E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Stilhed før stormen i Meyers på Roskilde

30. juni 2011 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Faktisk gik det alt andet end stille for sig, da jeg for et par timer siden var et smut forbi Meyers på festivalpladsen. Der var stadig en masse at ordne – og ikke mindst uendeligt mange ølandsboller, kanelsnurrer og brunsviger der skulle bages – inden boden åbner om en times tid kl.17.

Men min søde ven Joakim havde lige tid til at sige hej til os (Simone og jeg), mens han gjorde Estate-området i Meyers helt kaffeklar til i aften.

Imens Simone snakkede med Joakim, fik jeg lige kigget nærmere på bageafdelingen med Meyer-bageren himself Nicolai Skytte. Da jeg så alle ølandsbollerne, som stod på plader klar til at blive bagt, begyndte jeg straks om dagdrømme om den flæskestegssandwich, jeg skal spise aften – den har været savnet i et helt år (altså man kan godt spise den på Delierne i Kbh, jeg har bare ikke lige gjort det, så NU bliver det godt!). Og da Simone og jeg så remoncen, blev vi straks enige om at spise kanelsnurrer til natmad. Så er der styr på aftenens spiselige eskapader 🙂

Nicolai så ud til at hygge sig. Jeg får det også hyggeligt med lækkerierne i aften, et sted imellem tonerne fra Tame Impala og PJ Harvey – og efter.

Ps. Check i øvrigt melposerne – er de ikke labre?!

Skrevet i: Uncategorized Tags: kanelsnurrer, Meyers, meyers flæskestegssandwich, ølandsbollerne, Roskilde Festival

Previous Post: « Den rigtige Roskilde madklub
Next Post: Meyers og Troels på Roskilde »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anna-sofie skriver

    27. juli 2011 kl. 20:23

    Uhm Lækkert 😀 Lige neden bagved hvor jeg bor er der noget der heder Bossen & Bumsen de laver også bare de bedste Flæskestegs burger nam nam her er det så bare en alm burger bolle, steg, syltede agurk, rødkål, remulade, og sandwich dressing eller hvad de nu smører det med …. nam nam. De er gode 😀

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2011 kl. 09:43

    Kære Anna-Sofie
    Det kunne være at jeg skulle der forbi en dag 🙂

Trackbacks

  1. Stilhed før stormen i Meyers på Roskilde siger:
    30. juni 2011 kl. 15:50

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Gastro-Geek.dk siger:
    5. juli 2011 kl. 21:12

    […] bibel faldt valget på de for tiden hyppigt omtalte kanelsnurrer der bl.a. tog kegler på årets Roskilde Festival. Lad mig advare med det samme, du skal sætte både en halv dag og og et par kropskilo af til denne […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap