydende honning som acaciehonning så tænker jeg.