E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarbersnitter med glasur og frysetørrede jordbær

11. maj 2011 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

I nat vågnede jeg med ideen om rabarbersnitter og frysetørrede jordbær. En rimelig upraktisk idé i dag, da jeg har haft enormt travlt med yoga og læsning, og nu skal lige ordne en madtjans med en veninde her i eftermiddag, så derfor må I kære læsere vente med den improviserede opskrift til i morgen formiddag. Men jeg kan allerede godt afsløre, at rabarbersnitterne smager skønt. Jeg elsker den klassiske hindbærsnitte, men jeg elsker kombinationen af rabarber/jordbær endnu mere, så hvorfor ikke lege lidt med en ny variation 🙂 Som fyld lavede jeg en rabarbersyltetøj, som I også får opskriften på i morgen. God onsdag, søde læsere!

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Sådan får du mest ud af vanillen
Next Post: Opskrift på rabarbersnitter med glasur og frysetørrede jordbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Troels skriver

    11. maj 2011 kl. 14:19

    Det der ser virkelig, virkelig, virkelig godt ud! Hindbærsnitten er min favoritkage over dem alle, men lidt nyskabelse skader ikke. Ser frem til i morgen 🙂

  2. foodfanatic skriver

    11. maj 2011 kl. 14:45

    Søde Anne, du er en sand dessert- og kagegudinde 🙂

    Ps. Hvis man nu endelig skal overspringshandle, så tror jeg ikke, at det bliver meget bedre end ovenstående.

  3. Mira Arkin skriver

    11. maj 2011 kl. 15:08

    Jeg er jo stor hindbærsnitte-fan og din variant her med rabarber ser utroligt tasty ud. Kan godt lide den bløde, tykke glasur og din mørdej ser virkelig vellykket ud! Yummie 🙂

  4. Ninna skriver

    11. maj 2011 kl. 15:14

    Hej Anne. Kunne du muligvis smide en opskrift op på hindbærsnitter? 😉 hvis du altså lige har en god én. På forhånd tak.

    Hilsen Ninna

  5. Kira skriver

    11. maj 2011 kl. 15:43

    Flot ser det i hvert fald ud!

  6. Hanne K skriver

    11. maj 2011 kl. 18:04

    Kære Anne
    Fantastisk teaser … glæder mig til at se opskriften.
    Min svigerinde er stor elsker af hindbærsnitter – jeg må lave din version til hende en dag. Er sikker på, at det vil falde i god jord 🙂
    Kh Hanne

  7. cphfoodie skriver

    11. maj 2011 kl. 19:12

    Det ser virkelig skønt ud. Glæder mig til opskriften.

  8. M.U.M.S skriver

    11. maj 2011 kl. 20:33

    Ihhh hvor skønt, Anne!:) Glæder mig meget til den opskrift, for jeg lavede rabarberkompot i går, så tænker jeg vil bruge det som rabarberfyld:)

  9. Maria Pedersen skriver

    11. maj 2011 kl. 21:22

    Ih, hvor glæder jeg mig også til opskriften, for jeg er en kæmpe fan af hindbærsnitter og har et bundt rabarber liggende i køleskabet. Nu ved jeg i hvert fald, hvad de skal bruges til 😀

  10. Anni skriver

    12. maj 2011 kl. 07:29

    Det dér er verdens bedste ide, cirka! Jeg venter også med spænding på opskriften. Jeg tør godt sige allerede nu at det bliver min favorit-forårs-kage:)

  11. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:41

    Tak Kira! Nu er opskriften her også 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:41

    Kære Hanne,
    Så er ventetiden ovre, lav dem helt klart til den svigerinde 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:42

    Kære Cphfoodie
    Tak skal du have 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:42

    Kære M.U.M.S
    Det er en rigtig god idé 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:42

    Kære Maria
    Det glæder mig, at mine snitter kan inspirere dig 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:43

    Kære Troels
    Jeg er jo også kæmpe hindbærsnitte-fan, men ja der skal være plads til lidt nytænkning! 🙂 Opskriften er her nu.

  17. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:44

    Kære Nadia, du er sød! Jeg var så glad for at se dig i TV forleden 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:45

    Tak kære Mira! Der var utroligt meget yummie-effekt til stedet i køkkenet og i snitterne ja 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:45

    Kære Anni
    Så er opskriften på bloggen 🙂

Trackbacks

  1. Rabarbersnitter med glasur og frysetørrede jordbær siger:
    11. maj 2011 kl. 15:18

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap