I min barndom bragte min far flere gange den berømte Sachertorte med hjem fra sine forretningsrejser/mellemlandinger i Wien. Sachertorten kom i en fin lys æske af træ, og det vakte stor glæde, når æsken endelig skulle åbnes og kagen skulle spises. Vi fik altid flødeskum til.
Sachertorte er en chokoladekage og nok en af de mest berømte spiselige sager fra Wien. Den blev opfundet af Franz Sacher i 1832 til den østrigske statsmand og udenrigsminister Fyrst Metternich – og det er jeg egentlig ret glad for!!
Chokoladekagen består af to chokoladebunde lagt sammen med et lag abrikosmarmelade og en tyk chokoladeglasur (/ganache?) på toppen. Nogle ville kalde denne kagekombination kedelig, men jeg finder den ret så guddommelig! Chokolade og abrikos passer smagsmæssigt perfekt til hinanden, synes jeg.
Den autentiske opskrift på kagen skulle eftersigende være forblevet en hemmelighed, men derfor kunne det jo godt være, at nogle af mine kære læsere havde en god opskrift på Sachertorte, I gerne vil dele med mig?
Jeg kom til at tænke på kagen igen, da jeg fik en lille superskøn smagsprøve på en lignende kage – som ses på billedet – sidst jeg var i Barcelona. Og hvis de kan lave lækre ”sachertorter” i Barcelona, burde vi jo også kunne her oppe nordpå.
Signe skriver
Hej Anne
Jeg har vist en liggende langt inde i gemmerne. Jeg prøver at finde den lidt senere i dag, scanne ind og sende den til dig via FB 🙂
God weekend
foodfanatic skriver
Jeg synes, den er smuk 🙂
Dietmar Weiss skriver
Hej Anne.
Opskriften på Sachertorten er hemmelig. Selv Pâtisserie Chefen på Hotel Sacher har ikke helt styr på det. Jeg har arbejdet for både Hotel Sacher og Oesterreichischer Hof og man skulle faktisk skrive under på at man ikke giver informationer videre… Abenbart er det også sådan at det er flere personer som kender til enkelte dele af opskriften. De enkelte produkter bliver til sidst samlet og skulle gerne give en dejligt Sachertorte mit schlagobers…;))
Anne au Chocolat skriver
Signe – igen, tusind tak for opskriften 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia – du er også smuk 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Dietmar, hvor er det sejt, at du har arbejdet på Hotel Sacher!!! 🙂
Lise skriver
Hej Anne,
Tak for din skønne blog! 🙂
Jeg har også en opskrift på en Sachertorte; den er på min blog: http://madogmening.blogspot.com/2010/05/efter-wien-3-sachertorte-bedre-end.html
God bagefornøjelse!
Lise
Anne au Chocolat skriver
Hej Lise,
Tusind tak for opskriften – og for dit fine indlæg 🙂
Alt godt,
Anne au Chocolat
virginie skriver
un gateau que j’aime beaucoup !!!!
bon mercredi gourmand
virginie
Anne au Chocolat skriver
Ouais – le chocolat et l’abricot vont très bien ensemble 🙂
Bonne soirée
Anne
Marianne skriver
Anne, har du set det her link? http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/article992679.ece
Anne au Chocolat skriver
Hej Marianne,
Tak for link – havde ikke set det, nej 🙂